Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod expertdb v 16 lis 2009 10:03

Rozbalíš si z: navigace/content/ Scheme/zip.soubor,který používáš. Otevřeš v PC GJColorIniEditor , klikneš na Open Files a vyhledáš ,kde máš otevřený color.ini,který jsi si rozbalil. No a pak už přehledně vidíš jaké máš nastaveny barvy pro cesty,krajnice,atd, ... Samozřejmě si můžeš barvičky upravit a uložit.

No a program GJSPEditor je podobný jen pro úpravu radarů. Můžeš přidávat ,vymazat,změnit typ, směr. Nejdříve je potřeba převést radary na formát .TXT, po editaci zase zpět na formát .SPUD (používám já).
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 16 lis 2009 10:11

@somik:Musíš být trošku tvůrčí a zkoušet ;) a nejen čekat, než to někdo napíše ;) :

GJSPEditor tlačítkem OPEN FILE načteš speedcam.txt soubor a po relativně dlouhém načítání (dle počtu radarů) se ti radary objeví v internetové mapě (google maps) v pravém okně
gjspeedcam2.jpg
- u seznamu radarů jsou uvedeny ikonky radarů + značky jejich směrů. Je to jistě dobrá pomůcka pro přidávání - kliknutím na ikonku "+" nebo mazat "-" nebo editovat pro zpřesnění polohy radarů. Fajfkou u "extended" lze vytvářet dB i pro rozšířené radary. Pak ti i může překonvertovat tento TXT na SPUD tlačítkem spud <-> txt a ukáže ti i druhy a počty radarů
gjspeedcam.jpg

GJ ui Cleaner čistí v .ui souborech duplicity, středníky, prázdné řádky a přiřazuje velká písmena příkazům SCRIPT, LAYER, STATE. Spustíš program, zafajfkuješ, co chceš měnit, klikneš na vlevo dole Clean-up UI code, tím se ti rozbalí okno kde najdeš příslušný soubor a proběhne to, cos zafajfkoval.
gjui.jpg
pak si stačí např. v Notepadu++ porovnat starý .ui soubor s takto "vyčištěným a upraveným" a můžeš posoudit, co se změnilo a k čemu to je.

GJ color ini editor - slouží pro úpravu scheme - načteš nějaký color.ini, klikneš v jeho načteném textu na příslušný řádek a objeví se ti barvička, kterou můžeš měnit a přes "save" ukládat.
gjcolor_ini.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod somik v 16 lis 2009 10:43

Já věděl na koho se obrátit :D , vřelé díky oběma za podrobný popis.
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod fmilan v 16 lis 2009 18:30

Dane a já taky děkuji :lol: :lol:
Chtěl jsem to večer odzkoušet, takže nemusím tolik tápat ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Joska v 22 lis 2009 12:15

Po stažení, nakopírování aplikací "APP.zip" a úpravě navigatemap_480_272.ui me v NAVONU n650 horní baner (stav baterie + info o GPS(někde píšete stav RAM)) stále problikává... Countryinfo je v pořádku... Nemáte někdo zkušenosti...Díky
Navon N670 plus Primo 2.0.1, skin fmilan & amatér
Freelander 7" PD10 3G Pro Android
Sony NV-U93TC
Huawey P9 Lite
Joska

Příspěvekod SvoDa v 23 lis 2009 15:31

Máme, stejné. :D
Resp. problikává to jen na mapě, v rámci menu je to OK.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 08 pro 2009 19:21

Již delší dobu nevyšla nová radarová databáze. Dělal jsem nové Eur+ a tak jsem trochu zaskočil za Jaspera a spíchnul nové CZ+SK pro Gurjona a diMku. Je to v rozsahu Jasperových "Plus" a krom obvyklých záležitostí (základní, žel.př., infotab., policejní kontroly) jsem rozdělil hlášení "Nebezpečné místo". Na POI.cz z kategorie -nebezpečná místa - vzniklo hned několik kategorií z rozděleným obsahem. Abych využil možnosti, které nabízí Gj v rozšířeném hlášení, nastavil jsem je takto:
Samostatně -dej přednost a zatáčka. Tam je to jasný.
Na hlášení "Pozor děti" je nastavena kategorie "zvěř a chodci". Nevím, proč je to takto sloučeno. (asi se občas chodci chovají podobně) :lol: :lol:
Vše ostatní je v hlášení s ikonou "Jiné nebezpečí". Více možností už Gj nenabízí. Leda by se využil "příčný práh". ;)
Pro informaci: http://www.poi.cz/index.php?poi=kateg1& ... tkat=nebez

Není to úplně ideální a každému to nemusí takto vyhovovat. Možná by se mohly trochu změnit ikony. Pak by to sedělo lépe.

SpeedcamUpdates.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 08 pro 2009 20:03

Díky moc Mílo :!: :D
Vzhledem k tomu, že Mirek čerpal ze stejné dB na poicz viewtopic.php?p=35384#p35384 a vytvořil kategorii POI "nebezpečná místa", s těmito tvými radary se budou tato místa současně i hlásit jako radary :D :D :D :D
Jen je hrozná škoda, že ve 3D se mi to zobrazuje jako multipoi ikona, tzn. nevidím ani radar na silnici a ani tu POI ikonu toho "nebezpečí", ale ikonu, která se zobrazuje tehdy jeli na tom samém místě více ikon.
Mně osobně to ale nevadí, jelikož se to zahlásí jako radar (hlasové i vizuální varování) a že není vidět příslušná ikona radaru na silnici a POI ikona vůbec nevadí.
Samozřejmě, když vypnu pro zobrazování ty nové "nebezpečná POI", ikona radaru na silnici zas bude vidět. Kdyby tak šlo vyšpekulovat, jak vidět oboje, ale to by se asi musely změnit u těch POI nebo u těch radarů souřadnice a to nestojí za to.

ještě jednou moc děkuji(eme) :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 08 pro 2009 20:11

Těžká rada. Snad opravdu jediná možnost by byla něco (buď ty POI, nebo radary) přepočítat "kousek" vedle. Ale to by fungovalo stejně jen z určité vzdálenosti. Lepší asi bude - prostě si něco vybrat. Ale jestli to chceš zkusit, zas takový problém by to nebyl.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 08 pro 2009 20:20

To je jasné.
Ideální by bylo vidět příslušnou POI ikonu nebezpečí a hlásit ji jako radar :D .
U Gurjona sice jde nastavit POI ikonu jako radar, ale takto by se zobrazovala jen ve vizuálním varování a to ještě ten modrý kruh a nikoliv jako Mirkova "nebezpečí" a na silnici by se zobrazovala jako radar.

Vychází mi z toho povypínat zobrazení těch nebezpečných POI, bo radary na silnici povypínat nelze a lepé vidět ikonu radaru na silnici než nicneříkající multipoi ikonu.

V každém případě ti patří velký dík :D .

Mimochodem, zkoušel jsem to zatím jen ve verzi 8.3.2.9..., a tudíž bych se chtěl zeptat, je ten .spud kompatibilní se "staršími verzemi" nebo jen pro ty nové :?: ;)

P.S. co se týče toho zařazení do kategorií rozšířených POI - píšeš, že pod "Pozor děti" je nastavena kategorie "zvěř a chodci".Co takhle aktualizovat hlasové hlášení na "Pozor děti, zvěř nebo chodci" :D :D :D .
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu