Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nenalezen přijímač gps

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: nenalezen přijímač gps

Příspěvekod Zubr123 v 06 říj 2009 21:18

Nedalo mi to a tak jsem dneska provedl další pokus o rozběhnutí iGO8 v navigaci Navigon4310. Nevím proč, ale pokud se nejprve spustí program PortSplitter, kde jsem přesměroval GPS port (Com2) na port Com1, tak program iGo detekuje GPS přijímač a zdá se, že normálně pracuje. Zkoušel jsem je malou projíždku kolem baráku. Problém je v tom, že jsem již dříve zkoušel několik verzí PortSplitteru a nepodařilo se mi je spustit. Včera jsem zkusil další nevyzkoušenou verzi, která kupodivu funguje, ale nevím kde jsem ji stáhl. Dále je nutno vytvořit vhodný spouštěcí skript pro automatický start a nastavení PortSplitteru a iGO (pokud to jde).
TomTom One, Navigon 4310 + iGO8, Primo, TomTom, SmartMaps
Zubr123

Příspěvekod lulu v 07 úno 2010 17:13

Zkontroluj pomocí ITaskMgr zda běží proces Gpsmc.exe jinak přístroj nenajde GPS.
Pokud se automaticky nespusti po startu tak jej můžeš spustit z windows/Gpsmc.exe.
lulu

Příspěvekod Zubr123 v 07 úno 2010 21:03

Postupně jsem zkoušel různé verze navigačních programů, PortSplitterů a různé verze unlocků. Momentálně mě v navigaci Navigon4310 kromě MN7 chodí SmartMaps, OziExplorer, Amigo, iGO8 a Sygic. S pomocí několika chytrých rádců jsem vytvořil malý unlock založený na exploreru a MortSkriptu.
Pro případné zájemce jsem svou aktuální verzi uploadnul sem.
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/3913963/unlocknavigon.rar

Návod je uvnitř.
Zubr123

Příspěvekod lulu v 08 úno 2010 02:41

Zubr123 píše:... S pomocí několika chytrých rádců jsem vytvořil malý unlock založený na exploreru a MortSkriptu.

Díval jsem se na tvůj unlock a musím říct že jsi odvedl dobrou práci, ale možná bych jej trochu vylepšil.
Abys nemusel po každém resetu kopírovat zástupce do \Windows\Desktop tak nastav plochu na interní flešku, takže zástupci tam zůstanou i po resetu:
HLM\System\Explorer\Shell Folders\
Desktop=\ResidentFlash\Desktop

Podobně můžeš po startu spouštět další zástupce z adresáře "po spuštění":
HLM\System\Explorer\Shell Folders\
StartUp=\ResidentFlash\StartUp

Já ještě místo spuštění původního navigačního shellu (YFLoader.exe) spouštím rovnou průzkumníka z windows:
HKLM\init\
Launch50=explorer.exe

Potom stačí pustit tvůj unlock jen jednou na provedení změn v registrech.
lulu

Příspěvekod Zubr123 v 09 úno 2010 09:10

Dík za radu. To mě nenapadlo, že vlastně jen stačí přesměrovat cestu k ploše. Skript jsem upravil tak, že jsem přesměroval cestu k Desktor do externí Flešky. Navíc jsem doplnil test, zda došlo k výmazu registrů a přepisuji je jen po HW resetu.
Další dva návrhy jsem asi nepochopil, protože si myslím že je to zbytečné
Start programů prostřednictvím "Startup" nepotřebuji. To mi zajistí skript UpdateME.mscr. Pro jistotu jsem ale přesměroval cestu i pro tento adresář do externí Flash.

Tento skript mi nastaví registry a nakonec startuje explorer.exe. Skript se musí spustit minimálně proto, aby zkontroloval zda nedošlo k výmazu registrů. Sice vím, že mohu spustit nějaký program nastavením v Init\Launch, ale nevím jak mi to pomůže.

Původně jsem místo explorer.exe používal "spouštěč". Ten mě sice umožňuje vytvořit plochu přesně k obrazu svému, ale nemám čas na tvorbu ikonek a tak jsem přešel na window plochu. Přidávání nebo odebírání aplikací jsou v tomto případě podstaně snadnější.
S velkými unlocky typu MioPocket je zase problém, že
a) totálně "za..rou" systém. Já mám vše na externí kartě a tak stačí HW restart a vše je v původním stavu.
b) polovina aplikací v mojí navigaci nechodí a ze zbytku potřebují třeba jen další polovinu. Vyhození nepotřebných ikon a aplikací, přerovnání plochy atd. je ale práce na dlouhé zimní večery. To jsem již vzdal.
Zubr123

Příspěvekod lulu v 09 úno 2010 09:27

Zubr123 píše:Tento skript mi nastaví registry a nakonec startuje explorer.exe. Skript se musí spustit minimálně proto, aby zkontroloval zda nedošlo k výmazu registrů.

Totiž v mé navigaci zůstávají změny registrů i po HW resetu, proto stačí ten script spustit jen jednou, a proto ten explorer.exe startuju taky z registrů.
U Navigonu4310 po HW resetu jsou registry zase v továrnám nastavení?
lulu

Příspěvekod Zubr123 v 09 úno 2010 20:52

V navigonech se po normálním resetu nebo zapnutí napájení obnoví celý systém kromě registrů. Po HW resetu se obnoví jak systém, tak registry a také nastavení navigace v MN Settings. Jediné na co se nechá spolehnout je, že systém po startu hledá nejprve program updateme.exe a pokud ho nenajde tak autorunce.exe. Proto jsem vytvořil skript pojmenovaný updateme.exe, který to zase vrátí do mnou požadovaného stavu.
To, že se startuje vždy ale ničemu nevadí. Časový rozdíl od restartu k naběhnutí plochy bez a s přepisováním registrů je neměřitelný.
Zubr123

Příspěvekod astrid v 22 úno 2010 08:31

Zdravim,
nakopíroval jsem si iGO 8 po unlocku do Navigonu 3310 a spustil, ale bohužel mi to nenachází GPS přijímač. Je zajímavé, že původní Navigon co je v PNA má nastavení GPS Port:7 a Baud:38400 a Navigon co jsem nakopíroval na kartu mi jede na Port:2 a Baud:57600, ale bohužel ani jedno nezabírá na iGO. Jednou už se mi iGO spustilo a šlapalo, ale bohužel nevím co jsem kde vypnul nebo udělal. A taky když zapnu Navigon, počkám až se připojí GPS, vypnu ho a nakopnu iGO, tak se na chvilku GPS připojí a pak zase vypne.Nevíte prosím co s tím? Díky moc
astrid

Příspěvekod deusexx v 22 úno 2010 09:19

Pokud ti jel Navigon co je v PNA na Portu7 a Baud 38400,tak to u IGO musí být stejný.Skus si to nastavit přímo v sys.txt:
[gps]
port=7
baud=38400
Před tím si udělej zálohu a než to spustíš,vymaž všechno v adresáři SAVE.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod astrid v 22 úno 2010 09:50

V tom souboru sys.txt jsem vůbec neměl nic o gps, tak jsem to tam dopsal a nic :(
astrid

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi