To máš, Jardo, sice pravdu, ale znáš ty policejní buzerace. A řekl bych, že je dobré předem vědět, s čím na tebe takový kreten v uniformě může vystartovat. To, že mu můžeš ukázat prostředníček, s tím nesouvisí - jedině tak, že už si dopředu můžeš takovýhle argument nachystat (ono se to pak taky lépe používá).
A třeba o hloubce vzorku se s tebou třeba rakušáci moc bavit nebudou - tam ti bude argumentace našima předpisama platná jak mrtvýmu zimník (kór, když ty naše znaj a dobře vědí, že je nesplňuješ

... to mám z vlastní zkušenosti, když jsem tam jel na skoro hladkejch gumách - a měl jsem neskutečnou kliku: už jsem si v nouzi nejvyšší chystal provolání jako "Nicht zu strohm aus Temelin!" a podobně, abych je aspoň trochu obměkčil, ale pak jim naštěstí zachrchlalo ve vysílačce, naskákali do auta a s ječící sirénou vystřelili pryč - tak to vyřešili jen prstíčkem tytáčkem

).
Ale co by bylo fakt dobré znát: jak je to s těmi radary v A,CH a D? A co tamní policajt/celník může a na co právo nemá? Máte už někdo nějakou ověřenou informaci? Já sice za týden pojedu přes Německo do Švýcarska, ale zkoušet získat takovouhle informaci dotazem u švajčiara, kterej mi bude vnucovat dálniční známku, případně u německýho policajta, kterej mě někde cestou zastaví, se mi zrovna nechce.
@dalanik: to je právě jeden z produktů lidský blbosti - u nás je vesta taky povinná, tak nevím, proč bych si ji musel ausgerechnet do Rakouska kupovat, že? Tomu se říká marketing.
Ostatně ještě lepší trik jsem viděl kdysi v souvislosti s Temelínem: nějakej českej koumák vynalez průchozí zásuvku, kde byla trvale svítící zelená a trvale zhasnutá červená LEDka. A prodával to v Rakousku jako detektor na "atom-strohm" ... když svítí zelená, jste v pohodě a máte EKO-elektřinu. No a rakušák zaplatil tuším 30 € za přístroj a byl spokojenej, protože měl "keine strohm aus Temelin"