Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Nové mapy

Příspěvekod Lakva v 30 črc 2009 07:43

Tak to se moc omlouvám... Nějak jsem to blbě pochopil...
Speedwarny jsem našel jako soubory ve skinu i datazipu... Akorát v jakémkoliv editovatelném kódu nejsou - a to mě žere! :-)
Lakva

Nové mapy

Příspěvekod oltcit v 30 črc 2009 08:42

Nuz Lakva,nerozumiem preco sa nedaju editovat speedwarn.bmp ? Pretoze ja som ich normalne vytiahol zo skinu,upravil a dal naspat. Ano viem,ten bmp subor zo skinu je uz dekodovany,ale original speedwarn.bmp z data.zip sa vari da enkodovat tiez,nie a nasledne potom bezne upravit?
PS apropo,nebolo by dobre presunut tieto prispevky u upravach do sekcie o upravach data.zipu a sys.txt ? ;) Uz sa pise o vsetkom vsade,hmm :?:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod Lakva v 30 črc 2009 11:02

Samozřejmě se editovat dá. Taky jsem to už dělal...
Jenže k čemu? I když tam bude prázdný obrázek, tak ikonky POI pro konkrétní druh nebezpečí v mapě neuvidím. (bude tam jen MultiPOI)
A i když tam místo té jediné ikonky podstrčím proužek, iGo tam bude pokaždý cpát jen ikonku s fází 0 (tedy tu první z proužku).
Nemá cenu to řešit... A zvlášť tady ("Zeleným" se omlouvám...)
Lakva

Příspěvekod ClonyXXL v 30 črc 2009 11:27

Lakva píše:Přijde mi to podobné, jako rozšířené radary - je sice super, že máme databázi s možností upozorňování, ale co výrazně kazí umělecký dojem je jednotná ikonka radarů v mapě. Nejsem zvyklý koukat na typ radaru na indikátor, spíš se dívám, kde ten radar je na trase. V jakém místě přesně... A tam bych taky rád viděl, jakého typu přesně... Jenže tam vidím jen ikonku "ňákej možná radar"... A když si zapnu navíc zobrazování POI, tak nevidím ani to. Ikonka radru se spojí s ikonkou třeba neb. místa a vidím jen ikonku MultiPOI :-(
Skoro začínám přemýšlet, že bych si zobrazování ikonky radaru přímo v mapě vypnul, nechal bych jen indikátor radaru a ikonky požadovaných pastí jako POI. Jenže jsem zatím nestihl bádat, jestli to jde vypnout a jak...

No mě tak ikonka až tak netankuje. Mám zaplé hlasové upozorňování, takže když mi to baba poví, že tam je "úsekový radar", tak to nejdůležitější jsem se přece dozvěděl. Ty to tak nemáš?
ClonyXXL

Příspěvekod Lakva v 30 črc 2009 13:11

Mám! A zvuk mi rozliší i nebezpečná místa a podobně.
Jenže když se blížím k neb. místu, tak chci v mapě vidět kde je - abych podle tvaru silnic odhadl o jaké nebezpečí přesně půjde. No a když jsem třeba ve městě, tak tam v mapě vidím taky třeba 5 radarů, všechny se stejnou ikonkou, ale možná taky ani jeden z nich nemusí být na trase... Takže mi to trochu nevyhovuje...
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 30 črc 2009 14:19

No vidíš, nedal by se k zobrazování Speedwarn.bmp dát visiblemodel="navigation.has_route" :?:
Pak bys měl vidět ikonky kamer jen na trase :!: (možná :oops: )

Mimo jiné, někdo ze zelených, by tu naši diskusi měl již opravdu přetáhnout do vlákna radarů nebo do gurjona.
Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti :D a zadem se omlouvám, že jsme mimo téma vlákna :oops:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 30 črc 2009 15:10

SvoDa píše:No vidíš, nedal by se k zobrazování Speedwarn.bmp dát visiblemodel="navigation.has_route" :?:

No jo... Ale jak asi!?!?! :-(
Když se speedwarn.bmp ani speedwarn.spr ve skriptech VŮBEC NEVYSKYTUJE!!! Prostě tam nění, není na něj žádný odkaz, žádné volání, žádné využití. Nic.
Skin k němu (přinejmenším přes scripty) vůbec nepřistupuje! Když prohledáš obsah souborů skinu, v žádném z nich není řetezec Speedwarn.bmp nebo .spr

A navigation.has_route je o tom, jestli existuje naplánovaná aktivní trasa.
Takže pokud by tohle šlo, tak by se ikonky radarů objevovaly jen pokud by bylo naplánováno, ale jakmile bych dojel do cíle (nebo třeba sjel z trasy a přepočítávalo by se), tak by zmizely. Všechny, bez ohledu na to, jestli by na trase byly, nebo ne.
Tenhle příznak testuje třeba zobrazování vzdálenosti nebo času do cíle, aby se tam nevypisovaly nuly nebo nějaké nesmysly, když se zrovna vypočítává nebo jednoduše není vůbec naplánováno a jedeš jen tak podle hlavy.
Lakva

Re: skin Gurjon 5.x (8.3.2 _ 320×240,240×320,400×240,480×272)

Příspěvekod SvoDa v 31 črc 2009 06:09

Jestliže to není v obsahu skinu, tak by to mohlo být v data.zip, bo skin či half-patch, jak víš, řeší jen to, co má být ohledně data.zip jinak.
Co se týče zobrazování radarů bez trasy, v navigatemap_xxx_yyy.ui je sekce OFF_ROUTE kde se dává to, co má být na displayi bez trasy a třeba by tam šel udělat řádek i pro ty radary bez trasy.
P.S. jen tak střílím do vzduchu a plácám a plácám... :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 31 črc 2009 06:14

Myslíš, že v datazipu jsem nehledal? ;-)
Ale zkus tam mrknout sám, třeba jsem neměl ten správnej nápad co hledat!

A sekce off_route... jak dlouho tam je?
Něco mi říká, že to bude Gurjonština a mělo by to být off-road ;-)
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 31 črc 2009 06:16

nene, sekce off route tam je odjakživa v data.zip a již ve starších skinech i mimo gurjona jsem do ní dával to, co má být zobrazováno bez trasy.
Do data.zip mrknu,psaljsi,že jsi se koukal do skinu, tak jsem myslel, že do data,zip ne
Naposledy upravil SvoDa dne 31 črc 2009 06:26, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu