Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GPS modul

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: GPS modul

Příspěvekod warhead v 24 srp 2009 09:37

my berem treba navilocky 302b(usb) a zatim nam je nikdo nevratil, zkousel jsem je jen treba s mf navigator a route ale s ozim ne ;) (jedina vada co me napada je ze to ma obdobne ovladace jako prechodky usb na rs232 takze se mi to na jednom pc pohadalo)
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod tomasii v 24 srp 2009 15:37

Většinou ty ovládače se kterými jsem se setkal, emulovaly usb na nějakém seriovém portu. Ptal jsem se i "odborníků", kteří prodávají usb gps moduly, ale kloudnou odpověď jsem nedostal. Stále proto sháním ověřený modul (spojení přes usb, bt,...), který by s pc spolupracoval, anžto mám na netbooku ozi-pc a ty mapy jsou opravdu parádní. No a když jsem někde na pár dní, tak příprava a vyhodnocení tras s ozi-pc je opravdu pěkné. A ještě s funkčním gps by to bylo opravdu něco. :shock:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod warhead v 25 srp 2009 09:04

no ovladace asi jinaci v dohledne dobe nebudou precejen seriove rozhrani je nejjednodussi az budu mit s sebou notas tak to zkusim ;)
Obrázek

warhead

Příspěvekod tomasii v 25 srp 2009 17:45

Já mám zapůjčený gps modul, podle jeho vzhledu a informací na netu odhaduji, že je to SunTech NaviLock GPS přijímač SiRF III (NL-302U), USB, na něm není totiž nic napsané, ale vypadá tak.

Testoval jsem ho pomocí programu GPSinfo a ten ho najde na COM9 s rychlostí 4800, ukazuje i příjem $GPGSV a dalších dat, zobrazí fix družice na obrázku kontinentů, ale píše Status: No Fix a údaje Lat/Lon jsou nesmyslné a i datum nesouhlasí. Jinými slovy, gps data zřejmě nepříjímá. Buď potřebuje nějaký driver, nebo je vadný, což zapůjčovatel nevyloučil. Podle info z gps fóra k tomuto modulu na netu by měl trvale svítit, ten,co mám, si jen občas blikne. O potřebě driveru nepíší. Driver jsem taky zatím nenašel, hledám bezvýsledně. Tak prolézám fóra, ale přikláním se čím dál, tím víc, k variantě 2.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 25 srp 2009 20:57

Tak jsem našel dva různé drivery pro Navilock 302U: NL_61121_-_NL-202U_Treiber_12022005_7 a NL_Prolific_Treiber_fuer_diverse_Betriebssysteme_30032009_607. Bohužel po nalezení zařízení je i nadále modul mrtvý, takže je asi odešlý do teplých krajin. :(
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod warhead v 26 srp 2009 07:42

hmm svitit by mel to je fakt, jinak ty nove 2009 drivery jak ty betrieb tak w7 jsem ani jeste nezkousel :lol: na vistach jsem zkousel jen ten stary vista profilic z roku 2007
Obrázek

warhead

Příspěvekod tomasii v 26 srp 2009 12:47

No právě, svítit by asi měla. Na fórech píší, že když se chytí, tak červevá ledovka na boku trvale svítí. U tohoto modulu blikne tak 1x do minuty... :(

Takže asi jeden koupím, dneska jsou kolem 800,- , nebo o něco málo víc. Ale za tu legraci s netbookem to stojí.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod belabela v 27 zář 2009 20:58

Zdravím zdatných miakov,vedel by mi niekto poradiť s mojim problémom ?
Kamoš si kupil mio 520 že by som mu ho prerobil na svoj obraz, no po pripojení na pc cez usb ho nevidno ??? takže neviem či sa to vobec dá neak rozbehať ???
dakujem za cenné rady
Mio 520
iGO 8 v.8.3.1.53558 iGO 8 MFD, Content in card
Skin Micsan Trans 07 +themechanger
belabela

Příspěvekod Ivo K v 03 říj 2009 10:16

Když tu kamošovu C520 normálně zapneš, tak naběhne MioMenu?
Udělal jsi HardReset? -> Vypnutí navigace dlouhým stiskem zap/vyp tlačítka a znovuzapnutí dlouhým stiskem.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod tomasii v 07 říj 2009 01:05

Pánové, nejste někde jinde?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi