Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Obrácení trasy po dojezdu do cíle

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Obrácení trasy po dojezdu do cíle

Příspěvekod jirkaBystre v 07 zář 2009 18:08

Používá někdo z vás tlačítko obrácení trasy? (tj. záměnu cíle za start - viz str.45 návodu). Nějak to nefunguje.
Mám N470 a verzi IGO8.3.2.9312.
NAVON N470
program verze 8.3.2.116645
jirkaBystre

Re: Obrácení trasy po dojezdu do cíle

Příspěvekod vovi v 07 zář 2009 19:09

Naposledy jsem to v praxi použil někde u verze 6.7 a chodilo to. Zítra to zkusím znovu.
Ale vím, že to chtělo obrátit až v tom cíli - jinak se to chovalo divně (jako když se plánuje odjinud, než je zafixovaná poloha GPS). Od stolu se to rozumně vyzkoušet nedá.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 07 zář 2009 20:56

No já mám tuhle možnost pořád neaktivní, takže nefunkční... Zkoušel jsem v několika iGO8 83x
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 zář 2009 20:58

Přiznám se, že jsem četl nepozorně - myslel jsem, že jsem ve vlákně o skinu Gurjon. :oops: Tam to chodí celkem uspokojivě, ale jak jsem psal - chce to obrátit trasu až v cíli, jinak to tu zpáteční připojí k už naplánované.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 07 zář 2009 21:10

Ale četl, opravdu to bylo ve vlákně o GJ :)
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2009 05:52

"Od stolu" to perfektně funguje, když vypneš signál GPS. Pak klikneš na "obrať trasu" a naplánovaný cíl se vymění startem a ty se můžeš mrknout, kudy tě povede cesta zpět.

Se zapnutým GPS to bude považovat tvou pozici GPS stále jako start, takže po naplánování trasy do cíle a pak po kliknutí "na obrať trasu" ti to udělá z cíle průjezdní bod a naplánuje to trasu od místa tvé polohy do cíle a zpět do místa tvé polohy. Možná toto je to, co tím Gurjon myslel.

v menu GJ je ještě možno (nutno :?: ) zapnout "obnovení trasy, je-li dokončena", což znamená, že při projetí cílem se neozve hláška "dojeli jste do cíle" a cílový praporek zůstane na místě a když popojedeš byť jen o pár metrů dál, bude tě to navigovat stále k praporku cíl. Myslím, že v tomto případě pak funkce "obrať trasu" naplánuje trasu od praporku, který bude startem do místa cíle, který byl předtím startem, tedy odkud jsi ráno vyjel.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 08 zář 2009 19:42

Je to zajímavé. Když to udělám jako Dan - s vypnutým i zapnutým gps a naplánuji trasu - tak vše funguje - můžu trasu bezproblémově obrátit. Na dříve naplánované a uložené trasy to ale nefunguje. Když takovou trasu načtu, tak už nejde obrátit to tlačítko není funkční. Odtud moje předchozí poznámka...
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Zpět na Otázky a odpovědi