Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2009 11:58

Jel jsem na ni v reálu a restart jsem nezaznamenal a zkoušel jsem dokonce za jízdy měnit mapy.
Pravdou je, že prosté nakopčení TomSoft příkazů kolem 2D miniokna v 3D mapě činí "jisté problémy"
a) po ukončení iGO8 s tímto skinem se znovuspuštěné iGO8 rozběhne i s 2D minioknem v 3D mapě, přestože se ukončovalo s vypnutým 2D minioknem a okno nejde ve znovupuštěném okně vypnout (pomůže jen obnova dat, resp. nahrátí zálohy ze SAVE).

b) již zmiňovaný řádek Map2.CENTERCURSOR ve <script sc_RD_SetCockpitMapSize2> (soubor scripts_480_272.ui), který stanovuje polohu navišipky v tom 2D miniokně - jeli tento řádek aktivní, po návratu do mapy nikdy nejsi na pozici GPS, ale tam, kde jsi naposledy kliknul do mapy (např. při zadávání cíle) nebo jsi kousek od polohy GPS a musíš kliknou na pravé dolní modré oušku, aby jsi byl na pozici GPS. Jeli tento řádek neaktivní (zastředníkovaný), vše fachčí OK, ale navišipka v 2Dminiokně je v jeho těžišti a není vidět moc "dopředu"

c) nejde nastavit výšku náhledu v 2Dminiokně oproti 3D (výška "nadhledu" pro 3D = výška "nadhledu pro to 2D miniokno

z výše uvedených důvodů je na každém z vás, co bude používat za verzi skinu, vždyť já to nikomu nenutím a co se týče mne, pokud se nevychytají tyto 3 problémy a má-li se dokonce přidat čtvrtý, co popisuje laro (restart (kolaps přístroje) za jízdy, zůstanu u varianty bez okna.
Naposledy upravil SvoDa dne 07 zář 2009 12:09, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2009 11:59

Ještě k problematice ikona na vyp/zap úseků dálnic s mýtným či placených známkou
Gurjon chystá skin 6.10, o 2D miniokně neuvažuje, ale má tam být jedno překvapení - prý se mu podařilo vymyslet, aby se ikona na vyp/zap úseků dálnic s mýtným či mnou přidaným úsekům placených známkou zobrazovala v tom či onom státu jen jedna a to dle toho, zdali se tam platí mýto či kupuje známka. Nevím jak to dokázal, zatím to testuje, ale prý by to mohlo chodit. Psal jsem mu, že to bude mít nevýhodu v tom, že se nebudu rozhodovat při startu mé cesty co si zapnu a co vypnu, ale budu se muset rozhodovat až po vjetí do dané země a když tam vjedu po dálnici, bude možná už pozdě, např.
chci jet CZ(známka)-A(známka)-Itálie(mýto), kdy CZ a A známku mám, ale chci se vyhnout mýtu v Itálii. na začátku cesty zapnu známka a vypnu tlařítko mýtné a mám po celou dobu jízdy jasno, kudy mne to vede. Když by se mi se až po vjezdu z dálnice A (stále mám ikonu pouze známka) na dálnici do Itálie objevila ikona mýtné, mohlo by se tak stát v koloně na mýtnou bránu a jsem v pasti (musel bych si to mýto vypnout předem pouze v menu nastavení trasy a to nikoli z mapy ale přes menu).
Takže možná budu i nadále mít raději na mapě tlačítka pro mýto i známku a nikoliv ten jeho automat, ale uvidím, jak se s tím vypořádá, třeba to bude fajn.
Navíc je tu problém s mapami CEDA, které vypneš-li mýto a mášli zaplou známku tě naviguje tak jak tak mimo dálnici, tzn. že u CEDA známka=mýto (mapy TA, NQ či regionálů se chovají jak mají)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 07 zář 2009 12:38

SvoDa píše:Jel jsem na ni v reálu a restart jsem nezaznamenal a zkoušel jsem dokonce za jízdy měnit mapy.
Pravdou je, že prosté nakopčení TomSoft příkazů kolem 2D miniokna v 3D mapě činí "jisté problémy"
a) po ukončení iGO8 s tímto skinem se znovuspuštěné iGO8 rozběhne i s 2D minioknem v 3D mapě, přestože se ukončovalo s vypnutým 2D minioknem a okno nejde ve znovupuštěném okně vypnout (pomůže jen obnova dat, resp. nahrátí zálohy ze SAVE).

b) již zmiňovaný řádek Map2.CENTERCURSOR ve <script sc_RD_SetCockpitMapSize2> (soubor scripts_480_272.ui), který stanovuje polohu navišipky v tom 2D miniokně - jeli tento řádek aktivní, po návratu do mapy nikdy nejsi na pozici GPS, ale tam, kde jsi naposledy kliknul do mapy (např. při zadávání cíle) nebo jsi kousek od polohy GPS a musíš kliknou na pravé dolní modré oušku, aby jsi byl na pozici GPS. Jeli tento řádek neaktivní (zastředníkovaný), vše fachčí OK, ale navišipka v 2Dminiokně je v jeho těžišti a není vidět moc "dopředu"

c) nejde nastavit výšku náhledu v 2Dminiokně oproti 3D (výška "nadhledu" pro 3D = výška "nadhledu pro to 2D miniokno

z výše uvedených důvodů je na každém z vás, co bude používat za verzi skinu, vždyť já to nikomu nenutím a co se týče mne, pokud se nevychytají tyto 3 problémy a má-li se dokonce přidat čtvrtý, co popisuje laro (restart (kolaps přístroje) za jízdy, zůstanu u varianty bez okna.

To jsem chtěl taky napsat, že po vystředníkování řádku Map2.CENTERCURSOR je mapka v miniokně celkem (dle mého názoru)
zbytečná, protože bych jí potřeboval z většího náhledu. Jinak nápad to není špatný, zkusím to s jinou verzí iga.
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod vovi v 07 zář 2009 13:53

Ještě k tomu placení dálnic jedna šťouravá poznámka: co naše milé Rakousko, kde je jak známka, tak zvláštní úseky navíc s mýtem (zvláště tunely)? Myslím, že na rozdíl od Litevců tam my přece jen zabrousíme častěji a bojím se, aby se naše MIO nekouslo na neřešitelném problému ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2009 14:16

Právě proto by měla být ta volba mýtné i známka "po ruce" a proto ten "platební automat" Gurjonovi vymlouvám. V rakousku by tam dle své koncepce měl jistě jen známku. na druhou stranu netuším, jak se bude chovat u těch tunelů vypnutí (zakázání) mýtného.
Jestli víš Vojto, které tunely to jsou, naplánuj přes ně trasu a zkus nechat povolenou známku,ale zakaž mýtné a uvidíš hned, jestli tě to vypnutím mýtného navede mimo tunel, je-li vůbec kudy :D nebo údaje v mapě o mýtném v tunelech nejsou.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 zář 2009 14:38

Teď to zrovna nemám po ruce, MIO má do zítřka půjčené kamarád. Ale placené jsou tam zcela určitě tři tunely (a možná ještě další, kudy jsem zatím nejel): Tauernský tunel (dálnice A10 na trase Salzburg - Villach), tunel skrz Karavanky (dálnice A11 z Villachu do Lublaně) a tunel na dálnici A10 (Wells - Graz, jméno mi vypadlo).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2009 15:09

Zkoušel jsem ten první tunel (dálnice A10 na trase Salzburg - Villach) s mapami TA
display_1a.jpg

display_1b.jpg

display_1.jpg

Z uvedeného vyplývá,že v Rakousku alespoň tento tunel (pakliže je to opravdu ten prostřední úsek, to musí říct Vojta,nechtělo semi šoupat se v 3D pomapě.kdy narazím na tunel :D ) je zahrnut u map TA pod režim mýtného.
Obrázky 2. a 3. (zaplá známka, zakázané mýto a vyplá známka i mýto) vypadají identicky, ale to je jen tím vysokým náhledem, při přiblížení 3. obrázku (vyplá známka i mýto) je opravdu trasa mimo dálnici po souběžných cestách (svědčí o tom i délka a doba trasy).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 zář 2009 16:11

Jj, je to tak. Ten tunel je v tom prostředním úseku a souběžná silnice tam není. A ta objízdná trasa vede po moc pěkných vyhlídkách (však se tam taky jezdí slavné závody do vrchu - Katschberg, jestli se nepletu). :D
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2009 16:16

Já tudy sice nejezdím,ale další důvod,proč by Gurjon neměl dělat ten automat na ikonu placených úseků(pokud mu to nebude zobrazovat tam,kde mají jak mýto, tak známku ikony obě :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 07 zář 2009 17:47

Mezi městy Spittal am Pyhrn a Graz na A9 jsou dva tunely, kde se platí mýto: Bosrucktunnel (u Liezen) a Gleinalmtunel (za St. Michael).
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu