Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

bluetooth

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

bluetooth

Příspěvekod Tad v 09 črc 2008 13:30

Mám dotaz, nevíte kdy bych v iGO8 mohl spustit bt aby se spároval s mobilem? nikde sem to nenašel :(
Mio C520, R40+3+9932+0709, Miopocket 2.0((Release22)
MioMap 3.3, J&T 4.3
iGO8 (8.0.0.44366),PlusPlus(3) t&s
Tad

Re: bluetooth

Příspěvekod warhead v 09 črc 2008 13:30

ehm o jakem zarizeni je rec ???
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod SvoDa v 09 črc 2008 13:41

Předpokládám, že mluvíš o IGO8 a navigaci MiO.

Já mám Sony ericsson a BT mám pořád zaplé, po uspání Mia se mobil odpojí a po probuzení se zas po pár vteřinách připojí a aktivuje profil handsfree. IGO8 můžeš i ukončit a BT pořád běží.
Nezáleží ani na délce uspání (v noci vypneš, ráno zapněš a BT se spojí), pokud ti tedy ve spícím režimu nedojde baterka. Přepínání mezi skiny na funkci BT nemá vliv, BT běží, přotože se nerestartovalo Mio, ale jen navigační program.
Problém je jen tehdy, když Mio restartuješ, nebo natvrdo vypneš, profil handsfree se samozřejmě přepne do normálního, ale v mobilu je pořád vidět připojené zařízení c520 (nelze připojit, když je de facto připojené), ale BT handsfree nejede, bo bylo přerušeno restartem.
Pak musíš připojit BT v základním Menu Mia, protože mobil má normální profil, připojeno zařízení c520, ale nekomunikuje s Miem.
Když v mobilu zařízení c520 odpojíš, nebo vypneš BT, a znovu vyhledáš zařízení, Mio se opravdu zeptá (i v běžícím iGO8), jestli se chci připojit k telefonu, zadám do něj klíč, ale nepřipojí se.

Neměl bys ale BT zařízení (Mio) v mobilu odpojovat, jelikož by se ti nemuselo jej z mobilu opět připojit a musel byt tase jít přes základní Menu Mio - mobilní telefon - hredat zařízení,...

Jen ještě pořád nejde volat na čísla z POI, ale z kontaktů lze Miem "vytáčet" bez problému.

Čili: igo8 má zatím tyto dva problémy, co se týče BT:
1. z iGO8 "zatím" nejde připojit mobil BT, musíš to udělat přímo v Miu a pak teprve spustit iGO8. Mio už si bude to BT držet do té doby, dokud nedojde baterka, neprovedeš tvrdé vypnutí či restart Mio.
2. Ani při aktivním BT nejde volat na čísla z POI.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Tad v 09 črc 2008 14:00

Vyčerpávající odpověď, mám Mio c520, musim si nastavit podpis ;) , přesně tohle sem potřeboval vědět. Jak sem byl zvyklej z Miomap skin j&t4.3 tak sem myslel že to samý umí i iGo a hledal sem to jako blázen. Mockrát díky za rychlost a obsáhlost
Mio C520, R40+3+9932+0709, Miopocket 2.0((Release22)
MioMap 3.3, J&T 4.3
iGO8 (8.0.0.44366),PlusPlus(3) t&s
Tad

Příspěvekod SvoDa v 10 črc 2008 19:26

Není zač, už jsem to kdysi psal jinam, tak jsem to jen sprostě zkopíroval :D :D a přidal jen něco málo.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 12 zář 2008 18:30

Dost dlouho řešíme problém jak umožnit přístup k mobilu z iGO8 tak jak to šlo u MioMap - chybí volbu spárování telefonu a Mia.
Doposud jsme tu k tomu na různých místech, i tady napsali toto, omlouvám se, že cituji i výše uvedený příspěvek, ale mělo by to být všechno pohromadě:
Zatím jediný spolehlivý a odzkoušený způsob, jak mít stále aktivní BT je ten klasický: zapnout BT mimo iGO8, připojit telefon, spárovat ho a nechat stále připojený. Při uspání Mia ti mobil (dle typu mobilu) zahlásí "zařízení Cx20 odpojeno" a po znovuprobuzení Mia "zařízení Cx20 připojeno, profil ve vozidle...". Pokud Mio nerestartuješ, nebo nevypínáš natvrdo, BT se takto chová spolehlivě a nemusíš nic nastavovat. Nezáleží ani na délce uspání (v noci vypneš, ráno zapněš a BT se spojí), pokud ti tedy ve spícím režimu nedojde baterka. Přepínání mezi skiny na funkci BT nemá vliv, BT běží, protože se nerestartovalo Mio, ale jen navigační program. Neměl bys ale BT zařízení (Mio) v mobilu odpojovat, jelikož by se ti nemuselo z mobilu opět připojit a musel bys zase jít přes základní Menu Mio - Mobilní telefon - hledat zařízení,... Jen ještě pořád nejde volat na čísla z POI, ale z kontaktů lze Miem "vytáčet" bez problému.

Můj Sony Ericsson se stále zapnutým BT, po uspání Mia se odpojí a přepne z HF BT režimu do normálního (předchozího) zežimu a po probuzení se zas po pár vteřinách připojí a aktivuje profil handsfree. Problém je v tom, že když Mio zkolabuje, nebo jej restartuješ, nebo natvrdo vypneš, profil handsfree se samozřejmě přepne do normálního, ale v mobilu je pořád vidět připojené zařízení Cx20 (nelze připojit, i když je de facto připojené). BT handsfree ale nejede, protože bylo přerušené restartem. Pak musíš připojit BT v základním Menu Mia, protože mobil má normální profil a připojené zařízení Cx20, ale nekomunikují. Když v mobilu zařízení Cx20 odpojíš, nebo vypneš BT, a znovu vyhledáš zařízení, Mio se opravdu zeptá (i v běžícím iGO8), jestli chceš připojit k telefonu, zadáš do něj klíč, ale nepřipojí se. Takže je potřeba spárovat!

MIO se odpojí tedy bohužel spolehlivě vždy po restartu nebo hardresetu MIO, jak jsem psal, ale taky když necháš iGO8 zaplé a odejdeš s mobilem mimo dosah BT Mio. Když se vrátíš k MIO, "sami" se již MIO a mobil nespárují, tzn. opustit iGO8 - spárovat, zapnout iGO8. Takže pokud odcházíš od spárovaného MIa s telefonem, uspi MIO a po návratu k MIO, MIO zase probuď a bude vše OK.

Potud rekapitulace již známých skutečností.

Zjistil jsem ale, že soubor BTOnOff.exe se kterým operují některí autoři skinů a o kterém víme již tak od června (vovi o tom psal ještě u sousedů) umožňuje připojení MIO i po restartu MIO, sice nikoliv z opětovně spuštěného iGO8, ale přímo z mobilu volbou (dle typu telefonu) Handsfree - Bluetooth - moje handfree - c 520 - připojit. Bez souboru BTOnOff.exe v MIO tato možnost nefungovala.
Teď s použitím tohoto souboru se MIO pomocí voleb v mobilu připojí a již nechce ani přístupový klíč, pokud jsi jej již předtím (před resetem) zadal.
Tato možnost by měla tudíž funfovat i v tom případě, když se od MIO vzdálíš z dosahu BT. Po několika testech "vzdálení se" a návratu k MIO se někdy spárování provedlo samo a někdy bylo nutno použít variantu přes volby v mobilu. Na MIO však nebylo nutno šáhnout.
Po tzv. hardresetu (úplném vypnutí) toto nelze, jelikož úplným vypnutím MIO se odškrtnou (vypnou) v nastavení BT preference aktivovat BT a BT v dosahu), takže MIO mobilem nemůžeš připojit, jelikož má MIO po hardresetu vypnutý režim BT. Musíš nejdřív ručně tyto funkce zapnout (zaškrtnout).

Soubor BTOnOff.exe je na internetu dostupný na mnoha místech, např. http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm pod jménem Bluetooth Switcher a patří do složky iGO8 (při iGO8 na kartě) nebo do My Flash Disk/Program Files (při iGO8 na HDD).

Potřeboval bych testy na více různých mobilních telefonních přístrojích, zadli to platí pro všechny mobily nebo jestli jen některé.
Se skiny tato věc nemá naštestí nic společného, svým mobilem jsem se připojil jak při běžícím skinu PlusPlus, tak dimka.
Stále nejde vola na čísla u POI.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 15 zář 2008 06:58

Dane,něco málo k tomu co píšeš tady: ..."Po tzv. hardresetu (úplném vypnutí) toto nelze, jelikož úplným vypnutím MIO se odškrtnou (vypnou) v nastavení BT preference aktivovat BT a BT v dosahu), takže MIO mobilem nemůžeš připojit, jelikož má MIO po hardresetu vypnutý režim BT. Musíš nejdřív ručně tyto funkce zapnout (zaškrtnout).".....
Teď jsem dával dohromady kamošovi c520 s tím,že to chtěl vše spouštět z GPS.A co mě zarazilo,když došel,blikal BT.Po tvrdým restartu opět blikal.(vše pouští z karty)Ptal jsem se ho jestli mu to dělá pokaždý a tvrdil mě,že jo.Měl veškerý nastavení ode mě.On si tam"nenastaví" pomalu ani čas.Tím ho nechci snižovat,ale spíš chci napsat,že si těžko vleze do nějakého nastavení a už vůbec by se nedokázal vrtat v nastavení BT.Jediný,co musel udělat,bylo to spárování po restartu.Ale tvrdil,že mu ten BT startuje pokaždý i když to restartne natvrdo,od toho,co jsem mu tam dělal poslední předělávky.Což je víc jak měsíc.Mě se teď stalo po nahrání posledního Dimky,že se mě BT spustil taky i při spuštění unlocku z karty.Prostě si pěkně blikal.Už jsem si myslel,že došlo k nějaké úpravě v dimkovi,ale po restartu už nenaběhl.Takže jsem vystřízlivěl. Až to od něj budu mít doma,pokusím se kuknout na různý nastavení,vrazit tam moju kartu,nastartovat a uvidím jestli bude blikat nebo ne.Spíš si ale myslím,že to bude nějaký nastavení v MIU.S kartou to asi nebude mít nic společnýho. Já osobně mám ale s BT špatný zkušennosti(myslím všeobecně,PC atd),to si žije vlastním životem a kolikrát se s tím domluvit je nadlidskej výkon.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 15 zář 2008 08:00

Po tvrdým resetu opravdu BT v nastavení MIO nemá zaškrtnuté prefrence, ale když po hard resetu začneš spárovávat mobil, tak se tím samy zaškrtnou.
Navíc si myslím, že tím, že dimka umí ukončit iGO8 na pozadí (ikona "na lištu"), můžeš kdykloliv i při běžícím iGO8 na pozadí skočit do MioMenu a mobil spárovat, což jsi předtím mohl jen po ukončením iGO8 a nebo se souborem BTOnOff.exe i přímo z mobilu bez opuštění iGO8.
Teď tedy můžeš MIO s BTOnOff.exe spárovávat s mobilem přímo s mobilu nebo při iGO8 na liště (v pozadí) z MIoMenu - v obou případech při běžícím iGO8.
Volat na čísla u POI však stále nejde, lze volat na čísla z kontaktů.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 15 zář 2008 08:39

Dane,taď nevím jestli se dobře chápeme,ale on nedělá vůbec nic,zasune kartu,naběhne mu unlock,kterej si ještě do nedávna asi používal a BT bliká.O to mě jde,že nic nemusí zapínat v nastavení Mia.Mě přestane BT blikat po zasunutí karty a načítání se unlocku.Ano,pak to jenom spáruje a vše běží.Dimku tam ještě nemá a ten speciální exe soubor BTonOff taky ne.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 15 zář 2008 11:47

No ono záleží na tom, jestli BT modře bliká ještě před, nebo až po zasunutí karty. Myslím, že není možné, aby BT začalo bikat pouhým zasunutím karty s unlockem. To by ten ulock nějak musel BT iniciovat a o takovém unlocku nevím, ale nemusím vědět všechno :lol:
Po zasunutí unlocku by teoreticky BT blikat stále mohlo, pokud blikalo i před zasunutím bo unlock provede pouze měkký reset a nikoliv tvrdý a ten neovlivňuje stav BT, (tento reset pouze odpojí spárovaný telefon), zaškrtnutá políčka v nastavení konfigurace zůstávají. Ruší je jen hard reset.

No nic, možná tomu modrému zubu věnujeme víc časum, než si zaslouží.

Teď, kdy např. nový dimka skin, který jsem předělával umí igo8 opustit bez jeho ukočení a můžeš se tak dostat ke spárování MIO s mobilem i při běžícím iGO8, si myslím, že dostávat BT tlačítko na display, by nebylo úměrné času na tom ztrávenému. Spíš bych chtěl na plochu displaye dostat to tlačítko "na lištu", které se objeví při ukončování iGO8 a tím by to bylo vyřešené.
SvoDa
Moderátor

Další

Zpět na Otázky a odpovědi