Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 25 srp 2008 18:50

U Riks skinu i PlusPlus skinu je přístu k událostem v tzv.rychlém menu - kliknutí do levého dolního rohu se stavem baterie a signálu GPS. U Rikse je v tom rychlém menu to tlačítko multifunkční - když je připojeno TMC, je tam tlačítko TMC, když není připojeno TMC je tam tlačítko GPS.
Jinak lze při naplánované trase nastavit upozorňovat na TMC události v Menu - nastavení - nastavení trasy (navolit tolze jen při připojeném TMC).
Pak se ti, pokud je problém na trase, na obrazovce objeví velká ikona události se vzáleností k ní a číslo silnice a po kliknutí na ni můžeš zvolit - vyhnout se/ignorovat. pak ta událost zmizí, než se na trase objeví nějaká další.
Více viz viewtopic.php?f=12&t=14&start=137 a
viewtopic.php?f=10&t=15&st=0&sk=t&sd=a
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 26 srp 2008 08:51

v novem skinu ++ 080820 je prohozeno nastaveni podsviceni deni s nocnim. Pokud mam nastaven nocni rezim, tak v "rychlem menu" nastavuji podsviceni tahlem na denni a opacne. Je to chyba u me, nebo v novem skinu?

take nevidim rozdil mezi kokpitem pruhlednym a polopruhlednym...
Naposledy upravil humbuk dne 26 srp 2008 09:04, celkově upraveno 1
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 26 srp 2008 09:03

@ humbuk:
Zkusím se doma mrknout, nemám teď přístroj u sebe.

@all:
nedopatřením,při editaci prvního příspěvku tohoto vlákna, kdy jsem zakládal i anketu o tom, jaké skiny používáte, jsem si neuvědomil, že se anulují výsledky hlasování.
Pokud jsem dobře postřehl, než se to vynulovalo, tak ankety se zúčastnilo 29 lidí:
11 lidí preferovalo skin Riks
16 lidí preferovalo skin PlusPlus
2 lidi jiný skin

Moc se všem omlouvám a prosím o nová hlasování - přidal jsem i nová skin PlusPlus_ALL_ts+ s nastavitelnou průhledností panelu a aplikacemi a pro jistotu totéž i pro Riks, na kterém se pracuje.

Hlasování je navíc koncipováno tak, že svůj hlas, můžete průběžně a neomezeně měnit dle toho, jak měníte svůj názor na skiny.

Celkem lze do ankety zadat 10 možností a nezbylo místo pro Ultra skin (ten není ale pro rozlišení 480*272, které tu většina z nás na svých Mio 520, resp.720 má) a případně někdo může používat standartní (default) skin, proto jsem jako 10. volbu nechal "jiný" skin.

Již v nové anketě také nerozlišuji skiny s aplikacemi a bez aplikací, jelikož jsou vyvěšeny na tomasii.cdc.cz jen skiny s palikacemi a ten kdo aplikace nechce už ví, nebo se zde dočte, které řádky v souboru navigatemap_480_272.ui vystředníkovat :D

V anketě již někdo hlasoval, že používá skin Riks_ALL_tS s nastavitelnou průhledností panelu, který ovšem ještě neexistuje
Naposledy upravil SvoDa dne 26 srp 2008 21:24, celkově upraveno 3
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 26 srp 2008 09:10

Já používám Riks úpravu 2008-08-08 a šoupátka pro podsvícení přiřazena správně.
amatér
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 26 srp 2008 09:26

ale psal jsem skin PlusPlus-ALL v.080820
humbuk

Příspěvekod tomasii v 26 srp 2008 20:34

Kouknu se na to.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 26 srp 2008 21:20

humbuk píše:v novem skinu PlusPlus_ALL_ 080820 je prohozeno nastaveni podsviceni deni s nocnim. Pokud mam nastaven nocni rezim, tak v "rychlem menu" nastavuji podsviceni tahlem na denni a opacne. Je to chyba u me, nebo v novem skinu?

U mně to funguje OK. Při aktivním denním rezimu levý horní šoupák (Podsvícení den) a pravý pro noc funguje jak má.

EDIT:
Do podsvícení jsem nevrtal od doby, co jsem překopíroval šoupáky z origo menu do rychlého menu už v rámci historických úprav skinů ...tS, tzn. že se to chová stejně i u standartního menu (Menu - nastavení - zařízení - podsvícení ...) Když je tzv. GPS den, tak funguje při jakémkoli režimu šoupák Podsvícení den a to i když nastavíš noční režim a naopak (GPS noc při jakémkoli režimu - funguje šoupák Podvícení noc).
Testoval jsem to i na standartním (default) skinu, ktrebý bere vše jen z data.zip, tzn. bez vlivů jakéhokoli z našich nebo cizích skinů (jen pochopitelně nejsou šoupáky v rychlém menu, kde jsem je přidával já, ale jen v základním menu (Menu - nastavení - zařízení - podsvícení ...) a tam to funguje při režimech den a noc úplně stejně, jako šoupáků v rychlém menu u našich skinů. Jakpak by taky ne, když ty šoupáky v rychlém menu jsou jen pouhé kopie těch z (Menu - nastavení - zařízení - podsvícení ...).
Takže je to vlastností data.zip a opravdu si iGO bere šoupák dle GPS času a nikoli dle času, nebo režimu, který si navolíš.

Včera, když jsem tady napsal, že to funguje jak má, tak jsem si neuvědomil jednu věc:
Normálně mám zapnutý stále denní režim a když jsem včera večer přepl na noční, tak fungovalo podsvícení noc. Nenapadlo mne však přitom (večer) vyzkoušet v tom svém stále nastaveném denním režimu Podsvícení den - to by asi bylo nefunkční, ale je pochopitelně funkční přes den, kdy zas nepřepínám na noční režim.
Prakticky noční režim nepoužívám vůbec, ani když jsem jel skrz noc do HR a zpět - denní režim je hezčí, vidíš co kde je o mnoho lépe než v nočním a při minimálním podsvícení mně display v noci při zapnutém denním režimu neoslňuje (na rozdíl od diody BT, kterou mám přelepenou :-)

Ještě by bylo zajímavé to vyzkoušet jak se to bude chovat v denním a nočním režimu při ruční změně denního času na noční a naopak při vypnutém GPS.
To ale teď nevyzkouším, jsem až do večera pracovně dost vytížený.

Logika věci říká, že jeli "astronomický" (GPS) den - funguje při jakémkoli režimu (ať den nebo noc) šoupák pro den a analogicky ddto u GPS času v noci.

humbuk píše: take nevidim rozdil mezi kokpitem pruhlednym a polopruhlednym...

poloprůhledný má silnější konrury (ohraničení) a průhlednáý je má slabší a je i víc průhlednější
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 27 srp 2008 09:51

Mně funguje "podsvícení den i noc" stejně jako SvoDovi tedy správně. Žádné prohození.

Denní a noční režim používám stále s automatickým přepínáním. Šoupák pro denní podsvícení mám nastaven na max. a šoupák pro noční podsvícení asi na polovinu.

Používal jsem dříve skiny PlusPlus-3 a PlusPlus-4, (nyní PlusPlus-ALL) a nikdy jsem s podsvícením neměl problém. Také automatické přepínání den/noc i tunel/netunel mi vždy fungovalo bezproblému.

Co se týče kokpitu, tak poloprůhledný je poloprůhledný a průhledný je průhledný. Já tam vidím jednoznačný rozdíl(popsal ho již SvoDa).
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod humbuk v 27 srp 2008 11:11

ano, dekuji za vysvetleni. Opravdu zalezi na GPS casu a podle toho se to chova - to me zmatlo.
k tomu polopruhlednemu skinu - ja jsem mel puvodne nastaveny ++ ve verzi 1, ktery ma tmavsi pozadi, ve kterem jsou pak citelnejsi ty mensi cislicka signalizujici za dlouho bude prvni a odbocka a jak daleko je druha. To me trosicku v ALL chybi, ale kldine to obrecim :), bo jinac to je paradni.
humbuk

Příspěvekod Dopi v 27 srp 2008 11:48

To Humbuk: Taky jsem používal ++1, tak jsem ve skinu ++ALL původní soubory cock_infobg1-4semitransp.bmp přehrál odpovídajícími soubory z ++1a při nastavení poloprůhlednosti už mám zase to tmavší pozadí kokpitu jako v ++1. Není to složité, ale jestli chceš, tak Ti můžu už upravený ++ALL poslat.
SilverGuide 4000 (displej 320x240) - iGO 8.3.2.64873 Gurjon
Dopi

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu