Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x (8.3.2 _ 320×240,240×320,400×240,480×272)

Příspěvekod SvoDa v 25 bře 2009 07:13

To oddalování při cedulích se dá ovlivnit přímo v menu menu - nastavení - vzhled mapy - nastavení 3D - Rychlé přiblížení - Nastavení 3D auto.měřítka a Nastavení 3D auto.měřítka(velká cesta).
Taky jsem si s tím kdysi zkoušel hrát a za tímto účelem je dobré mít toho v sys.txt co nejméně.
Pak si to zkoušej nastavovat v různých kombinacích šoupákama dle libosti a zkoušej průlety. Začni v těch menu od minimálního hodnot Mezí přiblížení/oodálení a maximálních mezí dolní/horní/náklon a bez přidaného náklonu o:, a úhlu náklonu.
Jak ti to bude sedět, zazálohuj uživatelská data nastavení a co půjde si dopiš napevno do sys.txt.
Velikost cedulí a písma v nich ti odpověděl Jasper a já kus před ním.
Jinak, když se dívám do tvého sys.txt, jak mi vysvětlíš tuto neidentickou duplicitu :?: :
maxangle="80"
maxangle=72
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 25 bře 2009 08:08

Ivo K píše:Tak jsem tu trasu "na zříceninu" (S49.0858300, V17.2175000) otestoval.
Testoval jsem na: iGO8.3.1.53558, skin GJ_6.2_tS(Test1) a defaultní(Test2), mapa ČR 080819 TA

Naviguje mne to úplně stejně jako jirkouse3 tedy:
pokud zadám souřadnice, tak ani při největším zvětšení žádnou cestu nevidím a když kliknu na tlačítko "přidat jako cíl" udělá se k cíly od silnice navigační čára.
Dělal jsem testy dva(průlet). Se skinem skin GJ_6.2_tS a s defaultní skinem. Výsledek je naprosto stejný!
Navigování ale skončí né u cílové vlaječky, ale na silnici nejblíže k té "vymyšlené" lince která vede k vlaječce.
I výpočet délky trasy a čas na trase končí na silnici a né u cílové vlaječky. Jinými slovy, až úpně k té zřícenině tě to nenaviguje! Není tam silnice! ;) A navíc to nemá nic společného se skinem GJ!

Ano, včera jsem testováním s def. skinem taky přišel na to, že to není problém Gurjona. Je sice smutné, že jsem si toho dříve nevšiml, ale je to tak. Udělat průlet mne nenapadlo, ale podle všeho je tedy zřejmé, že IGO přesně ví kde trasa po silnici končí. Proto by snad neměl být takový problém oddělit na plánovací mapě barevně tu část, která vede po nesilnici. To je vlastně vše, o co mi jde. Prostě přinutit IGO aby mi jakýmkoliv způsobem dalo vědět, že si část cesty vymyslelo. Pořád si říkám, že by to nějak mělo jít, ale nevím jak. Chtěl jsem dělat pokusy s nastavováním barev u trasy, ale pokud mám načteného Gurjona, tak ve schématech vidím jen jedno denní a jedno noční schéma. Jinak tam nic na výběr nemám.
Jirkous
MIO P560 (240x320), IGO 8.3.2.83157, GURJON 6.11p_da
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 25 bře 2009 08:32

mickielli15 píše: Jde o zoomování a náklon při zobrazení návěstních tabulí. Choup, Miscan, i Plus2 0.7 jsem schopen donutit, aby to při zobrazení těch cedulí nezvedali tolik do výšky, jako GJ.

Napadla mne ještě jedna věc. V GJ skinu se dá totiž navolit, že chceš vždy, kdy jsi v mapě mít aktivní funkci automatický náklon (to odpovídá tomu oušku úplně vpravo při kliku na mapu) . Nastavuje se to v menu - nastavení - vzhled mapy - více možností - Automatický náklon).
Máš-li tam navoleno "při návratu do mapy", tak je to jasné, proč ti to u cedulí zoomuje, bo to zoomuje u všech křižovatek, tzn. že i veměstech na kruháčích a ostatních křižovatkách.
Vypni si v menu ten autonáklon a v mapě si klikni na některé z ostatních tří přednastavených zoom/náklonů (zbylá tři oška při spodním okraji) a pak se ti u cedulí a ani u ostatních křižovatek pochopitelně nebude nic co do zoomu, ale ani co do náklonu měnit ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 25 bře 2009 08:38

2 Jirkous: Zkus si vygooglit další schémata ke stažení a případně najdi nějaké info k souboru color.ini nebo color3D.ini ve vztahu k iGO. Ideální by byl okomentovanej ini soubor se všemi možnými položkami - pak bys mohl zjistit, která z položek to je a ve svém oblíbeném schématu jí změnit nebo doplnit.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 25 bře 2009 08:50

Info k položkám ve scheme se dá najít na www.tomasii.cdc.cz v sekci scheme a
protože se ve scheme nastavit barva
silnic 1. třídy/motorových silnic, ne dálnic a rychl. silnic
silnic 2. třídy (ulice), barva celostátních dálnice
silnic 2. třídy, větších silnic mimo obec
spojovacích silnic mimo osady,
vedlejších ulic ve městě, barva ulic uvnitř města
spojovacích cest, jednosměrných ulic
vedlejších ulic ve městě, centra města
důležitých komunikací, dálnic
nezpevněné silnice/cesty
špatné, nekvalitní silnice
pěší zóny
...
tam by se mělo dát někde nastavit jinou barvu pro trasu mimo silnici, snad to tam najdeš.

@all: Gurjon vyvěsil včera večer opravu skinu 6.3.
Ale neplašte se, tato "oprava" se týká jen změn pár textů položek v menu týkající se nastavitelnosti šipek v návěštích a reagoval tak na diskusi na jeho webu, že v tomto menu použil zbytečně nové výrazy, kvůli kterým bylo potřeba přeložit nově v lang.zip, přičemž mohl použít podobné výrazy, které jsou již v lang přeložené.
Takže ti, co mají lang z tohoto fóra viewtopic.php?f=6&t=246 to již mají ošetřeno a nemusí skin tahat znovu a já nemusím zapracovávat pro 480x272 znovu úpravy :D ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 25 bře 2009 09:20

SvoDa píše:Info k položkám ve scheme se dá najít na http://www.tomasii.cdc.cz v sekci scheme a
protože se ve scheme nastavit barva

Díky moc, to by mohlo být to pravé, zkusím to celé pročíst. Budu muset hledat spíše položku: barva trasy na silnicích různých tříd. Pokud to totiž správně chápu, tak věci z Tvého seznamu se asi budou týkat spíš vozovek, jenže já přes červenou linku trasy ty vozovky nevidím. Napadla mne teď ale ještě jedna možnost. Nedala by se nějak zprůhlednit navržený trasa na plánovací mapě? Pak by bylo celkem jasně vidět, že pod trasou nevede žádná cesta a bylo by to zcela jasné. Nevíš náhodou, jestli je někde taková volba? Třeba nastavit průhlednost trasy v plán.mapě na 50%?
To by mi moc pomohlo.
Jirkous
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 25 bře 2009 09:44

Kdybych to věděl, tak bych to rovnou napsal ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 25 bře 2009 10:11

Ta průhlednost naplánované trasy ale nemusí nic řešit - když se něco schová, tak se to dokáže schovat pořádně. Jednodušší mi přijde si trasu uložit; pak se dá zase kdykoliv nahrát a mezitím si můžeš zkoumat mapu po libosti.

Nebo alternativa: uložená trasa se dá vizualizovat i na PC - už tady (nebo to možná bylo ještě na forum.mio4u.cz?) o tom byla řeč. A pak tu naplánovanou trasu můžeš vidět promítnutou třeba na ortofotomapu nebo na libovolně podrobnou turistickou...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod jirkous3 v 25 bře 2009 10:29

vovi píše:Ta průhlednost naplánované trasy ale nemusí nic řešit - když se něco schová, tak se to dokáže schovat pořádně. Jednodušší mi přijde si trasu uložit; pak se dá zase kdykoliv nahrát a mezitím si můžeš zkoumat mapu po libosti.

Nebo alternativa: uložená trasa se dá vizualizovat i na PC - už tady (nebo to možná bylo ještě na forum.mio4u.cz?) o tom byla řeč. A pak tu naplánovanou trasu můžeš vidět promítnutou třeba na ortofotomapu nebo na libovolně podrobnou turistickou...

Podobný způsob jaký navrhuješ používám nyní. Naplánuji trasu, přiřadím cíl a nastavím vhodné měřítko abych viděl blízké okolí s kusem cesty. Pak zvolím z bočního menu "zrušit trasu" a vidím kde už není žádná cesta. Vhládnu si místo, kde be mohlo být vhodné parkování a pak dám znovu přiřadit cíl. Poté klepnu na to vyhlédlé parkovací místo a přiřadím ho jako průjezdný bod. Tím po uložení trasy neztratím souřadnice na místo určení a přitom vím, že někde okolo průjezdního bodu bych měl zaparkovat.
Takže dokážu fungovat i s tím jak je to nyní. Přesto si říkám, že vylepšení by neškodilo.
Jirkous
jirkous3

Příspěvekod mickielli15 v 25 bře 2009 15:24

Ahojte a díky za reakce, Bohužel nic z toho nepomohlo. Zoom u křižovatek v jiných skinech funguje (a tuto funkci chci) tak jako u Gurjona, jakmile se ale objeví cedule, jedinej Gurjon odzoomoje nahoru. Ostatní skiny jen sklopí pohled, aby byly cedule na obloze a nepřekážely (viz moje screenshoty), prostě dělají to, co jim řeknu.. ale i tak pouze Gurjon jako jediný zoomuje u cedulí na tak velkou výšku jako jsem postnul ten obrázek. Prostě to nakloní podle mého nastavení, ale, narozdíl od jiných skinů to ještě notně zvedne. Jiné skiny to nedělají a nepomohlo nic z doporučovaného... i tu zdvojenou položku v sys.txt jsem smazal, složku save, smazal jsem i (skoro-kromě povinných položek) celej sys.txt na pokus, Gurjon prostě tvrdošíjně zvedá při cedulích do výšky jako bych letěl skoro letadlem (přeháním, ale mrkněte na ty screenshoty, tam je ten rozdíl evidentní...). Jiné skiny, říkám popáté, toto nedělají, takže to musí být někde v souboru skinu, ale kde, to fakt netuším...
PPC MIO P350, 320x240, iGO 8.3.2.71348, Gurjon 6.9.1p L&T, Dimka by Tomsoft 1.1.11.8 s dark patch a "červenozelenéšipky-patch"
nově - Mio P560 - krááásně chytá signál, jak rychle, tak i houževnatě :-)
mickielli15

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu