Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod vovi v 08 zář 2009 06:59

Smázni v SAVE soubory SYSTEM.INI a PERMANENT_V1.SAV. Po restartu iGo by mělo začít vše opět s default hodnotami a když si nastavíš, co potřebuješ, vše se uloží samo znovu a už by to takovéhle kousky dělat nemělo.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2009 07:54

Spíš je Vojto otázka, jestli ta změna hodnoty turn_penalty_multiplier je vůbec relevantní pro fixaci metrů u obratu, v tomto případě jen střílím od boku :oops: , ale na druhou stranu, kvůli čemu jinému by tam, ta položka byla :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tom5 v 08 zář 2009 08:02

SvoDa píše:Spíš je Vojto otázka, jestli ta změna hodnoty turn_penalty_multiplier je vůbec relevantní pro fixaci metrů u obratu, v tomto případě jen střílím od boku :oops: , ale na druhou stranu, kvůli čemu jinému by tam, ta položka byla :!:

To taky netuším. Nepomohlo ani to.
I když nerad tak asi budu muset smazat SAVE a nastavit vše znovu :roll: V souvislosti s tím neustálím mazáním a obnovováním SAVE ze Zálohy mě napadá (určitě jste na to i někde odpovídali), jestli by nebylo "do budoucna" možné mít v nějakám .ini či .txt souboru nebo někde jinde též možnost zadat natvrdo hodnoty nastavené ve skinu GJ tak jako je tomu pro iGO v sys.txt. Mám namysli ty "vizuální věci" jako průhlednosti, boční menu apod.
Naposledy upravil tom5 dne 08 zář 2009 08:06, celkově upraveno 1
tom5

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2009 08:05

Save si jen přejmenuj či přesuň jinam, kdyby to nezabralo, abys svá nastavení mohl vrátit zpět.
Kdyby to zabralo, lze tam vrátit (neljépe postupně) vše, krom těch souborů o kterých psal vovi.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 08 zář 2009 08:09

To nastavení parametrů specifických pro GJ je právě v tom PERMANENT_V1.SAV ... obecně se tam ukládají všechny uživatelsky nastavené hodnoty proměnných, které si deklaruje autor skinu, případně jejich default hodnoty nastavené autorem. Pokud v budoucnu Gurjon nezmění názvy použitých proměnných, pak se dá pouhým obnovením tohoto souboru ze zálohy dosáhnout opět stejného nastavení. Při přechodu na nový skin je ale žádoucí tento soubor odstranit, aby se předešlo případným konfliktům (stejné jméno proměnné použité pro jiný účel - typicky se mezi sebou sekají právě GJ a Micsan).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 08 zář 2009 08:17

A ještě k té hodnotě pro pokutu za obrat - nevím, jak je to možné, ale utekla mi z toho vyvěšeného SYS.TXT :oops: :

[route]
uturn_penalty=10000

Takhle by to mělo být 10000 m = 10 km. Default je 1000 m.

A ten uturn_penalty_multiplier (správně je to takhle, Dane, chybí ti tam to první u) slouží jen jako koeficient pro změnu. A upřímně řečeno nechápu, proč tam je, když si tu hodnotu můžu nastavit rovnou.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod tom5 v 08 zář 2009 08:28

vovi píše:To nastavení parametrů specifických pro GJ je právě v tom PERMANENT_V1.SAV ... obecně se tam ukládají všechny uživatelsky nastavené hodnoty proměnných, které si deklaruje autor skinu, případně jejich default hodnoty nastavené autorem. Pokud v budoucnu Gurjon nezmění názvy použitých proměnných, pak se dá pouhým obnovením tohoto souboru ze zálohy dosáhnout opět stejného nastavení. Při přechodu na nový skin je ale žádoucí tento soubor odstranit, aby se předešlo případným konfliktům (stejné jméno proměnné použité pro jiný účel - typicky se mezi sebou sekají právě GJ a Micsan).

Díky oběma za osvětlení. Rozumím. Stále však platí, že jsem měl při ukládání nastavení GJ skinu namysli zda by nebylo rozumné časem mít možnost měnit ručně "PERMANENT_V1.sav" nebo jiný soubor ze kterého by tento prioritně čerpal, ale to by musel mít jinou strukturu a být přehlednější ... což nevím jestli by bylo pro Gurjona vůbec možné prakticky udělat.

Pokuta za obrat : Kupodivu mi nezabralo ani když jsem smazal jen system.ini spolu s PERMANENT_V1.SAV, pomohlo smazání celého SAVE. Popravdě jsem potom již neměl čas přidávat jeden soubor po druhém a zkoušet, který dělá paseku. Poté už se skutečně hodnota mnou nastavená uloží a při opětovném spuštění iGO je tam ta co jsem zadal.
tom5

Příspěvekod tom5 v 08 zář 2009 08:33

vovi píše:A ještě k té hodnotě pro pokutu za obrat - nevím, jak je to možné, ale utekla mi z toho vyvěšeného SYS.TXT :oops: :

[route]
uturn_penalty=10000

Takhle by to mělo být 10000 m = 10 km. Default je 1000 m.

A ten uturn_penalty_multiplier (správně je to takhle, Dane, chybí ti tam to první u) slouží jen jako koeficient pro změnu. A upřímně řečeno nechápu, proč tam je, když si tu hodnotu můžu nastavit rovnou.

Aha, než jsem to dopsal tak jsi vyvěsil tento příspěvek :)
Když už tam je nastavení Pokuty za obrat, nejde tam dát natvrdo i ty druhé dvě hodnoty? ("Navigovat od cíle" a "Ot.v průj. bodu")
Ještě jednou díky
tom5

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2009 08:47

Tak myslím, že jsem na to kápl, aniž by bylo potřeba cokoliv mazat a přennastavovat

1. Po nastavení hodnoty obratu 100 v menu a po ukončení iGO8 a odstranění zápisu PERMANENT_V1.SAV bez zápisu v sys.txt stále byl obrat 1000m :(

2. Po zápisu [route] uturn_penalty=100 do sys.txt a spuštění iGO8 byl obrat stále 1000m :(

3. Po přepsání této položky i v system.ini, po startu iGO8 stále 1000m a v system.ini se to "samo" změnilo zpět na 1000 :(

4. Když jsem v menu šoupákem změnil tu hodnotu 1000m na 100m a koukl v běžícím igo8 do system.ini, je to OK a fakčí to - bylo tam taky 100 :D
a to dokonce i po ukončení iGO8 :D
a i po startu iGO8 :D
a i po restartu přístroje a spuštění iGO8 :D
a i po hardresetu přístroje a spuštění iGO8 :D .
a i po vrácení původního PERMANENT_V1.SAV :D
ve všech případech i v hodnotě na šoupáku i v system.ini mám už stále 100 :D

Zkoušel jsem to v jiné verzi iGO8 s jiným SAVE a stačilo dopsat do sys.txt [route] uturn_penalty=100 (v system.ini to nemá cenu přepisovat, bo se to zas změní na 1000), ale pak v menu to stáhnout na 100 a po novém startu igo8 je již v menu a samozřejmě i v system.ini hodnota 100 (PERMANENT_V1.SAV tedy není nutno mazat)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tom5 v 08 zář 2009 08:52

SvoDa píše:Tak myslím, že jsem na to kápl, aniž by bylo potřeba cokoliv mazat a přennastavovat

1. Po nastavení hodnoty obratu 100 v menu a po ukončení iGO8 a odstranění zápisu PERMANENT_V1.SAV bez zápisu v sys.txt stále byl obrat 1000m :(

2. Po zápisu [route] uturn_penalty=100 do sys.txt a spuštění iGO8 byl obrat stále 1000m :(

3. Po přepsání této položky i v system.ini, po startu iGO8 stále 1000m a v system.ini se to "samo" změnilo zpět na 1000 :(

4. Když jsem v menu šoupákem změnil tu hodnotu 1000m na 100m a koukl v běžícím igo8 do system.ini, je to OK a fakčí to - bylo tam taky 100 :D
a to dokonce i po ukončení iGO8 :D
a i po startu iGO8 :D
a i po restartu přístroje a spuštění iGO8 :D
a i po hardresetu přístroje a spuštění iGO8 :D .
a i po vrácení původního PERMANENT_V1.SAV :D
ve všech případech i v hodnotě na šoupáku i v system.ini mám už stále 100 :D

Zkoušel jsem to v jiné verzi iGO8 s jiným SAVE a stačilo dopsat do sys.txt [route] uturn_penalty=100 (v system.ini to nemá cenu přepisovat, bo se to zas změní na 1000), ale pak v menu to stáhnout na 100 a po novém startu igo8 je již v menu a samozřejmě i v system.ini hodnota 100 (PERMANENT_V1.SAV tedy není nutno mazat)

Klobouk dolů pane!!! ;) Díky za extra job!
tom5

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu