Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo restartuje

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

iGo restartuje

Příspěvekod dalanik v 08 říj 2009 10:27

Ahoj!

Dnes jsem sel autem z letnan na prosek, a jak jsem sel za Tescem smerem centrum, cela GPSka se mi restartovala. Znovu jsem nahodil iGo a ono se chytlo a pokracovalo v rute, mluvilo to kam mam odbocit, jen ze obraz nebyl na aktualni pozici ale tam kde se to asi restartlo. Pak kdyz jsem zmacknul sipku aby mi to ukazovalo pozici, zase to restartlo. Mezi tim uz jsem byl na Proseku a pri znovu zapinani se to chytlo a nebyl problem. Pak jsem se vracel stejnou cestou, a zase to restartlo na zhruba stejnym miste! Dal jsem tam jinou SD kartu na ktery je uplne stejna verze iGo, stejny skin (i kdyz o 1 starsi verze GJ) ale stare mapy (2009.02) a normalne to fungovalo. Pak jsem dal puvodni kartu a zkusil Amigo, a zase to fungovalo bez problemu.

Navic, kdyz napocitam stejnou trasu a udelam simulace nebo "fly-over" stejne to restartne!

Nevite nekdo rady? Mam vymazat obsah "save" folderu? A jak zazalohuji oblibene? Kdyz delam ten "backup" kde to zazalohuje? do toho sameho same adresare ktery mam vymazat, ze? ;-)

Dalibor
dalanik

Re: iGo restartuje

Příspěvekod Ivo K v 08 říj 2009 11:10

Soubor "oblíbené" si zazálohuj(kopíruj) třeba do stolního PC nebo na SD kartu do vytvořeného adresáře "Záloha".
Zazálohuj si pro jistotu celý adresář SAVE.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod dalanik v 08 říj 2009 11:16

Uz to mam - takze jsem si zazalohoval vse a vymazal "save" a ted jsem to vyzkousel stejnou rutou z letnan na prosek a normalne to proslo... oblibene jsem vratil, jen jsem zase musel pojmenovat "skupiny" (v GJ).... divny, chapal bych ze to trosku blbne, ale ze to restartuje celou navigaci...

D.
dalanik

Příspěvekod Ivo K v 08 říj 2009 11:19

Někdy stačí jen nějaký "vakl" ve slotu pro SD kartu a navigace začne dělat co chce, nebo se poškodí nějaký soubor. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 08 říj 2009 11:39

Ono by to mohlo mít něco společného i s těmi restarty po probuzení - zatím se tady dedukovalo, že to nejspíš bude problém s rychlostí odezvy karty. Možná už je ta karta moc fragmentovaná, nebo má nějaký vadný sektor - zkusil jsi ji taky projet "scandiskem"?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod dalanik v 08 říj 2009 12:54

Hm, dobra poznamka, zkusim to. U kamose, ktery ma uplne stejnou kartu (spolu jsme to kupovali) se to projevilo nejhorsim zpusobem kdyz sel do Chorvatska na dovcu - proste mu to spadlo a za nic se mu nepodarilo rozhodit unlock z karty, pak kdyz se vratil (chudak musel pouzivat MioMap!) jsem zjistil ze karta je uplne v czudu a musel je vymenit (na stesti byla v zaruce).

A co se tyka karty je to taky divny, a uz delsi dobu se na to chci zeptat jake jsou zkusenosti. Zjistil jsem ze npr. ten muj Verbatim od 32Gb se spatne "probouzi" tzn ze kdyz mam spustenou navigaci a prepnu to do spanku, pak je sance 90% ze po znovuzapnuti to spadne. Pak jsem jednou tam dal druhu, staru kartu co mam (Sandisk 1Gb) pro testovani a zjistil ze se to VZDY dobre probouzi!!! SanDisk je natolik stara ze se tam ani neuvadi rychlost :-) je to obycejna SD, a Verbatim je rychly (class 6) navic SDHC, a vzdy to pada...

opravdu to chce otestovat kartu, ale nevim zda to bude kartou nebo Moovkem.... jake jsou zkusenosti? Ted planuji koupit si 32Gb kartu a byl bych mnohem radsi kdyby se chovala jako ten SanDisk nez jako Verbatim ;-)

D.
dalanik

Příspěvekod vovi v 08 říj 2009 13:07

No moje zkušenosti obecně jsou PROTI Verbatimkám - mám 8GB SDHC class 6 a jsou s ní neskutečný problémy. Dokonce dělá problémy i v jinak spolehlivý SDHC čtečce na PC - je potřeba ji zasunout a trošku zase povytáhnout, jinak ji wokna vůbec nenajdou (a když nemám den a bolavou ruku k tomu, tak je lepší to vůbec nezkoušet). Předtím jsem ve foťáku používal 2 GB "obyčejnou" SD Verbatim a šla do kopru během jedněch prázdnin. Ani jsem na ni těch cca 1000 fotek nestačil nafotit. Naštěstí se většinu fotek povedlo zrekonstruovat, ale karta šla do popelnice. A teď už mám tu Verbatimku jen jako odstrašující příklad ;)

Zatím vůbec žádné problémy nemám s kartami Transcend - už jsem používal 2 GB, 8 GB a 16 GB (obě poslední taky class 6) a nikdy jsem na nic nenarazil.
U nás se dají sehnat v TS Bohemia, ceny jsou normální. A pokud vím, tak Ivo K. je používá taky s úspěchem (ostatně mi to poradil on).
A Sandisky jsou taky dobré, jen asi o polovinu dražší.

EDIT: doplním info ... http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... &scaid=125
Já mám tu 16 GB, co teď stojí 802,- A když porovnám cenu s Transcend 32 GB (je o kus dál na té stránce - a skoro za 2500,-), tak si raději koupím tři ty šestnáctky :)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod dalanik v 08 říj 2009 13:19

dalanik

Příspěvekod vovi v 08 říj 2009 13:25

Tuhle debatu bych tady ukončil (předchozí příspěvek jsem ještě doplnil o odkaz na ty Transcendy, pokud sis nevšiml ;) ) a pokračoval ve vlákně o kartách:
viewtopic.php?f=15&t=548
Tam už celá řada zkušeností a potíží je popsaná.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Zpět na Otázky a odpovědi