Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x (8.3.2 _ 320×240,240×320,400×240,480×272)

Příspěvekod SvoDa v 24 bře 2009 14:49

No a ty bys chtěl, aby ti to napsalo, že tě to k tomu nenavede a hodí to hlášku trasu nejde naplánovat bo v místě se nenacházejí silnice?
Já myslím, že je dobře, že tě to navede po silnici až místu, které je vzdušnou čarou nejblíže k cíli mimo silnice a pak to nakreslí přímku k cíli. Kudy jinudy by tě to taky vedlo, když tam nejsou silnice :?:
Když tak si neplánuj cíl tam, kde nejsou silnice, ale k nejbližšímu parkovišti u tohoto bodu (prohledat POI parkoviště kolem kurzoru v mapě)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 24 bře 2009 15:24

Tak již jdou přikládat přílohy, tak zde jsou avizované obvyklé SvoDa úpravy (pouze pro rozlišení 480 x 272 - přidaná tlačítka do rychlého menu korespondují s APP tomasII + doplňky KeybTC, powerstatus (viz. předchozí diskuse), do levého i pravého horního rohu přidáno tlačítko (krátký stisk) pro vypnutí zvuku,…
6.3.jpg
display_1.jpg

gj_6.3_tS.zip

A zde kromě obvyklých a výše popisovaných úprav verze skinu i se změněnými prstencovými zoom/tilt tlačítky ala amatér (díky Mirku)
display_2.jpg

gj_6.3z_tS.zip

Změny ve skinu 6.3. se projevily i v úpravě lang – ke stažení viz. viewtopic.php?f=6&t=246
Extension (half-patches) se v souvislosti s touto verzí nezměnily, nejmladší je stále z 19.3.)

Pokud někomu vadí na návěstidlech tenké žluté přerušované čárky představující přerušované čáry mezi pruhy na silnici, lze je zrušit ve skinu středníkem v 3 souborech “laneinfo_signpost_down/org/up.ini”
; div="$lane_div.spr"
; div_mode=1

Ve třech proto, že jsou tři druhy šipek v návěstidle a každé *.ini je pro ten či onen typ.
Ve stejných třech souborech lze pak upravit i velikost návěstidel
max_signpost_width=110 ; (např. na 150)

a velikost písma v nich
signpost_font_size=12 ; (např. na 15)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil SvoDa dne 29 bře 2009 08:40, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 24 bře 2009 15:42

Díky Dane, opět rychlá a perfektní práce! ;) :D :D

@All - Skiny GJ od verze 6.0 vč. této 6.3 s úpravami SvoDa (pouze pro rozlišení 480 x 272) jsou také ve složce SKINY/GURJON na CU. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod jirkous3 v 24 bře 2009 15:44

SvoDa píše:No a ty bys chtěl, aby ti to napsalo, že tě to k tomu nenavede a hodí to hlášku trasu nejde naplánovat bo v místě se nenacházejí silnice?
Já myslím, že je dobře, že tě to navede po silnici až místu, které je vzdušnou čarou nejblíže k cíli mimo silnice a pak to nakreslí přímku k cíli. Kudy jinudy by tě to taky vedlo, když tam nejsou silnice :?:
Když tak si neplánuj cíl tam, kde nejsou silnice, ale k nejbližšímu parkovišti u tohoto bodu (prohledat POI parkoviště kolem kurzoru v mapě)

No, kdyby byla v IGO zaznačena všechna možná parkoviště tak by to asi šlo, jenže silně pochybuji, že tam bude třeba nějaké lesní parkoviště u hlavní cesty (což třeba u zřícenin často bývá). Mně ani tak nevadí, že to tam nakreslí nějakou tu přímku, ale asi bych očekával hlášku typu: "cíl se nachází v nedostupné oblasti" s vyznačením odkud už se autem nedostanu. Tak se třeba choval TT6. To mi přišlo celkem logické, podíval jsem se poblíž, kde bych to zapíchl a přenavigoval se tam. Jenže pokud mne IGO neupozorní, tak těžko můžu tušit jestli tam ta silnice vede nebo ne. A tak až přijedu na místo kde začíná přímka, tak mne to přikáže odbočit do příkopy? To se mi nezdá moc logické. Alespoň nějak barevně by se to mohlo označit.
Jirkous
MIO P560 (240x320), IGO 8.3.2.83157, GURJON 6.11p_da
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 24 bře 2009 16:05

@ jirkous 3:Hláška "cíl se nachází v nedostupné oblasti" se objeví tehdy, když dáš cíl tam, kam se nesmí, ale kde jsou komunikace - např. pěší zóna.
Otázka POI parkovišť se dá pomoci stáhnutím parkovišť z poi.cz, ale lesní parkoviště u hlavní cesty nebo nájezd do lesa, kde se dá auto odstavit ani tam nenajdeš.
Jestli má tuto funkci skin Gurjon a default skin iGO8 ne, tak to bude nejspíš GJ záměr, aby tě to opravdu dovedlo po silnici co nejblíže cíli. Kdyby ne, pak by nikdy nešla naplánovat trasa tam, kde nejsou silnice a co by se pak objevilo po té hlášce "cíl se nachází v nedostupné oblasti" ? - mapa bez trasy nebo stejná trasa jako u GJ od silnice přímkou k bodu.

Píšeš, že si nejsi jist zda se to objevovalo už před instalací skinu nebo ne, tak to vyzkoušej přepnutím do default iGO8 skinu a uvidíš sám, jestli je to funkce GJ skinu, nebo vlastnost iGO8 a dej vědět.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 24 bře 2009 16:13

No, víš, kdykoliv jedu někam, kde to neznám, tak mám v itineráři minimálně 3 průjezdy, v Praze a podobně třeba i 10.
Proč?
Vzpomeň si na tu reklamu jakési pojišťovny na povinné ručení: "Můj pán má sice drahou navigaci, ale stejně nikdy nemůže najít místo k zaparkování."
Prostě navigace za tebe přemýšlet nebude. Na to už musíš použít svojí hlavu.
Stačí Ti asitak 4 tapy (v nejhorším případě) aby sis nazoomoval na cílové místo a prostým pohledem zjistil, že tam prostě cesty nejsou.

Mimochodem, pokud pojedeš do míst, kde je to jen na povolení, tak GJ stoprocentně upozorňuje - cíl je v nedostupné oblasti. Vím to jistě, dělá mi to když jedu do práce. Aspoň dělal ještě před měsícem.
Pokud flákneš bod na mapě doprostřed lesů, tak se nejspíš předpokládá, že sis o tom místě něco zjistil. Třeba proč tam jedeš. A pokud je to zřícenina, poklad a podobně, tak bych čekal že si taky zjistíš jak to vypadá kolem. Třeba už proto, abys věděl co na sebe.
Já to tak dělám - zjistím kde je nejbližsí silnice (parkoviště) a kudy potom dál. A trasu nechávám plánovat k tomu parkovišti.
Jsem tak zvyklý od dob, kdy se jezdilo podle papírové mapy. (Ta byla mimochodem hrozná!!! Nikdy jsem nepřišel na to, jak jí donutit, aby naplánovala trasu. Bylo jedno, čím jsem cílovej bod nakreslil - tužka, propiska fix... Prostě to nepočítalo!)
Do cíle samotného si pak připravuju trasu "po bodech" v turistické navigaci (TrekBuddy), protože iGO je program navrženej do auta.
Na tom nic nezměníš...

A jak píš SvoDa - kdyby to nešlo tam, kde nejsou cesty, nepůjde to dokonce ani ve městech. Protože když zadáš navigovat na adresu (na číslo popisné!!!), tak si všimni, že cíl je vždy malinkato mimo silnici - někde v místě vchodu do objektu.
Lakva

Příspěvekod jirkous3 v 24 bře 2009 16:24

Díky za poznatky. Má představa na ideální situaci pro takový cíl by byla: Zobrazit hlášku třeba: "cíl je nedostupný nastveným vozidlem po povolených silnicích". Poté by se mohla trasa na mapě zobrazit třeba červeně a část bez silnice třeba fialově. Tím by se to ozřejmilo. Ještě ideálnější by bylo, kdyby se v hlášení dalo zvolit tlačítky: "povolit jiné typy silnic" nebo: "pokračovat ve zbytku trasy s jiným nastavením vozidla(pěší)". Ale to už by asi bylo mos složité, úplně by stačilo na mapě barevně označit tu část, která už nevede po silnici.
Vyzkouším to i s defaultním skinem, mám ale dotaz. Když se přepnu nazpět do def. skinu, neztratí se mi po návratu všechna nastavení, které už mám v Gurjonu hotová?
Jirkous
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 24 bře 2009 16:31

@Jirkous - neztratí. Všechna nastavení se ukládají do iGO8/SAVE a taky existuje v menu položka správa dat - uložit uživatelská data (vše se tu na fóru dočteš)

@all: Ještě jsem přišel na jedno vylepšení, pokud někdo z vás používá tlačítko "Dálniční poplatky" na mapě.

Jistě jste si všimli, že hned po zobrazení mapy nebo při kliknutí na mapu je neprůhledné, a po pár vteřinách společně s ostatními tlačítky zprůhlední. Jeho průhlednost se nedá nastavit v menu, ale, lez to provést přepsáním hodnoty v common/navigatemap.ui
;Autostrada
btn_swapAutostrada.alpha 8

Taky mi vadilo, že je moc vysoko v mapě. Jeho poloha se dá změnit v souboru scripts_480_272.ui a bude hned nad lištou s průběhem tras, resp. měřítkem mapy.
;AutoStrada
<script d_Set_AtsButtPos>
runif dPhoneVisible 1 'btn_swapAutostrada.y 210'
else_run 'btn_swapAutostrada.y 186'
</script>
Hodnota 210 sice znamená, že překrývá měřítko, ale to nemusí vadit těm, kteří jej nepoužívají a ti, kdo jej používají, tak s větším zprůhledněním ikony (např. hodnota 8) to nezavazí.
Navíc, máš-li v menu - nastavení - vzhled mapy - více možností - 2/2 - tlačítko telefonu v mapě vyškrtlé (prázdné) bude poloha tlačítka "Dálniční poplatky" tam kde je nyní a když toto políčko tlačítko telefonu v mapě zaškrtneš, bude ikona tlačítko "Dálniční poplatky" hned u měřítka. Nám s PNA se tlačítko telefonu na mapě stejně nezobrazuje, ale i kdyby jednou ano, tak tam, kde je standardní poloha mýtného na mapě, se bude zobrazovat telefon a proto se odsouvá tlačítko mýtné dolů,aby se nepřekrývaly a nezavazely na mapě
display_2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil SvoDa dne 24 bře 2009 16:47, celkově upraveno 3
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 24 bře 2009 16:40

jirkous3 píše:Díky za poznatky. Má představa na ideální situaci pro takový cíl by byla: Zobrazit hlášku třeba: "cíl je nedostupný nastveným vozidlem po povolených silnicích". Poté by se mohla trasa na mapě zobrazit třeba červeně a část bez silnice třeba fialově. Tím by se to ozřejmilo. Ještě ideálnější by bylo, kdyby se v hlášení dalo zvolit tlačítky: "povolit jiné typy silnic" nebo: "pokračovat ve zbytku trasy s jiným nastavením vozidla(pěší)". Ale to už by asi bylo mos složité, úplně by stačilo na mapě barevně označit tu část, která už nevede po silnici.
Vyzkouším to i s defaultním skinem, mám ale dotaz. Když se přepnu nazpět do def. skinu, neztratí se mi po návratu všechna nastavení, které už mám v Gurjonu hotová?
Jirkous

Barvičky to rozlišit umí, zkus jiná schémata.

Další dialogy: s dostupnými daty a vzledem ke všem možným schématům využití zbytečná práce.
V terénu cesty většinou nejsou dobře zpracované (pokud chceš, zkus mapy navteq 2008.Q3, tam je lesnic a polnic víc než dost) a každý uživatel, který už bude chtít navigaci využit jinak než k cestě na adresu, bude mít jiné nároky. Případně nastavení je pracné pro programátory a nepřehledné pro užvatele - už současné iGO je pro běžného koncáka složité a firma přichází s jednodušší verzí AmiGO.
Takže leda že by sis upravil Gurjona sám přesně jak potřebuješ.

Nastavení se neztratí. Pro jistotu můžeš zálohovat - buď menu Správa dat, nebo prostě zakopíruj adresář SAVE.
Lakva

Příspěvekod jirkous3 v 24 bře 2009 16:47

Lakva píše:Stačí Ti asitak 4 tapy (v nejhorším případě) aby sis nazoomoval na cílové místo a prostým pohledem zjistil, že tam prostě cesty nejsou.

Nechci se hádat, ale toto je právě ten problém, že zoom nic nevyřeší. IGO i při největším přiblížení tam stále zobrazuje tu zvýrazněnou červenou trasu jakoby tam cesta byla. A přes ni právě není vidět jestli tam cesta vede nebo ne. To mi právě vadí nejvíc, abych to zjistil, musím zrušit trasu a pak se podívat okolo kurzoru. Jenže pak zase nevidím, kterou okolní cestou vedla ta trasa. Ono se s tím dá žít, ale kdyby to šlo třeba nějak barevně zvýraznit, bylo by to mnohem lepší.
Jirkous
jirkous3

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu