diskuse z jiného vlákna:
SvoDa píše:máme v Gurjonovi tlačítko "toll" na přepínání placených/neplacených dálnic přímo na mapě (v koptíku). V menu nastavení trasy je tlačítko - jednorázová platba (mýtné) a placené dálnice (známka). To tlačítko na mapě v GJ je to mýtné, ALE:
v mapách CEDA, to funguje i na placené dálnice známkou, v TA a NQ jen pro mýtné.
Chceš-li mít jistotu, aby tě to v zahraničí netahalo po dálnicích za peníze, ať známkou či mýtným, vypni jak jednorázová platba (mýtné), což lze tím tlačítkem z mapy, tak placené dálnice (známka), což lze přes nastavení trasy
fmilan píše:A co aby to vypínalo mýtné i placené![]()
![]()
Já už jsem to začal hledat, ale pokud se do toho pustí kalibr jako ty, tak už je to vyřešeno
![]()
SvoDa píše:To jsem původně taky chtěl, ale ten řádek (autostrada) v navigatemap_xxx_yyy.ui je
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=413 y=160 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" boolmodel="route.allow_toll" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
a vypnutí placených dálnic se známkou je "route.allow_charge" a nevím jak zdublovat boolmodelaby zapínal/vypínal oboje
fmilan píše:Po přidání řádku
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=413 y=160 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" boolmodel="route.allow_charge" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
se bjeví nové tlačítko, které funguje![]()
. Ovšem je stejné jako prní, tak je potřeba ho odlišit. Jo a taky nepohasíná. To už ovšem nebude takový problém.
Problém je, že ty tlačítka nejde chovat pod jedno, tzn. např. nejde vypnout mýtné klikem a známku dlouhým klikem, bo boolmodel a onrelease či onlongclick jsou dvě různé věci, nejde dát ty tlačítka "na" sebe, aby se klikem na ně spínaly obě, bo by se spínalo stejně jen jedno.
To vše jsem již zkoušel . Pro to zprůhledňování by se musel udělat další script,...
Takže jedna varianta je mít ty tlačítka na mapě dvě (vedle sebe)
vlevo nově známka (stav vypnuto), vpravo původní mýtné (stav zapnuto) a takto to opravdu odpovídá stavu v menu
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=413 y=160 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" boolmodel="route.allow_toll" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=388 y=210 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" alpha=8 boolmodel="route.allow_charge" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
nebo
vypínat toll tlačítkem pouze dálnice se známkou a mýtné zapínat/vypínat ručně z menu (změnit v tom řádku route.allow_toll na route.allow_charge, ale tam se mi nedařilo vytvořit to autozprůhledňování, tak jsem původně chtěl dát do řádku jen alpha=8 (přímé zprůhlednění. nakonec pomohla náhoda - původně jsem si myslel, že to nejde to napsat za sebe, aby šlo jedním klikem sepnout/vypnout oboje. taky ře to nejde, ale
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=413 y=160 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" boolmodel="route.allow_toll" boolmodel="route.allow_charge" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
funguje tak, jak jsem vlastně původně chtěl, tzn. že tento zápis spíná/vypíná placené známky