Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mesto jako prujezdni bod (iGO Primo)

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Mesto jako prujezdni bod (iGO Primo)

Příspěvekod fmilan v 04 črc 2010 21:34

Tohle řešení teď používám, pokud plánuju trasu večer doma. Ovšem pokud jsem na cestách, je to problém.
Ideální by bylo do Prima vpašovat funkci "vymaž příští průjezdní bod", jak to umí GJ s iGO8. Jeden tap na navigační mapě - rychlé, pohodlné a bezpečné. Co ty na to Míro ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 04 črc 2010 21:41

Pro mne, co asi míň chápe. Proč mám vynechat průjezdní bod, když jsem si ho předtím navolil? :?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 04 črc 2010 21:46

Já tuto věc dělám před jízdou přesně tak, jak píše Dušan, je to jednoduché, spolehlivé a nezabere to příliš času. Šachovat s nastavením během jízdy si netroufám, není to bezpečné.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod fmilan v 04 črc 2010 21:57

amatér:
Proč mám vynechat průjezdní bod, když jsem si ho předtím navolil?

právě proto, proč vzniklo tohle vlákno (viz první příspěvek).
Já taky chci někdy jet jinak, než mi navigačka naplánuje a tak přidám několik průjezďáků jednoduše do středu města, a abych nejel přes ten střed ale idálně přes město nebo kolem, tak ten průjezďák v pravou chvíli odmažu.
Nejde o to, že tam chci stavět, ale že chci jet právě touto trasou a navi ji neumí naplánovat.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 04 črc 2010 22:11

Mirku, pokud nemám v navigaci TMC a narazím na objíždku, nebo dle TMC tam objíždka není, musím určit průjezdní bod právě takovým způsobem jak popisují ostatní. Jinak mne navigace stahuje pořád na hlavní (neprůjezdnou) trasu. Když zadám přesný průjezdní bod, tak mne to nutí jet třeba ke 'kostelu' ikdyž já chci jenom projet a pokud ten 'kostel' vynechám, tak mne tam pořád vrací. Silně pochybuju, že si to budu moct naplánovat na začátku objíždky na PC.
Naposledy upravil fanda dne 04 črc 2010 22:17, celkově upraveno 1
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 04 črc 2010 22:15

Pokud bych chtěl objet nějaké město, nebudu zadávat průjezdní bod do jeho středu, ale i v navigaci vidím silnici, která pokračuje za městem ve směru,kterým je můj cíl, není potom lepší zadat průjezdní bod na tu silnici? Pokud nebude jiná alternativa stejně mi nic jiného než tím městem projet nezbude. Vyhnu se tak ale tomu, že mě to bude navádět třeba na pěší zónu. ;)
Edit: fando, objížďky jsou většinou značené :D Navigace přeci není o tom že mě řídí, ale o tom že mi pomáhá :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod fanda v 04 črc 2010 22:27

Mirku, sice nejezdím moc často, ale i za tu dobu jsem se setkal spíš se špatně značenými objíždkami než aby vše bylo OK. Takže to "většinou" bych moc nezdůrazňoval. Zkus se strefit na ulici, kterou možná budeš projíždět. Ta trasa není ještě značená, ta bude označená až to navigace přepočítá.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 05 črc 2010 05:36

Zadat průjezdní bod středem města je nejpohodlnější. Nemusím se soustředit na ťukání do přesného místa na mapě a tu ještě navíc zvětšovat (vlastně v tu chvíli plánovací mapu ani nepotřebuji - prostě zadám střed města).
Na co se namáhat když ten bod stejně nepotřebuji tak přesně a před příjezdem do něj ho mažu, jde jen o to, aby mi pomohl v počátečním určení směru jízdy. Takto si jich udělám třeba pět, a postupně odmazávám.
Podle mě je to super funkce. Já ji využívám dost často - rychlé plánování a jednoduchá obsluha za jízdy ;)
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 05 črc 2010 09:05

výmaz příštího průjezdního bodu lze nastavit jako jedno z tlačítek rychlého menu, takže to za jízdy rozhodně nevyvolá nějaké riziko, jelikož se příštího průjezďáku zbavíš dvěma kliknutími ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 05 črc 2010 11:13

Ještě jedna malá ukázka plánování trasy v programu ITNConv.exe
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=6AJiQy4kpQA
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi