@jirkous - nastavení zůstanou a už jsem ti na to odpovídal na straně 69 tohoto vlákna
@expertdb - toto už jsme tu taky řešili.
Jde o to, že iGO8 zná pojem
Road Tax = "Dálniční známka", případně "Předplacené dálnice" a pojem
Toll = "Mýtné", případně "Jednorázová platba" .
Takto jsem to nakonec dle diskuse ve vlákně
viewtopic.php?f=6&t=246&start=20 přeložil do czech_lang.zip.
Pokud bys chtěl tímto tlačítkem vypínat jak silnice předpacené známkou, tak silnice zpoplatněné jednorázovým mýtným, chybí jeho smysl, když to oboje lze vypnout přímo v menu - nastavení - nastavení trasy - nastavení typů silnic.
Máš pravdu, že v ČR není mýtné, ale jen dálniční známka - a tu buď máš a nebo nemáš. Když nemáš, tak si v tom menu vypni dálnice se známkou nafurt.
Když jedeš za hranice, tak si přeci předem zjišťuješ, jak je to se zpoplatněním dálnic a pak se dle toho rozhodneš pro koupi známky, nebo budeš platit jednorázově na mýtnicích a dle toho si i nastavíš typy silnic pro plánování trasy.
V onom vlákně již psal vovi a já sním souhlasím, že jestli si dálniční známku pro cestu (např. do SR) budu kupovat, nebo ne, se rozhoduji předem. Takže na plánování a nákup známky mám doma času dost.
Jestli chci najet na zpoplatněný úsek mýtným (např. Itálie, Chorvatsko) se rozhoduji buď už také doma předem (a dám si doma bokem prachy), nebo operativně podle okamžité potřeby a k tomuto je pak právě proto to tlačítko na mapě určeno a má ovládat jen tu volbu pro jednorázové mýto.
Už jsme tu kolem této filosofie napsali mraky v souvislosti se Slovinskem:
Tam je zpoplatněno pro cestu do HR cca 20 km a musíš koupit známku za 800,- a každý se tomu chce vyhnout, tzn. mít vypnuté "Předplacené dálnice". Jenže chceš jet přes rakouské dálnice, na než si známku koupíš . Pak ti nezbývá než celou cestu naplánovat po dálnicích a před rakousko-slovinskýma hranicema vypnout v menu "Předplacené dálnice".
Nelze totiž naplánovat jednu trasu s kombinací těchto parametrů - pro část trasy s dálnicemi a pro část bez nich.
Já to řeším při svých cestách tak, že tam, kde se chci vyhnout zpoplatněným dálnicím mýtem nebo známkou, nechám v klidu v menu zaplé obě dvě položky a vložím při plánování trasy předem průjezdní body mimo tyto dálnice, nebo, což považuji za lepší řešení - použiji funkci blokované silnice a zablokuji ty úseky, kterýma se plánovaná cesta sama vyhne.
Psal jsem tomto už dávno Gurjonovi a ten to nechce zapracovat přesně z výše uvedených důvodů.