Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 17 zář 2008 11:06

Hned z první sekce souboru route_480_272.ui jsem vzal ten rádek pro indikaci typu trasy (ryhlá, jednoduchá,...)
Do Dimky jsem pod tu indikaci metody vložil i průhledné (neviditelné) tlačítko i pro vstup do menu s typem trasy, silnic atd. - to jsem vzal ze sekce cockpit status v navigatemap_480_272)
Těch úprav je tam tolik, že už mi dost dlouho trvalo si vůbec vzpomenout, odkud jsem který parametr použil :( nevzpomněl jsem si a tak jsem musel "prohledat = Ctrl+F :D ) všechny soubory ui
To s tou nulou na mapě mne až zas tak netrápí, jelikož se tam objeví jen pokud restartuješ iGO8, nebo jen vypneš a zapneš. Po probuzení z uspání je tam vždy slovo. Když je tam po startu iGO8 nula, při kliknutí do levého horního rohu na příští manévr (dostaneš se do menu info o trase) a zas zpět už je tam příslušné slovo a ne nula, ale ta nula zůstává viset v kolonce metoda právě v tomto menu info o trase. Jak to spravit nevím, to už je na někoho s lepšími znalostmi.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 17 zář 2008 11:35

Dík. S tou nulou tě chápu, mně to vadí proto, že to není "čistý" (sai jako ty ikony TMC) a taky proto, že mi iGo ukázalo, že jeho programování nerozumím ani povrchně. Ale život je boj.
Zdenek C

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 06:45

Tak jsem bojoval s problémem nuly a o kousek jsem se posunul. Ta promenna txtRI_Method se skutečně dá zobrazit jen jednou, potom už se objevuje vždy nula. Nepodařilo se mi přijít na to, jak její obsah zapsat do nějaké jiné proměnné, tak jsem použil jiné, na pohled (a možné nejen na pohled) trochu krkolomné řešení - požadovaný údaj jsem nacpal do nové proměnné. Protože mi také vadilo, že se informace o metodě výpočtu zobrazila i v případě, že jsem žádnou trasu neměl, tak jsem trochu upravil příkaz pro zobrazení v navigační obrazovce přidáním podmínky pro zobrazení. Stále ale zůstává problém, že navigační obrazovka nevolá refresh informace o metodě a tak je potřeba napoprvé vlézt do obrazovky Informace o trase. Změnu metody výpočtu je také potřeba dělat v této obrazovce, ne přes menu nastavení. Nelze také používat přímý návrat na navigační obrazovku (prstem po spodním okraji dipleje). Autoři původního programu totiž nepočítali s potřebou znát údaj o metodě při použití navigační obrazovky a tak je zde problém volání příslušné rutinky v route.ui.
A teď úprava. Dělal jsem ji ve skinu iGo8_PlusPlus-ALL_080829_tS+.

Zobrazeni metody vypoctu na NavigateMap
Úprava Route.ui (je v Common) (červené části)

v následující sekci doplnit proměnnou txtRI_Metoda a uvedený blok příkazů (ten stačí okopírovat a změnit jméno proměnné).

<script sc_RefreshRouteInfo>
ui_Route.GET_ROUTEINFO txtRI_Distance txtRI_Stops txtRI_TimeLeft txtRI_Arrive txtRI_DestAddress txtRI_Metoda
…..
…..
POZOR, bude zde podobna sekce s promennou txtRI_Method, ta MUSÍ ZUSTAT!!!!!!!
…..
runif nVehicle 5 'txtRI_Metoda.text "Pedestrian"'
else_runif nVehicle 4 'txtRI_Metoda.text "Emergency"'
else_runif nVehicle 6 'txtRI_Metoda.text "Bicycle"'
else_runif vTmp L"ECO" 'txtRI_Metoda.text "Economic"'
else_runif vTmp L"SHORT" 'txtRI_Metoda.text "Shortest"'
else_runif vTmp L"FAST" 'txtRI_Metoda.text "Fastest"'
else_runif vTmp L"SIMPLE" 'txtRI_Metoda.text "Easy"'
else_runif vTmp L"SCENIC" 'txtRI_Metoda.text "Scenic/Panoramic_View"'
else_run 'txtRI_Metoda.text "n/a"'

a v navigatemap_480_272.ui v následující části doplnit příkaz (je to trochu upravený příkaz, který navrhnul Dan). A pozor, proměnná je txtRI_Metoda, ne Method !!!

<layer ui_NavigateMapGPSPosInfos z=51>
…..
…..
…..
; metoda vypoctu
<TEXT txtRI_Metoda x=380 y=2 w=98 font="tahomabd" fontsize=12 color=#FFFFFF glowsize=2 color2=#000000 align="RIGHT" visiblemodel="navigation.has_route&!ui.vRouteCalculation">

To je celé.

Když už jsem se v této části přehraboval, tak jsem zjistil, že není problém ve slovníku upravit překlad viapont z "Průjezdn" na "Průjezdní bod". Tato informace se zobrazuje v Informaci o trase a vypadá to líp, než "Průjezdn". Pokud by delší text Průjezdní bod vadil někde jinde, což nevylučuji, tak lze do slovníku použít "Průjezd", který je ještě o znak kratší. Úpravu se dělá v Content\lang\Lang_Czech_080820_Pda.zip\i18n\Dictionary.lang

Taky mi vadilo, že se vypne automatický prepočet při sjetí z trasy v připade, že po načtení trasy zvolim Spustit navigaci z uloženeho místa a ne z polohy GPS. Připadá mi nelogické, aby mi program bez upozornění vypnul automatický přepočet. Vypnutí snad můžu potřebovat v nějakém výjimečném případě a to si ho v nastavení nebo přes rychlý přístup vypnu ručně. Pokud tedy někdo chcete přepočet zachovat, tak změňte 0 na 1 v

Route.ui v Common

<script sc_TurnOnPlanRouteMode>
vAutoReplan.SET 1 ; puvodne 0 - vypnuti automat. prepoctu po nacteni mapy a startu z jineho mista, nez z GPS pozice
run sc_LoadRoute
</script>

A na závěr jsem ještě udělal malou úpravu lineárního kompasu, protože při orientaci mapy na sever byl mírně vychýlený na východ. Soubor je v příloze a po odzipování patří do ui_igo8\480_272. Buď do skinu nebo do adresáře. Mimochodem, s tím adresářem ui_igo8 to asi má taky občas háček. Mně nefunguje, přesněji, jediné co funguje je možnost změny pozadí z tohoto adresáře. Igo mám ve vnitřní paměti a složku Content na SD. A v tom je asi problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2008 09:01

Zdenku, tak jsem to prubnul s tímto výsledkem:
- úprava ponechaného zapnutí automatického prepočtu při sjetí z trasy v připadě, že po načtení trasy mimo polohu GPS (vAutoReplan.SET 1) funguje. :D .
- úprava route.ui a navigatemap_480_272.ui aby nebyla na displayi a v info o trase O se nepovedlo. Na displayi se ukazuje n/a a v info o trase je to spávně, tzn. že tam je název metody (jednoduchá,...)

Když ke stávajícímu řádku
<TEXT txtRI_Method template=xtxt3 x=380 y=2 w=98 z=101 font="tahomabd" fontsize=12 color=#FFFFFF glowsize=2 color2=#000000 color3=#FFFFFF align="RIGHT" >

přidám (po úpravách souboru route.ui) ten tvůj řádek
<TEXT txtRI_Metoda x=380 y=2 w=98 font="tahomabd" fontsize=12 color=#FFFFFF glowsize=2 color2=#000000 align="RIGHT" visiblemodel="navigation.has_route&!ui.vRouteCalculation">

Po refresh metody se překrývá na displayi jméno trasy (z prvního řádku - method) ) a symbol n/a z tvého nového řádku (motoda) a v info o trase je O
Když vystředníkuji první rádek (method) - na displayi je n/a a v info o trase korektní název
Když vystředníhuji tvůj řádek (metoda) - jsme tam, kde jsme byli - po refresh korektní název na displayi a v info o trase O.

Jestli ti to funguje správně - na displayi po refresh i v info o trase korektní název metody, hoď jsem zazipované soubory route.ui a navigatemap_480_272.ui abych to mohl porovnat.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 09:36

Ahoj Dane,
asi jsem to blbe napsal. Ten Tvuj radek se nahradi! Nebo si v tom Tvym radku zmen promennou z txtRI_Method na txtRI_Metoda. V prilozenem zipu jsou oba potrebne soubory. Nedes se, ale na obrazovce v kokpitu se ti objevi ikonka objizdky. Zatim mam totiz upravy v testovacim skinu, kde soucasne jeste blbnu s TMC a ted nemam cas tu upravu odmazavat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2008 09:51

Zdenku, pokud se "můj" řádek "method" nahradí "tvým" řádkem "metoda", je to totéž, jako když jsem svůj řádek vystředníkoval a pak na displayi je n/a a v info o trase korektní název. Ani po refrest trasy nebo volbě jiné metody n/a nezmizí a nezibrazuje se na displayi slovo např. jednoduchá ale stále jen n/a (pouze v info o trase je korektně napsáno jednoduchá) :(
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 10:34

Ted jsi me dostal. Prehledl jsem, zes to vystrednikoval, psal jsi , ze se info prekryvaly. Ale to je ted jedno. Zkusil jsi ty moje dva soubory? Ted jsem to testoval znovu a chodi mi to jako vino. Jestli to proleze, tak ti posilam cely skin, ktery mi prave v igo bezi. Neporve se ti s nicim, ma zmeneny nazev. Stahnu ho primo z navigace. Hm, tak neproleze. Zkusim ti ho poslat pres SZ.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 22 zář 2008 11:08

Tak já přes víkend dospěl ke stejnému řešení, jen jsem si v route.ui zopakoval rozhodovací sekci pouze pro typy trasy, nedával jsem ty typy vehiclů:

vTmp.TEXTMODEL_WSTR "route.current_route_type"
vTmp.DROPMODEL
runif vTmp L"ECO" 'txtTRASA.text "Economic"'
else_runif vTmp L"SHORT" 'txtTRASA.text "Shortest"'
else_runif vTmp L"FAST" 'txtTRASA.text "Fastest"'
else_runif vTmp L"SIMPLE" 'txtTRASA.text "Easy"'
else_runif vTmp L"SCENIC" 'txtTRASA.text "Scenic/Panoramic_View"'
else_run 'txtTRASA.text "n/a"'

a funguje mi to bez problémů na vašem skinu PlusPlus v rozlišení 320 x 240. Jen ta nula po zapnutí tam je stále - musí se jít do info o trase...

Tomáš
Naposledy upravil TomášF dne 22 zář 2008 11:37, celkově upraveno 1
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod Zdenek C v 22 zář 2008 11:19

Dobry! Nezrusil by ti tu nulu vhodny visiblemodel? Ty druhy vehiclu jsem tam nedal s nejakym hlubokym tvurcim zamerem, jen jsem proste okopiroval tu sekci a zmenil promennou. A kdyz to chodilo, tak uz jsem se tim nezabyval. Tudiz je to produkt moji lenosti.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 22 zář 2008 11:33

OK, to nebyla výtka, jen jsem chtěl doložit, že tvůj postup je funkční... Lišíme se jen v názvu pomocné proměnné...

Ten visible model by samozřejmě pomohl, ale neřeší to problém toho, že se prostě po prvním spuštění programu typ trasy nezobrazuje - zobrazí se až prokliknutí do info o trase a zpět...

Tomáš
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu