Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly. |
|
SvoDa píše:Spíš je Vojto otázka, jestli ta změna hodnoty turn_penalty_multiplier je vůbec relevantní pro fixaci metrů u obratu, v tomto případě jen střílím od boku, ale na druhou stranu, kvůli čemu jinému by tam, ta položka byla
vovi píše:To nastavení parametrů specifických pro GJ je právě v tom PERMANENT_V1.SAV ... obecně se tam ukládají všechny uživatelsky nastavené hodnoty proměnných, které si deklaruje autor skinu, případně jejich default hodnoty nastavené autorem. Pokud v budoucnu Gurjon nezmění názvy použitých proměnných, pak se dá pouhým obnovením tohoto souboru ze zálohy dosáhnout opět stejného nastavení. Při přechodu na nový skin je ale žádoucí tento soubor odstranit, aby se předešlo případným konfliktům (stejné jméno proměnné použité pro jiný účel - typicky se mezi sebou sekají právě GJ a Micsan).
vovi píše:A ještě k té hodnotě pro pokutu za obrat - nevím, jak je to možné, ale utekla mi z toho vyvěšeného SYS.TXT:
[route]
uturn_penalty=10000
Takhle by to mělo být 10000 m = 10 km. Default je 1000 m.
A ten uturn_penalty_multiplier (správně je to takhle, Dane, chybí ti tam to první u) slouží jen jako koeficient pro změnu. A upřímně řečeno nechápu, proč tam je, když si tu hodnotu můžu nastavit rovnou.
SvoDa píše:Tak myslím, že jsem na to kápl, aniž by bylo potřeba cokoliv mazat a přennastavovat
1. Po nastavení hodnoty obratu 100 v menu a po ukončení iGO8 a odstranění zápisu PERMANENT_V1.SAV bez zápisu v sys.txt stále byl obrat 1000m![]()
2. Po zápisu [route] uturn_penalty=100 do sys.txt a spuštění iGO8 byl obrat stále 1000m![]()
3. Po přepsání této položky i v system.ini, po startu iGO8 stále 1000m a v system.ini se to "samo" změnilo zpět na 1000![]()
4. Když jsem v menu šoupákem změnil tu hodnotu 1000m na 100m a koukl v běžícím igo8 do system.ini, je to OK a fakčí to - bylo tam taky 100![]()
a to dokonce i po ukončení iGO8![]()
a i po startu iGO8![]()
a i po restartu přístroje a spuštění iGO8![]()
a i po hardresetu přístroje a spuštění iGO8.
a i po vrácení původního PERMANENT_V1.SAV![]()
ve všech případech i v hodnotě na šoupáku i v system.ini mám už stále 100![]()
Zkoušel jsem to v jiné verzi iGO8 s jiným SAVE a stačilo dopsat do sys.txt [route] uturn_penalty=100 (v system.ini to nemá cenu přepisovat, bo se to zas změní na 1000), ale pak v menu to stáhnout na 100 a po novém startu igo8 je již v menu a samozřejmě i v system.ini hodnota 100 (PERMANENT_V1.SAV tedy není nutno mazat)
Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků