Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NE GPS signal

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: NE GPS signal

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 22:35

Autodetekce... asi na tom mojem honkongském šmejdíku není.... nevím , poklepen na sat, synch.času...to vždy nabíhá jen na obrázek jako zobrazil amatér, ale vše je prázné nebo s nulou...

ale podařilo se mi ještě z mé původní SD karty nahlídnout na stará data a... :idea:

Tak začátečníci !!!!! rada od jednoho z vás.. ;)
asi to mám....
v sys.txt jsem změnila

[gps]
port=2
baud=4800
protocol=nmea

a dostala jsem se na popis, od amatéra, kdy říkal, že stačí zajít na jiné místo kdy ikona satelitu je červená.... blíká zelený vyhledávač.... a na mapě (v šedé zeměkouli) mám naznačených pár satelitů....
vyzkouším a dám vědět!!!
Naposledy upravil erisat dne 09 srp 2009 22:42, celkově upraveno 1
erisat

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 22:41

To by mělo fungovat. A tu autodetekci jsi nenašla? Zajímalo by mě, jestli to tam někde je.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 22:50

Já se ozvu URČITĚ, teď jsem zkoušela jít s GPS-kou ven, hodnoty se mým pohybem měnily, ale signál nenaskočil, tak jakmile vyzkouším v autě, dám vědět, jestli jsme to společnými silami rozjeli...

Na tu autodetekci se budu taky ještě koukat, ale později, 2 dny "hraní" s navigaci mě (tech. antitalenta) docela unavilo.
Tak zatím děkuji ... :)
erisat

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 22:57

Než naskočí signál, tak bys měla stát a ne se pohybovat ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 23:02

fakt? několikrát jsem jela i 1km, než naskočil signál.... je fakt , že jsem si dříve nikdy nevšímala, jestli satelit byl červený nebo ne.... ale nastavila jsem trasu, vyjela...odbočila, a až po 5 minutách mě začal navigovat hlas... nebo taky když jsem jela tunelem... GPS signál byl ztracen .... nemohla jsem přece zastavit za tunelem a čekat až zase naskočí, takže taky naskočil až za jízdy.
erisat

Příspěvekod Jarouš v 10 srp 2009 05:32

Je to přesně tak jak píše fmilan.Pokud při zapnutí navigace budeš v klidové poloze,tak GPS signál by se měl do navigace dostat v řádu minut,pokud se ale rozejdeš nebo rozjedeš může to trval až desítky minut.Alespoň podle mých zkušeností najde GPS signál navigaci velmi rychle v místě,kde byla navigace vypnuta.To znamená:Když na jednom místě vystoupíš a auta a třeba druhý den na tom samém místě zapneš navigaci,je signál zachycen skoro okamžitě,ale popojedeš-li o pár desítek metrů,už je to pomalejší.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod erisat v 10 srp 2009 14:57

FUNGUJE!!!!!!
Tak mám odzkoušeno, plně funkční.
Signál mi opravdu naskočil doma... po 3-4 minutách. Zřejmě formátováním se paměť vynulovala, a proto to potřebovalo těch pár minut navíc, než dříve.
Pak, zkoušela jsem najít tu autodetekci...nejprve "zkoušením", což je můj špatný zlozvyk a nakonec prostudováním 40-ti stránkového manuálu.. ani jediné slovo o Autodetekci. V manuálu je lehkým překladem napsáno, že pokud se ztratí signál, má se několik minut vyčkat než automaticky naskočí.
Mimochodem jsem se v manuálu nedočetla nic o změnách barvy ikonky satelitu apod, natož o červeném vykřičníku!
Manuál je napsán pro "GPS navigace" tudiž žádný konkrétní typ.
Mým názorem je, že made in Hong Kong, China apod. nemůžeme vskutku hledat nějakou značku, typ natož věřit, že manuál nám pomůže odstranit problém. Vyrábějí hračky, které se jen podobají i chováním skutečným výrobkům, ale to známe všichni. Přesto to kupujeme z pohledu ceny.
Děkuji všem za pomoc!!!!!!!
na stránky se budu vracet, jsem typ, co se rád učí novým věcem.... a kdo ví, třeba jednou budu profík :D schopný pomoct dalším.
erisat

Příspěvekod Jarouš v 10 srp 2009 15:31

Všechny navigace (nebo alespoň většina )je "Made in Taiwan",nebo Hongkong či China,akorát,že se tam seknou názvy,aby to tak nevypadalo.Takže si nevybereš.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod erisat v 11 srp 2009 17:17

ano to je pravda, před pár hmmm.... desítky let, jsme se ve škole bavili, že velké množství elektroniky je vyráběno právě ve východní Asii...za účelem nízkých nákladů, i když to vyrábějí pro světoznámé firmy.
Rozdíl je prý pak v tom, že před expedicí ...např. Sony... přezkouší každý 4-tý výrobek, Panasonic .. každý 8-mý výrobek, Daewoo... každý 50-tý apod... tím také dodávají výrobku značku a záruky.
Mimochodem, já jsem GPS koupila taky s 1roční zárukou, a teď při problému jsem kontaktovala prodejce. K mému údivu pořád existuje, sice nekomunikuje, ale vesele dál prodává jiný sortiment :D :D
erisat

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi