Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nastavení směru cesty

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod vovi v 09 říj 2008 12:12

Ta nastavení, o kterých píšeš, se týkají OS - pro iGo je tam jen to automatické spuštění po startu.

To, jak vypadá nabídka, je věc souboru DATA.ZIP (který by měl být tam, co aplikace). Pokud jej vyměníš za jiný, může ovládání vypadat úplně jinak - ale před případnou výměnou pozor: zazálohuj původní DATA.ZIP (může se jmenovat i jinak - už jsem u HP viděl i názvy typu UI-HP, HP-IGO8, apod.); ten nový pak musí mít uvnitř adresář 800_480 (nebo alespoň 400_240 ... pak se musí v sys.txt použít rozlišení 400×240 a zapnout parametr STRETCH=1).
Pro změnu skinu by to pak určitě chtělo přepsat tu hodnotu parametru noskinchange=1 (co o něm píšeš) na nulu.
Ve stejné složce pak je i ten SYS.TXT - tovární nastavení bývají velmi chudá - teoreticky by ovšem měl jít použít celý, tak jak tu vyvěšen (samozřejmě je nutné upravit konkrétní hodnoty rozlišení a vše, co se váže k nastavení cest a hardwaru.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7322
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod dvaadva v 09 říj 2008 12:23

vovi píše:Ta nastavení, o kterých píšeš, se týkají OS - pro iGo je tam jen to automatické spuštění po startu.

To je teda rychlost!

Určitě vyzkouším a poreferuji výsledek. Musím to vzít nějak systematicky od jednoho po druhé aby nebyl zase takový zmatek.

Dík
Jarda

EDIT:
Tak jak jsem slíbil. Přístroj je už doma, ale protože mám teď hodně moc pracovního ježdění, tak si moc nemužu dovolit exerimentovat.
Vyzkoušel jsem jen dva skiny (nějak v 800x480 jich není nebo jsem nenašel). Ale protože mi to zatím moc v ruce nesedí, sotva jsem si zvykl na default se kterým jsem najel v EU 2500km, tak ty tuningy se zase ovladaji nějak jinak, tak jsem tam šoupnul zpět ten default abych se nemusel honem učit jak a co kde zase za jízdy přepnout jinde (např. konkrétně, Německo má už v mapách dálnice jako <38>, které, ještě ani nejsou dodělané a průjezdné, byl to trochu problem s přesvědčováním, že chci jinam než do pole) :-)

A ty dva skiny byly nějaká DiMka Specter Omnia Edition 1.5.1 A-B-T-C-P-SN III-IV a jocco_nfs_108

To++ se mi nejak nedaří rozjet. Nevím, asi to bude kvuli tomu rozlišení.
Ale chtěl bych zkusit, když to tak všichni tady chválíte.

Pohodu přeje
Jarda
dvaadva
 

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod Jorgo2 v 30 lis 2008 12:58

Ve skinu RIKS 3,2 jde nastanit 2D mapa buď na sever, nebo ve směru jízdy přímo z hlavní obrazovky. Riks3,3 je na http://www.tomasii.cdc.cz i s popisem instalace. osobně jsem s ním maximálně spokojený.
MIO C720 + iGO 8.3.2.71348 + skin Riks 3.2-3
Uživatelský avatar
Jorgo2
 
Příspěvky: 5
Registrován: 29 lis 2008 17:09
Bydliště: Beroun

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod amatér v 30 lis 2008 13:48

dvaadva píše:
vovi píše:Ta nastavení, o kterých píšeš, se týkají OS - pro iGo je tam jen to automatické spuštění po startu.

To je teda rychlost!

A ty dva skiny byly nějaká DiMka Specter Omnia Edition 1.5.1 A-B-T-C-P-SN III-IV a jocco_nfs_108

To++ se mi nejak nedaří rozjet. Nevím, asi to bude kvuli tomu rozlišení.
Ale chtěl bych zkusit, když to tak všichni tady chválíte.

Pohodu přeje
Jarda

Zkus, zapátrat na netu někde jsem našel optimalizovaný data.zip (IGO8.3.2.Omnia.rar) pro rozlišení (400x240 a 240x400), ale protože mně je to k prdu, pustil jsem to z hlavy, ale psali tam že to funguje.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11078
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod chucky v 07 led 2009 18:30

De nějak naplánovat kombinovaná trasa? Napr. do 1. prujezd. bodu rychlá, do druhého krátka a do cíle vyhlídková.
Možná je to v blbím vláknu, ale nechtěl jsem zakládat nový.
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
Uživatelský avatar
chucky
 
Příspěvky: 378
Registrován: 11 lis 2008 18:57
Bydliště: Damnice

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod SvoDa v 07 led 2009 18:49

Na jedné trase nemůžeš volit různé metody (rychlá, krátká,..), ale proč si nepřepnout kdykoliv za jízdy třeba v menu trasa nebo info o trase nejrchlejí za vyhlídkovou :?:
Nebo si dopředu navol průjezdní body tam, kudy chceš, aby tě to vedlo, kde ti to připadá nejoptimálnější, když tě to tudy nenavádí akruální metodou.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11682
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod chucky v 07 led 2009 18:54

Tak to dělám, jen jsem si to chtel ověřit jestli to nejde jinak. dík
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
Uživatelský avatar
chucky
 
Příspěvky: 378
Registrován: 11 lis 2008 18:57
Bydliště: Damnice

Re: Nastavení směru cesty

Příspěvekod palics v 11 led 2017 18:24

Nevíte někdo prosím jak se zbavit toho popisku nad šipkou? Díky
Obrázek
palics
 
Příspěvky: 1
Registrován: 22 úno 2015 18:35

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník