Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Chodec

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Chodec

Příspěvekod cmugis v 25 led 2011 12:46

Obcas jezdim na vylety, nekde zaparkuju a couram po prirode a nebo i po neznamych mesteckach, ktera v mapach nejsou a to i venku. Takze proto me zajima, jak funguje rezim Chodec. Jake kdo mate zkusenosti s rezimem chodec ? Priklad - prijedu na houby do lesa, zaparkuju auto, zamerim jeho polohu, ulozim a jdu courat. Se svym orientacnim nesmyslem pak chci auto najit, ale zadne cesty a stezky samozrejme v mapach nejsou. Jak me to navede k autu ? Jak to pak komunikuje ? Ukazuje to sipky a nebo jak ? Mate s tim nekdo zkusenosti ? Díky
cmugis

Re: Chodec

Příspěvekod Lakva v 25 led 2011 13:17

Nakreslí Ti vzdušnou čáru k nejbližší známé komunikaci a tam odtud k autu. Přitom ignoruje jednosměrky, vede i po nezpevněných cestách ale mimo dálnice. Jak to dělá s trajekty nevím.
Takže celkově nic moc, lepší je skin Gurjon, který má režim off-road. Ten by měl fungovat snad lépe, ale přiznám se, že jsem ho nikdy nezkoušel.
Lakva

Příspěvekod vovi v 25 led 2011 13:21

Já mám pro podobné případy v šochtli OZI Explorer a sadu rastrových map - s navigací ve volném terénu žádný problém. Navíc mám k dispozici i záznam trasy či vkládání bodů, takže si pak můžu zjistit, kudy jsem chodil a kde jsem kterou houbu našel ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 25 led 2011 14:03

Lakva píše:Nakreslí Ti vzdušnou čáru k nejbližší známé komunikaci a tam odtud k autu. Přitom ignoruje jednosměrky, vede i po nezpevněných cestách ale mimo dálnice.

taky se může stát, že při plánování trasy, jsi-li mimo silnici to nahlásí, že
benben píše:počáteční bod je izolován ..
viewtopic.php?p=55951#p55951

tomasII tam taky píše, že
tomasii píše:u TA map 2009.12 a novějších se mi trasa smaže, když se během navigování dostanu do izolované oblasti, dovede mě ale i na izolovaný cílový bod,

jestli to dělají i aktuální mapy nevím (požívám NQ nebo regionální), ale při mapách TA hrozí, že nebude možno naplánovat trasu k cíli, bude-li tvá momentální pozice od nejbližší komunikace (je otázka jak) daleko.

takže spolehlivé řešení je výše uvedené - při pěší turistice přepnout na turistický navi program (SmartMaps, OziExplorer) nebo použít v Primo Gurjonovu funkci OffRoad (přímka mezi tvou pozicí a cílem - zkoušel jsem to, funguje to)

Režim chodec v iGO8 či v Primo má především jen jiné hodnoty pro výpočet doby naplánované trasy a nevadí mu pěší zóny a jednosměrky, ale ve volném terénu se chová stejně (až na ty plánované časy) jako režim auto, čili se správnými mapami přímka k nejbližší komunikaci.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 25 led 2011 15:02

@ Lakva & SvoDa
Chlapi, nezlobte mě furt s gurjonovými funkcemi. :roll: Nabídka režim off-road, je jedna ze základních funkcí default skinu.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 25 led 2011 15:31

Mirku, já na to úplně zapomněl :oops: :oops: :oops: omlouvám se :oops:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Zpět na Otázky a odpovědi