Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO 8.5 Primo Truck

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO 8.5 Primo Truck

Příspěvekod vovi v 15 čer 2010 07:57

Tohle jsou věčné spory, které se nepodaří rozlousknout, dokud si někdo z nás nenamontuje TTS hlas a nezkusí se projet po místě, pro které jsou vydané .PH soubory s nimi a bez nich a nechá si hlásit ulice.
Já jsem také toho názoru, že jde o výslovnost (lépe řečeno o rozšíření "pravidel výslovnosti" pro TTS hlasy pro dané území) - a neposmíval bych se tomu slangu. Sice to nemá co dělat s berlínským "Iš líbe diš", ale chtěl bych vidět (teda slyšet) třeba anglický nebo portugalský TTS hlas vyslovit třeba "Zahněte na Alexanderplatz", kdyby neměl k dispozici tyhle fonémy. Stejně tak byly vydány i fonémy pro Prahu, aby i cizí TTS hlasy neříkaly třeba "Vaklavak" nebo "Strekounika" místo Václavák a Strakonická ;) Doufám, že ten Václavák nevyvolá diskusi o tom, že tenhle název tam stejně není - mě jenom nenapadl jednodušší ilustrativní příklad. :lol: :lol:

A ještě lepší příklad je pro opačný gard - jazyky, které čtou tak, jak píšou (čeština, finština): kdyby existoval český TTS hlas, chtěli byste, aby říkal třeba "gloucester" místo "glostr"? Nebo "washington"?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 15 čer 2010 09:41

Rakouština, jako jazyk opravdu neexistuje (to je hloupé, že ti musím dát za pravdu :lol: ), ale mohu tě ubezpečit, že rakouská němčina je v některých momentech výslovnosti psaného textu jiná než ten samý text přečtený v běžné němčině.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod dalanik v 15 čer 2010 10:03

To jo, ale vis co jsem chtel rict. Proste je to nelogicky. Jazyk je cestina, a jmenuje se to czechrep. Pak jsou tam i staty ktery nemaji vlastni jazyk, dokonce mesta a videl jsem i "western europe" a neslo o rar s vice soubory... nevim, opravdu nemam tuseni co ty soubory jsou, jen se pokousim uvazovat racionalne... :)
dalanik

Příspěvekod vovi v 15 čer 2010 10:22

Však já taky zkouším uvažovat racionálně - a právě proto mi přijde logický, že ty .PH jsou pojmenovaný podle míst a ne podle jazyků ... pokud jsou mé domněnky správné, tak by totiž mělo jít o pomůcku pro OSTATNÍ jazyky, které by si podle svých standardních pravidel výslovnosti s místními názvy poradily špatně. Fakt by to chtělo zkusit s nějakým tím cizím TTS hlasem - a zkoušet, jak si poradí se čtením názvů s .PH a bez něj ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi