Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

primo 1.2 mám otázky

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: primo 1.2 mám otázky

Příspěvekod jenda v 16 kvě 2012 19:53

Vážení přátelé,
dovolil bych si ještě vznést další dotaz, neboť minule s Vaší velkou pomocí se mně podařil můj problém beze zbytku vyřešit.
Kromě nové navigace ve které mám ve vnitřní paměti zakoupeno Primo 1.2 vlastním ještě starší navigaci HP rx 5940. Přehrál jsem na mikro SD kartu celý obsah nové navigace a kartu jsem přes redukci dal do HP.V té se program natahoval až do bodu, kdy je na displeji malá mapa a vpravo 3 pokyny (hledat,Moje trasa a více).Podotýkám ještě, že po kliknutí na "více" můžu provést veškeré nastavení. Problém nastává pří ťuknutí na "zobrazit mapu".V ten okamžik se mně napíše vedle trojuhelníku s vykřičníkem následující:
Failed to open file:
map_housenumber_bg@130x28.bmp
exiting application.
Při následném ťuknutí na OK se vše vymaže.
Celý den jsem prohlížel kartu i vnitřek počítače i mazal jednotlivé file a zase obnovoval do úplného zblbnutí ale file
map_housenumber_bg@130x28.bmp jsem nikde nenašel.Prosím tedy zdejší odborníky zda mohou poradit co dělat dále. Za ochotu předem děkuji. Jenda
jenda

Příspěvekod SvoDa v 16 kvě 2012 20:02

1. Každá licence SW na kartě (v přístroji) je taktéž vázána i na příslušné ID karty (přístroje), takže kopie originálu SW nahraného v jednom přístroji nemůže fungovat na jiné kartě nebo v jiném přístroji. Že by to bylo o tomto ?

2. zadrhává-li se ta záhadně spuštěná "kopie" na jiném přístroji, na uvedených chybových hláškách, půjde o chybějící bitmapy, což může být problémem s data.zip nebo branding.zip nebo skinem.
Zkus to nastartovat s vymazaným SAVE a provést nastavení znovu.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jenda v 16 kvě 2012 20:26

Save jsem již zkoušel vymazat a ani pak to nejelo.Jestli je to v licenci tak asi nic nenadělám. Přesto dík za pomoc. Jenda
jenda

Příspěvekod vovi v 16 kvě 2012 22:20

Jestli můžeš do kompletního nastavení, tak nejprve zruš zobrazování čísel domů v mapě. Pak už by to tuhle bitmapu (jde o obdélníkové pozadí těch čísel) nemuselo potřebovat a vše by mělo fungovat. Používáš skin, nebo to dělá v default zobrazení?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 16 kvě 2012 22:41

Používá skin, ale kdo ví jaký?
Tohle nastavování rozměrů pomocí zápisu (map_housenumber_bg@130x28.bmp) se používalo u PRIMO 1.1, pro PRIMO 1.2 už se to snad ani nepoužívalo.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 17 kvě 2012 05:57

jj, je to tak, poslední to "rozměrování za zavináčem" používalo Primo 1.1.

Někteří skinaři navíc podklad čísel domů (map_housenumber) používali jako podklad i pro jiné buttony na mapě a jen upravili pixel. rozměry za zavináčem a je docela možné, že to používali i v Primo 1.2.

Vypadá to ale tak jak tak, že to byl nákup i se skinem, což není standartní. O něčem napovídá i to, že se to rozběhne v kopii na jiném přístroji a zlobí to jen na některých buttonech, což může být i jiným rozlišením druhého přístroje, pro nějž chybí v data.zip nebo skinu.zip příslušné zápisy, soubory či složky.

@jenda: podívej se na číslo verze programu -> menu -> nápověda -> o programu. Pod logem je číslo verze, např. 8.5.11.154123 nebo 9.2.1.178658 atp.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jenda v 17 kvě 2012 08:46

číslo programu je iGO Primo 9.2.1.179499. Děkuji za zájem Jenda.
jenda

Příspěvekod SvoDa v 17 kvě 2012 11:23

jo tak o této verzi a jejím nestandartním chování už toho bylo napsáno dost ;)
Vypadá to ale, že to nemusí být verzí, ale jak jsem již psal, třeba jiným rozlišením viz diskuse zde a chybějící béempéčka se musí překopírovat z toho rozlišení kde jsou do toho, kde nejsou (např. z adresáře 480_272 do adresáře 320_240 atp.)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jenda v 17 kvě 2012 14:51

Zatím jsem s touto verzí naprosto spokojen.Vše šlape jak má. Na jednom webu jak jsi uvedl je skutečně napsáno že problém je v rozdílném rozlišení a uveden postup, jak toto opravit. Pokusím se o to jakmile se dostanu k počítači. Zatím dík Jenda.
jenda

Příspěvekod fmilan v 17 kvě 2012 15:10

Ještě doplnění: nehledej v adresářích s rozlišením map_housenumber_bg@130x28.bmp , ale jen map_housenumber_bg.bmp
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi