Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: dimKa1319

Příspěvekod Rnoel v 08 zář 2008 19:31

ale tu tam nevidím, asi sem slepej, já tam dole mám jen šipku zpět a test , dimku mám od Svody z Tomasova webu
Mio C520, 8GB SDHC, iGO8 v. 8.3.1.53228 (Sep 3 2008),
spouštěno kompletně z My Flash disk, Unlock MioPocket 2.0 (Release 46)
Rnoel

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2008 19:41

V této verzi nelze nastavovat různé zvuky pro různé typy radarů nebo některé vyřadit ze zobrazování či alarmování.

P.S. tomasII má už na svém webu toho mého Dimku? Já bych byl jen rán, abych to nemusel furt někde uploadovat, ale na jeho stránkách to nějak nemůžu najít.
Je sice fakt, že se mi na serveru providera nemusí stránky tak často aktualizovat, už jsem se s tím setkal i předtím, že tomasII tam něco pověsil a já tu stránku několikrát obnovoval a stále to ještě neviděl.
Naposledy upravil SvoDa dne 08 zář 2008 20:43, celkově upraveno 2
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 08 zář 2008 19:49

Tak to bude tím, já si hraju s originálem - už je verze 3.1.25a
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Rnoel v 08 zář 2008 19:59

Ne, sorry, já se spletl, tomass tam má od tebe plusplus, ale jak říkám v současném ty druhy radarů nemám, můžná je to v poslední verzi v originále
Mio C520, 8GB SDHC, iGO8 v. 8.3.1.53228 (Sep 3 2008),
spouštěno kompletně z My Flash disk, Unlock MioPocket 2.0 (Release 46)
Rnoel

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2008 20:51

ty kravinky s různými zvuky různých typů radarů, či vypínání některých z nich byly už u verze 1.3.20, ale teprve tato verze 1.3.23, kterou jsem začal předělávat našimi obvyklými úpravami byla pro rozlišení 480_272 a proto to mělo smysl do dimkova skinu vůbec šahat.
Že to není sranda, předělávat skiny do jiného rozlišení svědčí i to, že teprve předevčírem nějaký Ital vylezl z předělávkou dimkova skin 1.3.17., kde kamery nejsou vůbec.
Ve verzi 24 teprve dimka doplnil zadávání adres i dle čísel popisných, co jsem byl ještě schopen zapracovat do té předělané 23, kterou teď nazývám obecně dimka_SvoDa. Nějaké další vychytávky dalších verzí zatím nesleduji.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 08 zář 2008 23:11

Dimku vyvěsím rád, ale až bude vyčištěný od chyb. Navíc nemám čas k němu dělat návod a když ho vyvěsím bez screenshotů a popisu, tak si vykoleduju desítky dotazů. Tak proto zatím váhám. Navíc stále řeším hamletovskou otázku, co dál. :?:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2008 06:15

Je pravda, že tento předělaný dimka má ještě drobné chybičky, které však nemají vliv na funkčnost a spolehlivost a jedná se spíš o kosmetické vady typu - někde hluboko v menu nepřeložené slovo do češtiny a v jednom seznamu POI (POI kolem kurzoru) ikony POI nesedí přesně na podkladu řádku (ještě jsem nenašel, kde to upravit), pohrál jsem si i s cockpitem a vyrovnal jej co to šlo. Na těchto drobnostech průběžně pracuji, nicméně se jedná o plně funkční skin (nezkoušel jsem snad jen ty úsekové radary).
TomasII má pravdu v tom, že ten skin nabízí tolika možností, že pro lidi, kteří ho vidí poprvé, je kromě screenshotů zralý i na návod, i když hodně napoví dimkova homepage, ale tam ty screenshoty úplně neodpovídají tomu, co právě jeho nejnovější skiny a ten náš předělaný v sobě mají.
Třeba si to někdo vezme za své a pořídí sadu screenshotů pro naše potřeby.

Úplně jsem včera k tomu dimka skinu zapomněl napsat, že jsem tam také schoval tlačítko pro vyvolání tripcomputeru. Je v místě nápisu typu (metody) trasy pod tím napevno daným lineárním kompasem. Takže nastartovat auto, stisknout kulatý kruh vedle on/of zvuku nad lineárním kompasem pro nahrávání trasy (kruh zčervená a začal nahrávat trasu), dále stisknout pod lineárním kompasem avizované skryté tlačítko v místě indikace metody trasy (vyvolá se tripcomputer ve kterém stiskneš obnovit (tripcomputer bude pokracovat v počítání po předch.přerušení) nebo resetovat a obnovit (tripcomputer bude začne počítat a měřit nanovo od nul), nebo přepneš na další zaznamenávání (cesta2)) a můžeš vyrazit :D - vše je to blízko u sebe na navigační obrazovce a není tudíž nutno chodit do jiných menu.

Nahrávání trasy kterou jedeš má mnoho přínosů proto, že se např. můžeš podívat kudy jsi vlastně jel, což my často spoléhající na navigaci mnohdy ani nevnímáme a poslat pak někomu ten soubor.trk jenž si ho může ve svém iGO8 promítnout a v neposlední řadě i k tomu, aby si mohl konfrontovat skutečnou trasu s mapovými podklady, jak jsou přesné, nebo nepřesné. Pozor: nahrávání trasy může býti použito proti vám, když se někdo nepovolaný mrkne, kde všude jste vlastně dneska jezdili :D :D

Zatím jsem nepřišel na to, jak tam někam dát i tlačítko pro volbu metody trasy a nejen její indikace, resp. nebylo dostatek času, ale třeba na to přijde, nebo si ten čas najde někdo jiný.
SvoDa
Moderátor

Re: Dimka skin

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2008 17:24

Co se množících se připomínek, že to či ono ve skinu nepotřebují a dotazů jak co vyrušit, je nutno znovu opakovat, že co se týče kompasu, nadmořské výšky, tlačítka mp3, tripcomputeru,... a to ať u předělaného dimka skinu nebo PlusPlus či Riks, nezavděčíš se každému soudruhovi - několik lidí to po mně chtělo, některým to vadí, další by chtěli ještě něco dalšího.

Spousta lidí ví, co chce, spousta lidí ví, co nepotřebuje, a proto neexistuje univerzální skin, ale stovky různých skinů, které se dále vyvíjí a upravují, většinou dle názorů podobné komunity jako jsme my.

Už jsem tu mnohokrát psal, že vždycky lepší dát do skinu více informací na plochu a každý, kdo tyto informace nechce si je může zrušit.
Je to snažší, než aby si to ti, kteří to chtějí, složitě zjišťovali, jak si to tam dát.
Stačí zazipovaný skin rozbalit, najít v něm složku ui_igo8 a v ní najít soubor navigatemap_480_272.ui (pro jiná rozlišení jsou v názvu jiná čísla) a v něm dát před příslušný řádek středník, čímž tuto funkci vyruší, soubor uloží, skin zase zabalí a vrátí tam kde byl.

Když se těmi řádky budeš pročítat, za chvilku budeš mít alespoň pocit, že víš o čem jsou. Na několika úvodních stranách vlákna o skinech PlusPlus jsem i rozepisovat, co která sekce znamená.

Takže poku by někdo chtěl třeba vyrušit ten lineární kompas, ať dá středník před tyto dva řádky (první je maska kompasu se svislou červenou ryskou a druhý řádek je ten otáčejícíse proužek s písmeky světových stran)
;<SPRITE xxx x=0 y=239 z=11 h=15 alpha=0 w=67 bmp="compassmask.bmp" >
;<SPRITE sprNMCCompass x=0 y=239 z=10 h=15 w=63 attach_sprite_provider="other.attach_linear_compass(linear_compass.bmp,navigation.car_heading

ti. co chtějí např. vyruřit tu nadmořskou výšku pod navišipkou:
;<TEXT alt1_val x=230 y=236 z=10 w=77 L2R=1 align="center" text="" fontsize=15 font="tahomabd" glowsize=2 glowtype=1 color=#FfFfdd color2=#000000 color3=#ffffff textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.valid&!ui">

ti co chtějí vyrušit indikaci metody jenoduchá, nejrychlejší,...
;<TEXT txtRI_Method template=xtxt3 x=1 y=255 w=60 z=101 font="tahomabd" fontsize=13 color=#000000 glowsize=2 color2=#FFFFFF color3=#FFFFFF align="left" >

ti, co chtějí vyrušit spouštění tripcomputeru tím skrytým tlačítkem
;<BUTTON xxx x=18 y=252 z=10000 alpha=0 bmp="igotoday16.bmp" onrelease='nextstate ST_TRIPCOMPUTER' enabledmodel="!ui.vOnFlyover">

atd, atd.

Když se na ty řádky mrknete, tak byste na to jistě přišli sami :D
Samostudium je jediná garance toho, že se naučíš to, co potřebuješ a ne to, co od tebe potřebuje učitel :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 11 zář 2008 23:18

Tak jsem si dovolil udělat pár změn v dimkovi. Odstranil jsem horní a spodní lištu, přejmenoval tlačítko s autíčkem z rychlá na Nastavení, posunul 50 a vycentroval s ukazatelem rychlosti a vystředil s podkladem, dále jsem nás zbavil toho škaredého kulatého kokpitu co se objevil vždy když se vyhledával signál.
Navíc se mi podařilo vyrovnat aspon nějaké nerovnosti v menu, ale není to zatím vše. Je na tom ještě hodně práce.
Přídávám pár fotek at můžete porovnat.
Takhle to vypadalo
display.JPG

a takhle to vypadá nyní
display_2.JPG
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod Prcek v 11 zář 2008 23:20

A tady něco málo z menu
display_3.JPG
display_5.JPG
display_4.JPG
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu