Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod mkb v 26 bře 2009 12:09

Na dveřích je jedno z řešení. Asi by mi to překáželo. Takhle mi to úplně vyhovuje, výhled to omezuje snad méně než dálniční známka a navíc v místech kam se za jízdy nedívám.
Mám ovládání rádia na volantu, tak jsem to kdysi zkoušel dát před rádio. Mělo to zásadní chybu. Řadit šlo jen 2, 4, 6. :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 26 bře 2009 12:15

NJN, to jsou pak další přidružený trable - kolega musel jezdit s navigací na výšku... než jsem mu koupil "psa na 12V"... ve fábce mu jinak kabel adaptéru nedosáhl od zástrčky k držáku...
Taky si pochvaluje, že ten "psík" má zástrčku velice krátkou, takže kolega už nemá odřenej hřbet ruky kdykoliv tahá za ručku :-D
Lakva

Příspěvekod saamm v 26 bře 2009 12:34

Na předním skle v části která není stíraná stěračem by to nemělo vadit po konzultaci s policejní hlídkou která po mne chtěla 1500 kč za špatně umístněnou navigaci. Původně jsem ji měl uprostřed, po tomto upozornění jsem ji přidělal na levo od volantu a byly spokojeni. Informace asi 1rok stará.
PRESTIGIO Geovision 7777 - ver.sys. 4.0.4.
C720
saamm

Příspěvekod Lakva v 26 bře 2009 12:41

No, mě jde pravej stěrač přes ukotvení zrcátka docela určitě.
Doufám, že až mě jednou zastaví, nebudu ho muset urazit... ;-)
Lakva

Příspěvekod vovi v 26 bře 2009 12:46

Jo, ten Tower Global 5 Long jsem taky míval, než mi ho ukradli i s autem. V Espacu jsem ho měl trvale přicucnutej nalevo - má tam trojúhelníkové okénko, kterým se kouká do zpětného zrcátka. A vzhledem k posedu jsem se díval přes navigaci a ničemu nic nevadilo. Teď v Meganu jsem to původně chtěl taky mít nalevo (úplně dole na čelním skle přísavku), ale klasický držák je moc krátký a širokoúhlá navigace by potřebovala 2-3 cm postrčit směrem dovnitř. Tak jsem sháněl znovu ten Tower 5 - koncem ledna ho ještě měli ve všech možnejch e-shopech, ale mělo to jednu drobnou chybku - nebyl a prý už nebude. Tak jsem nakonec musel sáhnout po řešení na palubce - vzhledem ke sklonu čelního skla byla navi buď dole, ale mimo dosah, nebo v dosahu, ale uprostřed čelního skla (a to bych se těm policajtům nedivil).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jerry v 26 bře 2009 17:32

Je vhodné vložit mezi destičku a držák distanční podložky (asi 5-6 mm), lépe se nastavuje poloha navigace kvůli USB kabelu. Distanční podložky mi poradil v Kosticích Dušan. Podložky začernit, bylo to foceno dříve.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod mkb v 26 bře 2009 18:48

Je to možnost. Nevadí to v létě při klimatizaci ? Účinnost toho větrání musí být omezena.
Nevýhodou (alespoň pro mě) je to, že při ovládání za jízdy není možné ruku o něco opřít. Chce to prostě pěkné silnice. :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mischbauer v 26 bře 2009 19:12

Díky za tip,právě jsem to na Broditu objednal 8-) Pak ještě sehnat tak akorát krátkou šňuru k zásuvce,popř. ji sám zkrátit,a budu úplně nejspokojenější :)
Samsung i8190 Galaxy S III mini iGo Primo 2.4 9.6.22.297071
mischbauer

Příspěvekod SvoDa v 26 bře 2009 19:28

S tím, že např. navigace nesmí překrývat z pohledu řidiče části která jsou stírány stěračem jsem se taky setkal a z více nezávislých zdrojů. je přitom zcela jedno, jestli je připevněná na skle, nebo na palubce. Nesmí prostě clonit ve výhledu.
Zrcátko a stropní sklápěcí stínítka jsou oproti čemukoliv jinému v prostoru před sklem součástí povinné výbavy vozidla a podléhají homologaci při schválení vozidla pro provoz na komunikacích té či oné země.
V mém Renaultu se přitom, tak jak Lakva, musím kvůli nemožně umístěnému zrcátku při nepřehledném odbočování naklánět jak na sajdě.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 26 bře 2009 20:29

Já mám proti Jerrymu ten držák trochu "delší" - obě ty vodorovné části jsou víc protažené a je dál od větrací mřížky. Takže nepotřebuji ty distanční podložky, i rovný USB konektor se tam bez problému vejde. Zkoušel jsem koupit nabíječku s L konektorem (našel jsem, že ji vyrábí MIO pro MOOV a Brodit pro HTC) - ta moovácká má bohužel konektor ohnutý "obráceně" než je potřeba; tu pro HTC jsem ještě neviděl a v Sunnysoftu si prodavači nebyli jisti, jak to je.

A délku kabelu docela elegantně řeším nabíječkou s krouceným kabelem ;) Ale plánuji protáhnout napájecí kabel i anténu deskou a vyřešit to tak bez nutnosti neustálého uklízení a instalování.

Navigace sice zakrývá z pohledu řidiče celou jednu větrací mřížku, ale při topení to nevadilo - vzduch má na proudění místa dost a já si to stejně nepouštím přímo do obličeje. A v létě klimatizace aspoň dokáže MIO ochladit - při stálém napájení se aku docela slušně zahřívá.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi