Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 11:41

No, a to me stve. Ale neumim z navigatemap_... zavolat <script sc_RefreshRouteInfo> v route.ui. Mozna by slo neco podobnyho napsat primo nekam do navigatemap_..., ale prvni pokus se nezdaril a na dalsi experimenty metodou pokus-omyl mam ted malo casu.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 22 zář 2008 12:21

No ono to vypadá, že v navigatemap.ui lze script zavolat jen když dojde k nějaké události typu stisk tlačítka, možná by se mohlo udělat neviditelné tlačítko a na něj to pověsit - večer to zkusím. Anebo přijít na to jak spustit příslušný script při startu iGO...
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 14:21

Kdyz uz vymyslis skryte tlacitko, tak to pujde spoustet i automaticky. Nejlepsi by bylo spustit script pri startu, jak pises. Ale netusim jak a navic nestiham. Jestli to vyresis, tak to bude skvely, protoze tim by tento problem byl asi uz dotazenej do finale.
Zdenek C

Příspěvekod tomasii v 22 zář 2008 14:22

Pánové,
až se dostanete k nějaké funkční verzi, která bude vycházet ze skinu (skinů) na mém webu a kterou si vzájemně odsouhlasíte, tak mi ji prosím s komentářem pošlete k vyvěšení. Taky jsem šel stejnou cestou, ale zůstal jsem na půl cesty.
Dík.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 22 zář 2008 19:53

Zdenek C píše:No, a to me stve. Ale neumim z navigatemap_... zavolat <script sc_RefreshRouteInfo> v route.ui. Mozna by slo neco podobnyho napsat primo nekam do navigatemap_..., ale prvni pokus se nezdaril a na dalsi experimenty metodou pokus-omyl mam ted malo casu.

Snad jsem to vyřešil, popisuji to ve vedlejším vlákně k dimkovi ( viewtopic.php?f=12&t=101&start=180 ).

Tomáš
Tomáš
TomášF

Příspěvekod Zdenek C v 25 zář 2008 07:10

Pokud si chcete zpristupnit seznam TMC udalosti i mimo kolibku a neobetovat nejake skryte tlacitko na navigacni obrazovce, tak lze zprovoznit cerne tlacitko TMC v obrazovce rychle menu (nejsem si jist presnym oznacenim, pristup je z navigacni obrazovky pres ikony v levem dolnim rohu - minibatery a minigps status). V temer jiz legendarnim souboru navigatemap_480_272.ui vymazte cervene oznacenou cast (enablemodel=...).

<LAYER ui_CockpitStatus z=30>
.......
<BUTTON btn_CSTMC template=footer4_2a text="TMC" onrelease='NEXTSTATE st_TmcEventsList' enabledmodel="tmc.present" >

A ted velka prosba na TomaseF.
Chci dosahnout toho, aby i po vyjmuti navigace z TMC kolibky byla na obrazovce informace o tom, ze tmc.event.list neni prazdny. Cast, ktera zobrazuje info o tomto stavu vypada takto

<layer ui_NavigateMapStatus z=1000>
.......
;pridane zobrazeni obalky v pripade NoTmcHardware
<SPRITE spr_TMC_Status x=62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phase=2 visiblemodel="!tmc.events.list.isempty&!tmc.present">

Funguje to tak, ze po prvnim vyjmuti z kolibky zmizi prislusna ikona o stavu TMC, ale info o tom, ze v pameti jsou dopravni informace se neobjevi. :? Musim se jednou prokliknout na obrazovku TmcEventsList, potom uz je vse OK, tj. vlozim do kolibky a info o udalostech zmizi a objevuji se ikony informaci o stavu TMC, vyjmu z kolibky a info o stavu TMC zmizi a objevi se obalka (samozrejme jsem to testoval s posunutou souradnici x, aby se mi informace pri testech neprepisovaly). Obalka ale bohuzel sama nezmizi pote, co se z pameti postupne odmazou TMC informace, zmizi az po te, co se na obrazovku TmcEventsList ze podivam a ta je prazdna. Cele mi to dost pripomina problem se zobrazenim metody vypoctu trasy - a proto se s prosbou o reseni obracim na tebe. Nekde se bude muset prubezne volat refresh informace o stavu TmcEventsList, ktery jinak na zacatku a na konci musim udelat rucne. Jestli budes mit chut na to kouknout, tak predem dik!!!
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 25 zář 2008 15:58

Popravdě nějak moc nerozumím. Bude to asi tím, že mám jen C710 a ta žádnou kolíbku nemá takže vůbec nemám představu jak to s kolíbkou funguje. Já mám jen drátovou anténu.

Ale když se dívám na ten příkaz - překládám si to tak, že to znamená zobraz na příslušných souřadnicích "$tmc_events.spr" v případě, že seznam TMC událostí není prázdný a je připojeno TMC. Takže bych asi zkusil i u toho SPRITE spr_TMC_Status odstranit z visible model tu část !tmc.present.

<SPRITE spr_TMC_Status x=62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phase=2 visiblemodel="!tmc.events.list.isempty">

Ale je to bez záruky a třeba to vůbec nebude fungovat, nevím, jen zkouším...
Tomáš
TomášF

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 07:02

TomášF píše:Popravdě nějak moc nerozumím. Bude to asi tím, že mám jen C710 a ta žádnou kolíbku nemá takže vůbec nemám představu jak to s kolíbkou funguje. Já mám jen drátovou anténu.

Ale když se dívám na ten příkaz - překládám si to tak, že to znamená zobraz na příslušných souřadnicích "$tmc_events.spr" v případě, že seznam TMC událostí není prázdný a je připojeno TMC. Takže bych asi zkusil i u toho SPRITE spr_TMC_Status odstranit z visible model tu část !tmc.present.

<SPRITE spr_TMC_Status x=62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phase=2 visiblemodel="!tmc.events.list.isempty">

Ale je to bez záruky a třeba to vůbec nebude fungovat, nevím, jen zkouším...

Bohuzel to nepomuze. Jak jsem odzkousel, tak ! je negace, takze ta druha podminka je v poradku. Taky to s ni funguje jako vino. Problem je v tom, ze nejdriv musim jednou rucne do zobrazeni TMC udalosti, tim se to aktivuje a potom uz uprava funguje. Druhy problem nastane ve chvili, kdy navigace nema TMC HW a z pameti se (nejakou routinou navigace) postupem casu odmaze posledni TMC udalost. Potom by mela obalka sama zmizet, ale to se nestane. Zmizi zase az pote, co rucne vlezu do obrazovky TMC udalosti a ta je prazdna. Takze chybi "aktivace", ktera by na zacatku a na konci kontrolovala stav tmc.events.list. To jen na vysvetlenou. Pokud nemas TMC HW, tak se to blbe testuje, tady zadna finta asi nepomuze. Ja jsem si proto koupil druhou kolibku s TMC, abych mohl doma testovat a nemusel ji porad vyndavat z auta.
Zdenek C

Příspěvekod ProsekTM v 26 zář 2008 14:17

Zdravím . Jsem asi tupec ,ale nejde mě přepnout ze základního SKINu do jiného. Zkoušel jsem to ve více verzích ,ale nic. Zeptá se o restart a už se nepustí a když IG8 zapnu je pořád standart . Nějaká rada ? :oops:
ProsekTM

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 14:29

Asi odpovím blbou otázkou:A odsouhlasil jsi ten restart?
Co to bylo za skin? Skin by měl mít v sobě ini soubor, ve kterém je zápis o nutnosti restartu.
Stává se ti to u všech skinů, nebo jen jednoho? Těmi verzemi myslíš verze iGO8 nebo verze různých skinů.
Chlape, jestli chteš, aby to někdo pomohl, musíš lépe popsat svůj problém a své úkony.
Taky by bylo dobré dát do svého podpisu údaje o svém zařízení, jak to mají ostatní, pomůže to při identifikaci problémů a zúží "diagnostiku" ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu