Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod Zdenek C v 10 zář 2008 13:21

vovi píše:A ještě jedna věc z PlusPlus: ačkoliv tam mám nastaveno automatické přepočítání při sjetí z vypočtené trasy, tak se to nepřepočítává - jen se nahoře objeví ta dvojice kulatých zelených šipek (statických) a je třeba na ni ručně ťuknout, aby se trasa přepočítala. Je to chyba, nebo vlastnost? Dělá mi to při totožném nastavení jen ++, ostatní skiny přepočítávají okamžitě.

Ten problem predcasneho oznamenim radaru mam taky. Uz jsem o tom psal. Nastaveny mam 300 m, ale ohlasi ho uz nekde na 430 m. Zkousel jsem menit hodnoty v sys.txt, ale zatim nic pozitivniho. Ale muze to byt tim, ze jsem menil blby parametr.
Pokud jde o automaticke prepocitavani, tak to se vypne samo v pripade, ze mas naplanovanou trasu a zacinas mimo aktualni pozici GPS. Zkus si pres rychle menu (klik vlevo dole na navigacni obrazovce) a delsim podrzenim na tech dvou zelenych sipkach zapnout menu navigace. Tam je automaticke prepocitavani potreba znovu zapnout a vratit se (nejrychleji prejetim prstem po dolnim okraji obrazovky zprava doleva). Navigace vypina automat. prepocitavani i v pripade, ze mas automaticke prepocitavani nastavene v sys.txt. Uz jsem dumal, ze se podivam, kde by se to vypinani dalo zrusit, pripada mi nelogicky a hlavne neprakticky. Ale na prvni pokus jsem to nenasel a cas me tlaci, tak jsem to zatim odlozil. Pokud nekdo vite, tak dejte vedet.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 13:28

Já mám nastavení auto přepočet mimo trasu jak v sys.txt, tak ve skinu zapnuté stále, ať přepínám mezi skiny nebo ne a proto to nemůžu posoudit.
Když to odškrtnu a přepnu do jiného skinu, je zatržené stále, bo si to načetlo parametr ze sys.txt, takže když zas vrátím skin ++, nemůže být políčko nezaškrtnuté, jelikož si to při nabíhání iGO8 vezme parametry zas ze sys.txt a nemůže si tudíž "pamatovat", že jsem předtím v tomto skinu políčko zaškrtnuté neměl. Jinak by tomu bylo, kdyby se měnily skiny bez nutnosti restartování iGO8 - pak by zůstaly ty parametry, které si navolil v menu ve skinu bez ohledu na sys.txt.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 10 zář 2008 13:33

@ZdenekC: Jo, to bude ono - já měl trasu naplánovanou a uloženou, a začínal jsem v autě asi 30m od "výchozího" bodu. Ale takováhle souvislost mě nenapadla; navíc se mi to objevilo až při zpáteční cestě, kterou jsem naťukal přímo na místě metodou "Oblíbené - > Domů". A MIO bylo mezitím chvilku uspané; neuvědomil jsem si, že i takovouhle blbost si ty Wokna budou pamatovat.

A chová se to takhle i v jiných skinech, nebo je to obecná vlastnost iGo8? Já si to vyzkouším, ale stalo se mi to poprvé včera u ++ a u jiného skinu jsem to zatím nezaznamenal. Ale možná jsem také nezačínal jet podle uložené trasy z jiného bodu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 14:06

Tak odtud vane vítr :idea: .
Pak je to jasné a je to obecná vlastnost všech skinů. Před načtěním uložené trasy se tě však iGO8 zeptá, zdali chceš trasu načíst z uloženého místa (pak samo nepřepočítá) nebo z tvé současné pozice (pak samozřejmě přepočítá samo). Ptá se právě proto, jestli má nebo nemá uloženou trasu přizpůsobit tvé současné pozici a tudíž přepočítat nebo nepřepočítat.

Načteš-li tady uloženou trasu a nejsi-li v tomtéž místě jako jsi ji plánoval, protože si ji plánoval doma a teď jsi v autě o pár desítek metrů dál, nepřepočítá to samo a stačí na ty šipky kliknout a přepočítá se to, dej ano (přizpůsobit pozici) nebo lépe - vyraž a jak se na té trase objevíš, šipky zmizí samy.

Pokud si ale tu trasu naplánuješ trasu doma, aniž bys ji ukládal, uspíš MIO zajdeš dolů do auta a probudíš MIO, přepočítává to samo hned při probuzení, takže to nesedí s tím, jak píšeš o ceste zpátky. Otestovat to může snadno tím, že naplánuj trasu kamkoliv tam kde seš, uspi, popojdi pár desítek metrů, probuď a uvidíš -musí se přepočítat, jelikož není uložená, a proto se přizpůsobuje sama a automaticky.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 10 zář 2008 14:33

Nejlepsi je testovat doma u stolu. Maplanuj si nejakou trasu, dej spustit navigaci a mrkni se do menu navigace. Pokud das navigovat podle naplanovane trasy a ta nezacina u tebe na stole, tak bude chybet fajfka u atomat. prepocitavani. Mam pocit, ze je to obecna vlastnost iGO a ze jsem to cetl nekde v maualu (tak hluboce jsem klesnul, ze ctu i manualy :D ).
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 14:38

Ano, je to tak, proto je lepší zvolit to, aby se uložená trasa načetla dle uloženého místa a nebo se má přizpůsobit tvé pozici, tzn. v té hlášce dát NE a pak fajfka přepočítání mimo treasu zůstává aktivní, stejně tak jako po resrtaru skinu, máš-li ten parametr AUTO v sys.txt,

Vovimu se tudíž stalo to, že když jel "tam" načetl uloženou trasu z nahrané a nikoli aktuální polohy a proto měl nefunkční přepočet (nezatrženou fajfku) a jelikož se celou dobu jízdy držel plánované trasy a nikal neuhl, kluk šikovná, nevšiml si, že mu to nepřepočítává.

Na cestu "zpět" sice nepoužil uloženou trasu, ale naplánoval "domů", uspal a posléze brobudil MIO (což by normálně trasu přepočetlo, by-li by se mezitím přesunul o pár metrů), ale měl stále v iGO8 vyplou fajku přepočtu a proto mu to nepřepočetlo ani v režimu právě naplánované a nejen uložené trasy.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 11 zář 2008 11:12

Riks už má verzi 2.8.b, http://rapidshare.com/files/144079995/i ... 80x272.zip ke kterému píše jen added 'minimize' button ale netuším, co přidal za tlačítko k minimalizaci čeho, takže pak Rikšové :lol: dejde vědět, co tam vlastně vylepšil.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 11 zář 2008 11:18

@SvoDa: díky za shrnutí toho, co jsem dělal. V podstatě to tak bylo, jak už jsem ostatně psal dříve. ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 11 zář 2008 11:35

To jsem rád, ale nečtou to tu jen ti, kteří o tom neví tolik jako ty, ale i nováčci, nebo méně zkušení, a proto jsem to shrnul jako návod a tomasII to pak používá do svých FAQ ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 17 zář 2008 10:11

SvoDa píše:Pokud tuto daň chcete zaplatit, tak v souboru navigatemap vložte do sekce
<layer ui_NavigateMapGPSPosInfos z=51> řádek:
<TEXT txtRI_Method template=xtxt3 x=430 y=2 w=50 font="tahomabd" fontsize=12 color=#Ffffff glowsize=2 color2=#000000 align="right" >
(souřadnice jsou jakoobvykle pro 480x272, takže u jiných rozlišení musí být hodnota souřadnice "x" menší)

Vracím se k problému zobrazení typu trasy na navigační obrazovce. Zkoušel jsem tvůj návod, chodí to podle popisu, ale už týden si lámu hlavu nad tím, proč se při zobrazení jedné a té samé proměnné někdy zobrazí text a někdy nula (asi jako string). Nějak mi to nabouralo moje představy. Předpokládám, že txtRI_Method je textová proměnná a vůbec nechápu,proč by její zobrazení mělo změnit její obsah a přepsat ho typem vozidla (předpokládám, že ta nula je typ vozidla, protože osobní auto má kód 0) a v informaci o trase zobrazovat v metodě nulu. Je fakt, že možnost voleb metody se zvoleným typem vozidla souvisí, ale proč by se přepsal obsah proměnné...? Marně jsem se hrabal v různých částech (ui), někde mi uniklo i to, kde je příkaz pro zobrazení zvolené metody v Informaci i trase (obrazovka RI). Dane, podařilo se ti problém posunout dál?

P.S. Jen drobná oprava, Tvoje úprava se musí udělat v souboru navigatemap_480_272.ui ;)
Zdenek C

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu