Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TTS Android

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: TTS Android

Příspěvekod amatér v 04 čer 2012 19:19

name="TTS v3.2j by PSB/amatér+josef.r"

:D Je to poslední hlas TTS v *.csv, i s chybou kterou jsem tam tenkrát měl (LCID=0x0419 což je kód Ruska), tu chybu jsem odstranil až u první VR verze PRIMO 1.2. Tento hlas jsme dělali ještě ve spolupráci s josef.r (dodnes má u mne slíbeného panáka) :D + použité úpravy od Dráčka.
Co se týče hlášení u rychlostních radarů, na nastavení se podívej>>> zde <<<

Co mi však v tom hlase schází jsou tebou popisované .ini, je tam jen jeden a to info.ini, a v něm o tunelech není zmínka, zrovna tak jsem nepostřehl, že by tam bylo něco překládané translatorem.

Je to skoro dva roky starý hlas z tohoto odkazu

Snap_2012.06.04_20h13m26s_001_.png

x46x píše:V tomto hlase. V jeho konfiguračním ini souboru přepíšu testsound="Pokud jsi připraven, můžeme vyrazit" na například testsound="Toto je test hlasu z forum.entershop.cz" arciv znovu zabalím a vložím do patřičné složky, hlas přestane fungovat, zmizí z nastavení, musím tedy přepsat ještě něco?

Nic jiného potřeba není, jen změnit ten jeden zápis.
Voice_TTS-Android-Z-Czech_PSB_V.3.2 100924.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod x46x v 04 čer 2012 22:01

Protože si pořád úplně nerozumíme, jsou to 2 odlišné věci:
1. samotný hlas - řekl si že stačí jen přepsat tu větu a zabalit winrarem, zítra to tedy vyzkouším a dám vědět.
2. hlášení radarů a výstrah o čem jsem psal předtím a vzorový soubor který má upozorňovat na kameru v tunelu jsem nahrál

Pokud je tedy ten hlas tak starý, bylo by možné upravit, nějakou poslední verzi tak aby fungovala korektně v iGO pro Android? Pokud je to možné, nevím co je třeba měnit - pro Android je stále verze My way 8.4.3 ale hlas je pro primo tak nevím zda to vůbec půjde, pokud ano tak stačí říct co změnit, já to upravím a otestuji :)
x46x

Příspěvekod amatér v 04 čer 2012 23:43

Obávám se, že právě toto je poslední verze hlasu, kterou můžeš v iGO My Way provozovat. Já nemám jak to odzkoušet, to bys musel sám. Stáhni tento hlas: a postupuj podle návodu uvedeného zde
pod sekcí označenou:
***********************************************************************************************
***************************************Hlas pro PRIMO 1.2************************************

K tomu ostatnímu :
- na přiložený soubor jsem se opravdu díval
Kód: Vybrat vše
[INFO]
;TTS Loquendo
languagename="XXX"
voicekey="tts_speedtunnel"
testsound="se blížíte k tunelu kameře"
ttsvoice=1
tts_engine="loquendo"
tts_rate=40

Nevím odkud jsi čerpal, ale:
- languagename označuje jazykovou verzi hlasu v nabídce, v našem případě tedy "Česky"
Snap_2012.06.05_00h16m05s_003_.png

- voicekey je kód, který zabezpečuje nezaměnitelnost jednotlivých verzí stejného hlasu, v nabídce. V žádném případě to tedy není příkaz k jakékoli hlášce
- testsound jeho význam jsem vysvětlil výše
- ttsvoice označuje hlas podporující TTS
- tts_engine odkazuje na zdroj (databázi), kterou hlas využívá. V našem případě to může být pouze nuance_v5. Český zdroj (engine) u databází Loquendo neexistuje.
- tts_rate určuje rychlost frázování jednotlivých slov, vět, frází... (jak libo). Max. je 100 (100%), čím menší hodnota údaje, tím pomalejší frázování, takže při nastavení hodnoty 40 to vypadá asi takto:
note_00001.rar
amatér
Moderátor

Příspěvekod x46x v 05 čer 2012 13:57

Tak to nejde, upravil jsem rate a v nastavení hlas normálně krásně mluví (řekne navolenou větu) - když dám ale šipku zpět tak se to kousne či se navigace ukončí :-( Je to škoda, nedá se tedy nějak vylepšit alespoň stávající hlas (verze 3.2 která funguje)? Jsou v něm nějaké známé chyby? Na Androidu je iGO dost využvané, proto bych rád pomohl/pokračoval ve vývoji, jen nevím co by bylo třeba vylepšit či upravit pokud to tedy vůbec jde..
x46x

Příspěvekod amatér v 05 čer 2012 14:07

Pošli obrázek vnitřní struktury rootu, kde máš navi. sw.
amatér
Moderátor

Příspěvekod x46x v 05 čer 2012 14:33

Přikládám jako soubor přílohy.
x46x

Příspěvekod amatér v 05 čer 2012 15:20

Toho jsem se obával, vždyť tam nikde nemáš složku tts_nua_v5, ani knihovnu VAUTOV5.DLL. Nejdříve prostuduj zde
2) soubory Nuance v5 pro českou lokalizaci
Potom se teprve můžeme pohnout dál.
amatér
Moderátor

Příspěvekod x46x v 05 čer 2012 15:23

Nejsem si jistý zda je toto potřeba nebo né potřeba spíše zda android dokáže zpracovat dll knihovnu, samozřejmě že to vyzkouším, ale Andrid používá SVOX Engine a hlas funguje, nicméně vyzkouším to tedy, dám ho tam a co dál? Mám zkusit jestli jestli jde ten upravený hlas?
x46x

Příspěvekod amatér v 05 čer 2012 15:37

SVOX je pro ovládání nastavení telefonu, popř. čtení el.knih. S hlasem Zuzana nemá nic společného.
amatér
Moderátor

Příspěvekod x46x v 05 čer 2012 16:03

V normální navigaci možná ano, ale telefon sám od sebe nemluví, potřebuje k tomu právě ten SVOX který využívá pro TTS (text to speech) když svox zmrazim, hlas přestane mluvit. Jak jsem ale řekl zkusím ty soubory a hlas aktivovat znovu třeba už to padat nebude a pohneme se z místa jak jsi řekl :) Třeba se nakonec pletu a ten nový hlas svox nepotřebuje
x46x

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi