Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Jak se pozná legální karta ?

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Jak se pozná legální karta ?

Příspěvekod SvoDa v 13 úno 2010 17:50

Backup je záloha nstavení a má předpokládám 17 kB a ne GB.
Ten adresář iGO8 samotný jde zkopírovat nebo ne?
Zkus zkopírovat obsah toho adresáře, ve kterém se nachází soubor iGO8.exe nebo licence nebo content
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod 1kama v 13 úno 2010 18:22

Neblbnu, opravdu adresář Backup má 17,2GB.
A aby to bylo ještě zajímavější, tak v adresáři Backup je adresář Tracks, ve kterém je dalších 7 adresářů s prazvláštními jmény a znaky a žádná z nich nejde otevřít.
Ve zbylých adresářích, do kterých se lze dostat nikde iGO8.exe nebo licence nebo content není. :o
Samotný adresář iGo skopírovat lze, ale je v něm opravdu jen ta ikona, velikost 65 bajtů.
1kama

Příspěvekod SvoDa v 13 úno 2010 18:34

začal jsi tím, že ta karta má 2GB, tak jak se na ni může objevit adresář s více jak 17GB ? To by musela mít 32 GB.
Není ta karta zamčená proti zápisu či kopírování (ten šoupák na boční straně karty).
Zkus to připojit k PC když je karta v navigaci, jestli to nepůjde zkopírovat v tomto stavu
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod dawor v 13 úno 2010 23:02

Nechci přidělávat problémy, ale když sleduju Vaši debatu, asi o těch věcech něco víte. Měl bych proto taky jeden dotaz, pokud mi někdo může poradit. Koupil jsem navigaci s předinstalovaným iGO08 a mapami USA. Do navigace jsem si dal iGO08 8.3.2.91972. Původně jen s mapami ČR a SR. Vše šlapalo bez problémů. Teď jsem si tam dohrál Mapchanger a doplnil další mapy. Mapchanger mi krásně restartuje, ukáže mi (po kontrole), že se opravdu přepl na požadované mapy, ale v nabídce mám pořád jen mapy TA ČR a SR. Ostatní mapy mi ani nenabídne. Ví někdo, kde může být problém? Že by SWID a licence? Jde to nějak odblokovat? Podotýkám, že jde o "šikmookou" navigaci.
Díky za jakoukoli radu mimo "vyhoď ji".
dawor

Příspěvekod SvoDa v 14 úno 2010 08:22

@awor: zkus bez ohledu na mapchanger do složky iGO8/content/map vložit jakékoliv jiné mapy než ty, ke kterým máš licenci, tzn. např.
NavOn PNA FEU@0906 (TA, DEM, 3DLM) SD 2009-10-09.lic pak se podívej, jestli jsou v seznamu map nebo nikoliv. nebudou-li tam, licence ti je nedovolí použít.
Píšeš, že jsi měl mapy USA a vložil jsi ČZ a SK a ty jedou. Pak budou pravděpodobně stejné verze a výrobce jako ty USA, tzn. např. TA 2009.06.
Pokud vložíš mapy jiné verze, např. TA 2009.09 nebo dokonce jiného výrobce, licence ti to nedovolí.

Jenže, zároveň máš něco špatně v mapchangeru, jelikož po přepnutí na jinou (nelicencovanou) sadu map by ti iGO8 ani tudíž nemělo naběhnout a mělo by skončit na hlášce "nelze nalézt mapy", jelikož jiné mapy jsou v jiném adresáři než ty tvé předchozí (mapchanger názvy adresářů přejmenuje), takže si ještě pročti návody k mapchangeru, jestli máš vše tak, jak je třeba - zrovna jsem odpovídal s příslušnými odkazy tady viewtopic.php?p=40060#p40060
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod 1kama v 14 úno 2010 09:33

SvoDa píše:začal jsi tím, že ta karta má 2GB, tak jak se na ni může objevit adresář s více jak 17GB ? To by musela mít 32 GB.
Není ta karta zamčená proti zápisu či kopírování (ten šoupák na boční straně karty).
Zkus to připojit k PC když je karta v navigaci, jestli to nepůjde zkopírovat v tomto stavu

Kartá ma skutečně kapacitu 2GB a adresář Backup na ní opravdu ukazuje velikost 17GB. Jak je to možné nevím, ale přikládám screeny, aby to nevypadalo, že jsem se zbláznil.
- obr.1 : kapacita karty
- obr.2 : rozkliknutá karta a udávaná velikost adresáře Backup
- obr.3 : rozkliknutý Backup. V něm adresář Routes o udávané velikosti opět přes 17GB
- obr.4 : rozkliknutý Routes . V něm soubory s podivnými názvy + hláška po pokusu o jejich otevření.

Karta se chová naprosto stejně ať už se do ní pokouším dostat přes čtečku nebo je vložena v navigaci.
Poloha zámku na kartě nemá žádný vliv.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1kama

Příspěvekod deusexx v 14 úno 2010 10:25

Nekříží se ti tam někde soubory :?: :?: :?: Je ta karta v pořádku?Já včera na mojí kartě viděl 2krát :!: :!: :!: soubor data.zip v adresáři igo8. Což je absolutní nesmysl.Až jsem dal kartu do PC,tak už byl jen jeden,ale měl velikost64MB.Ale origoš,kterej jsem tam dával měl tuším 42 nebo 45.Dal jsem kartu opravit a fakt ho to našlo jako špatnej.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 14 úno 2010 10:29

Složky backup je záloha nastavení, jak jsem již psal a její obsah je totožný se složkou SAVE. ty hodnoty ve žlutém rámečku 17,2 GB se nemusí týkat toho adresáře, ale tvého disku na PC - zkus pravým tlačítkem myši -> vlastnosti na příslušném adresáři a nejen na něj ukázat myš.
Proč neodfotíš to, co je ve složce iGO8, tzn. to, jak jsem psal, tzn. obsah toho adresáře, ve kterém se nachází soubor iGO8.exe nebo licence nebo content.

Nicméně to, co máš ve složce backup/traks jsou nesmysly, které tam nemají co dělat. Zkus provézt scan karty (bez oprav chyb) jen jestli nenajde nějaké chyby
Naposledy upravil SvoDa dne 14 úno 2010 10:34, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 14 úno 2010 10:34

Dane,ale ty názvy souborů a ten adresář MP a pod ním ten "čtvereček".....To jsou na 100% nadrbnutý soubory.Já bych tu kartu nechal ve win opravit.A pak máznul celej adresář,co se vytvoří v rootu karty.Teď si nevzpomenu,jak se jmenuje.A bude klid.Pokud to nemůže smazat a podobný,tak je to jasný.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 14 úno 2010 10:36

však píšu, že jsou to nesmysly a že má provézt scan. Jenže on ještě nebyl schopen udělat zálohu a proto autooprava chyb představuje určité riziko, ale na druhé strany bez té opravy chyb neprovede kopírování pro vytvoření zálohy, takže začarovaný kruh, resp. hop nebo trop
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi