Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 06:15

Srandicky, srandicky... Ale ja jsem mel vcera uspesnej den. Krome opraveni obrazovky Data GPS (viz vcera), ktera me stvala cely vikend, jsem vecer prisel na to, jak v tripcomputeru, a tim padem i na navigacni obrazovce ve volitelnych hodnotach, zobrazovat min. a max. n v. bez zaokrouhleni. Uprava je nakonec zoufale jednoducha.
V data.zip\ui_igo8\480_272\ui se v tripcomputer_480_272.ui upravi dva radky takto (modra - nove, cervena - vyhodit)

<TEXT txt_trip_min_elev template=txt_tripcomp_value x=206 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.number > ; _text" fixedwidthnumbers=1>
<TEXT txt_trip_max_elev template=txt_tripcomp_value x=346 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.number > ; _text" fixedwidthnumbers=1>

a pro spravne zobrazeni volitelnych polozek min. a max. n.v. na nav. obrazovce se v nami tolik oblibenem navigatemap_480_272.ui ve skinu upravi:

<element_template et_TC_MIA>
<TEXT xxx template=xetNavInfo_text text="Min. Elevation" visiblemodel="ui.bShowMonocle">
<TEXT xxx template=xetNavInfoNumG textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.number> ;_text">
<TEXT xxx template=xetNavInfoUnitG textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.unit_text" >
</element_template>

<element_template et_TC_MAA>
<TEXT xxx template=xetNavInfo_text text="Max. Elevation" visiblemodel="ui.bShowMonocle">
<TEXT xxx template=xetNavInfoNumG textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.number>;_text">
<TEXT xxx template=xetNavInfoUnitG textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.unit_text" >
</element_template>

A je to ;)
Samozrejme, ze ten strednik a vyhozenej text za nim lze zlikvidovat uplne. Ja to ale nedelam, protoze obcas je instruktivni podivat se, jak to vypadalo pred upravou.
Jeste bych doporucoval presunout tripcomputer do skinu, ale to at si rozhodne Dan.
Az ted jsem si vsimnul, ze jsem zapomnel dat uvozovky na konec a ze to i tak funguje!!! To sice moc nechapu, ale uvedene upravy jsem kopiroval z chodive verze, nejde tedy o preklep pri psani tohoto prispevku. Zkuste uvozovky doplnit nebo vymazat ty pred other. a uvidime. Priroda je fakt mocna.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 06:30

Zdeňku, jako obvykle dobrá práce.
Jakmile budu moci, vyzkouším, vyhodnotím, poreferuji a ještě jednou poděkuji. :lol:
Ty uvozovky by tam rozhodně měly být.
Vím, že jejich opomenutí mnohdy dělá hrozné problémy a zjistit, žeš zapomněl jeden znak je pak na hodiny zjišťování.
Myslím, že bude dobré to dát do skinu a do data.zip nezasahovat. Jednu/dvě úpravy v data.zip si můžeš pamatovat, ale víc už bude problém a když budeš jednou potřebovat nový/jiný data.zip, jsi v pasti.
Stačí příslušný soubor z data.zip nakopírovat na stejné místo do skinu a je to. Při změně data.zip má přednost soubor ve skinu

Už jsem to psal TomášoviF a píši to OPĚT i tobě - další člověk, kterého bych rád viděl na srazu :!:

EDIT: tak odzkoušeno a jede to.
Ten řádek v navigatemap
.... _elevation.number>
musí být ukončen přesně takto:
_elevation.number" >

Zkoušel jsem to u dimky 5.0a a tam to jelo i dle tvých opomenutých uvozovek a v dimkovi 33a to šlo jen s uvozovkama mezera a závorka >

nakopírování souboru tripcomp... z data zip do skinu a změna dle tvého popisu jede a taky by tam měly být ty uvozovky
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 08:23

Jsem rad, ze to jede, ale pro pobaveni - ja mam Dimku 3.3a a z neho jsem to do prispevku kopiroval. Jsou veci mezi nebem a zemi :D .
V kazdem pripade si ty uvozovky doplnim, protoze bez nich je to proste nekorektni. Akorat ze az vecer, protoze jsem si navigaci nechal doma, abych dneska taky udelal nejakou praci ;) .
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 08:52

Nejspíš zase úradují soubory v SAVE.
Kak už jsem komusi psal SAVE je dobrý sluha pro uživatele a zlý pán pro experimentátory :lol: :lol: :lol:

Jinak ti budiž ke cti, že úpravovou nadmořské výšky v tipcomputeru na nezaokrouhledé hodnity se trápilo několik borců "na celém světě" a my jsme pyšní na to, že to zvládl člen našeho fóra ;)
Naposledy upravil SvoDa dne 30 zář 2008 12:37, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 11:53

No, pises to hezky, ale je fakt, ze reseni je vzdycky vice mene veci nahody. Dokud nebudeme mit v ruce popis jazyka, tak se efektivita nezlepsi. Je ale fakt, ze potom by to zase uz nebyla takova legrace. Teda jak se to s tou legraci vezme, protoze jak pises na jinym miste, za kazdou upravou jsou hodiny prace. A ja muzu oplnit, ze i za tou zdanlive nejbanalneji.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 16:56

Tak jsem si to SAVE vzal do parády:
experimentoval jsem s loading_progressbar.bmp, což je nabíhací proužek něco jako u Windows na úvodní loading obrazovce. Obnáží to úpravy sys.txt a uložení bmp obrázku do rooto iGO8. Naběhlo vše OK, ale tlačítko MENU mi igo8 resetovalo. Po znovuspuštění a stisku MENU se to opakovalo (3x). Smazal jsem v klidu save (přímo v MIO přes commandera bez použití PC) a spustil iGO8 znovu. Naběhl origo skin, navolil jsem dimku a MENU už neresetuje - zkoušeno opakovaně vypnutí iGO8 aznovuzapnutí + stisk MENU.
Vrátil jsem tam včerejší zálohovaný SAVE, abych nemusel nastavení nastavovat znovu a vše šlape jak má.
Kdysi tu tomasII psal, že po nahrání některých, nebo nových souborů nebo jejich editaci nestačí jen softreset, ale že je nutný hardreset.
V každém případě se mi už poněkolikáté potvrdilo, že SAVE zlobí. Po jeho odtranění nově vytvořené save (vytvoří se automaticky samo) nezlobí a nezlobí ani to nahrané ze zálohy (pokud jsi nezálohoval to zlobivé :lol: )
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 06 říj 2008 06:13

Tak jsem si precetl diskusi k upravam skinu (ve vlakne ++), a zcela souhlasim s tomasemii, ze se neda vyhovet vsem. Kazdemu vyhovuje v detailech neco jineho a pokud mu tedy vyveseny skin v necem "neladi", tak se hol musi porvat aspon s tim, ze se nauci publikovane upravy do skinu dostat. To na uvod toho, ze mam drobnou, snad spis kometickou upravu do Dimky (v ++ to ale asi bude stejne). Vsiml jsem si, ze kdyz se zobrazi nadm. vyska a potom prijimac ztrati dost informaci pro jeji vypocet (napr. mene nez ctyri satelity, satelity v primce, ...) a prestane ji pocitat (coz je videt na Data GPS), tak na navigacni obrazovce pod sipkou a v kokpitu (a mozna i jinde) zustane posledni vypoctena hodnota n.v. Coz z meho pohledu detailisty neni korektni. Takze, kdo chce, muze pritvrdit v podmince zobrazeni n.v. a v souboru miomap_480_272.ui udelat nasledujici drobne upravy dvou radku (doplnene casti jsou cervene):
n.v. pod sipkou na navigacni obrazovce
<TEXT alt1_val x=230 y=222 z=10 w=77 L2R=1 align="center" text="" fontsize=20 font="tahomabd" glowsize=2 glowtype=1 color=#e3fe00 color2=#000000 color3=#000000 textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.elevation.valid&!ui">

n.v. v kokpitu
<SPRITE xxx bmp="trip5.bmp" x=300 y=105 z=0>
<TEXT xxx template=xtxthud1 x=360 y=105 w=100 h=52 z=10 align="RIGHT-25" textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.elevation.valid">
Zdenek C

Příspěvekod vovi v 07 říj 2008 05:34

Pánové úpravci:
narazil jsem při brouzdání fóry na příspěvek chlapíka, který tvrdí, že mu funguje perfektně BT v iGo8 na MIO C720. A radí udělat do navigate_480_272.ui následující butonek:
<BUTTON btn_CSBT template=footer4_1a z=0 text="Bluetooth" onrelease='START_APPLICATION "\Windows\MioBTM.exe" "-phoneui", PREVSTATE' hide>

Já BT nepoužívám, tak se mi v tom moc nechce hrabat. Ale není to ta cesta, jak korektně zavolat MioBTM.exe - tím myslím ten parametr -phoneui.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 říj 2008 06:25

Díky Vovi.
S tím template=footer4_1a v příkazu opatrně, jelikož to je jedno z černých podlouhlých tlačítek při spodním okraji, které je provázáno se scripty.
Odzkoušel jsem to tím, že jsem to do rychlého menu dal místo jiného tlačítka ve tvaru
<BUTTON .... onrelease='START_APPLICATION "\Windows\MioBTM.exe" "-phoneui", PREVSTATE' hide>
ale bohužel to nejede. Ze skinu (běžícího iGO8) se k BT nastavení MIa nedostaneš.
Ani když jsem MIO propojil s mobilem klasicky přes MioMenu, nebyl ten BT příkaz v rychlém menu aktivní. Budou tam určitě ještě nejaké vazby přes scripty, možnáže by stálo za to dát sem nebo do SZ odkaz na ten text toho chlapíka, nebo sem ten text nakopčit.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 říj 2008 07:40

Je to na obvyklém fóru na konci vlákna o nové verzi iGo8 ;) a žádná další podstatná informace v tom příspěvku není :( Dokonce ani o skinu, který dotyčný používá.
Nešlo ani tak o to umístění knoflíku, ale o ten parametr :)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu