Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skin Riks (8.3.x _ 480×272)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skin Riks (8.3.1.xxxx _ 480×272)

Příspěvekod kasy v 10 lis 2008 10:11

Takže u stávajícího autíčka (mně vyhovuje) by stačilo dát jiné souřadnice na ose "x"? A jak je to se zobrazením v nočním režimu? Promiň takovéhle otázky, ale co se týká skriptů a podobných věcí, jsem naprostý laik.
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod SvoDa v 10 lis 2008 10:48

Já to autíčko nikdy nepoužíval, tak jsem to ani netestoval. Teď bude to autíčko asi jinde než šipka GPS polohy, jelikož jsem musel docílit toho, aby mapa podkreslila i poloprůhledný panel, pod kterým, když byl neprůhledný, mapa vůbec nebyla, a tím se šipka při zobrazení s panelem posunula více doleva a autíčko je od ní asi napravo, že?.
Ano, proto stačí změnit souřadnice x ale máš pravdu, že nestačí v navigatemap_480_272_.ui, ale musí to být ve scripts_480_272_.ui :

<script sc_ChangeFullScreenMode>
sprMasina_s.x 158
sprMasina_f.x 158
sprMasina.x 158
sprMasina_b.x 158

<script sc_ChangeNormalScreenMode>
sprMasina_s.x 192
sprMasina_f.x 192
sprMasina.x 192
sprMasina_b.x 192

aby i při zobrazení "s panelem" (NormalScreenMode) bylo místo x=192 musí být těch x=158, jako při zobrazení bez panelu (FullScreenMode).

Moje chyba, že jsem neověřil polohu autíčka po těch čachrech, co jsem se skinem dělal, ale jak už jsem psal, autíčko nepoužívám, tak mne to nenapadlo.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kasy v 10 lis 2008 11:22

Tak jsem postupoval podle tvého návodu a autíčko je zpátky na silnici, v denním i nočním režimu. Musí to být paráda, umět počítači "poručit". Moc ti děkuju, tvůj skin se mi líbí a budu ho používat.
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod SvoDa v 10 lis 2008 11:44

To není můj skin :oops: , jen jsem do Originál skinu od Rikse, přidal neboi upravil pár věcí. ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kasy v 10 lis 2008 11:59

Jak myslíš. Podstatně jsi ho vylepšil a opravil chyby. Ještě si troufnu něco navrhnout, už jsem se o tom zmiňoval. Kdyby se po zadání adresy z panelu "Hledat" objevilo dole v liště tlačítko "Navigovat" (krásně by se vyjímalo např. mezi tlačítky "Mapa" a "Info" :)). Myslím, že pak by k dokonalosti skinu už nechybělo skoro nic. :?:
kasy

Příspěvekod SvoDa v 10 lis 2008 12:49

No ale když stiskneš to tlačítko "mapa", tak to znamená de facto "navigovat", jelikož to skočí do hlavního displaye, ale nevybral jsi, jesti ten bod chceš jako cíl nebo průjezdní,...takže přístroj neví, co s tou adresou chceš vlastně dělat. Kdyžý tu adresu zadáš jako např. cíl, pak stiskneš šipku zpět, tak už to spočítá, skočí to do do hlavního displaye a můžeš vyrazit.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kasy v 10 lis 2008 13:16

Jo, máš pravdu, ušetřilo by se vlastně jen jedno kliknutí. Místo "Nastavit jako cíl" bys dal "Navigovat", tak jsem to myslel. To nestojí za námahu. :)

Tak jsem dodatečně zjistil, co mi na tom vadí. :) U originálního skinu po kliknutí na "Nastavit jako cíl" začne navigování. Asi jsem si na to podvědomě zvykl.

Tak teď se stalo něco, čemu nerozumím. Přepnul jsem do originálního skinu, vyzkoušel zadávání cíle a přepnul zpět do "našeho" Rikse. A ejhle - teď už mi po kliknutí na "Zadat jako cíl" začne iGO navigovat. Předtím jsem ještě musel ťuknout na "Mapa" a počkat asi půl minuty, nebo ještě klepnout na šipku GPS, pak začala navigace. Pokud ti to funguje jako mně teď, není divu, že ses podivoval nad tím, co si vymýšlím. Ale co se vlastně stalo, to nevím. :)

Tak teď už to vypadá, že se mi iGO vysmívá. Všechno je zase jako dřív (vybrat adresu - nastavit jako cíl - mapa - GPS) a začne navigování. Zkusím znovu nastartovat origoš. :)
Naposledy upravil kasy dne 10 lis 2008 13:51, celkově upraveno 1
kasy

Příspěvekod SvoDa v 10 lis 2008 13:46

U Rikse mi nějak nefunguje to, že lze v Menu :arrow: nastavení :arrow: menu, navolit co se má zobrazit na obrazovce po spuštění při naplánované i nenaplánované trase (navigace/plánovat na mapě/vyhledávací menu). Mně to vždy po spuštění zobrazí základní menu "navigace", ať tam navolím, co tam navolím.

Jinak:
jak měl kasy tu "reklamaci" k autíčku, kdy bylo nutno změnit souřadnice, všiml jsem si ještě dodatečně toho, že u zobrazení fullscreen název aktuální ulice, kompas, grafický tachometr kolem šioky a čísla popisná nejsou "vycentrovány" se šipkou.
Fulscreen se aktivuje v rychlém menu tím druhým velkým tlačítkem vlevo nahoře.

Za účelem "vyosení" těchto údajů je nutno změnit následující hodnoty ve scripts_480_272_.ui - neopisoval jsem ty sekce celé, ale je ty řádky, které je nutno upravit. A aby to bylo kompletní tak zmiňuji i hodnoty k tomu autíčku.

<script sc_ChangeFullScreenMode>
ui_sprLinearCompass.x 0
ui_speedometer.x -14
sprNMIActualHouseNum2.x 282
sprNMIActualStreetName.x 31

<script sc_ChangeNormalScreenMode>
sprMasina_s.x 158
sprMasina_f.x 158
sprMasina.x 158
sprMasina_b.x 158

Teď už by mělo být všechno pořádku - holt "práce kvapná málo platná".
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kasy v 10 lis 2008 14:01

Tak situace se opakuje. Znovu jsem se přepnul do origo skinu, zvolil cíl, přepnul do Rikse a po zadání adresy a ťuknutí na "Nastavit jako cíl" začíná navigování. To jsou záhady! :)

Takže vše funguje správně až do doby, než zadám jako cíl uloženou trasu. Potom je vše při starém. :(
kasy

Příspěvekod vovi v 10 lis 2008 14:54

To bude souviset s tím, že při nahrání uložené trasy si to ošetřuje variantu, že by se jelo odjinud, než z aktuální pozice. Default nastavení je dotaz na přepočítání. Protože jeho odsouhlasení přináší problém (vypne se automatický přepočet), upravil Dan ve skinu jednu hodnotu a teď se to neptá. Úprava ale asi není dostatečně "komplexní" a "neposouvá děj navigace kupředu". Neberte to jako ironii - spíš jen jako konstatování stavu.

@kasy: kdyby sis chtěl hrát -
je to ve složce COMMON\UI, soubor ROUTE.UI
Najdi:
<script sc_TurnOnPlanRouteMode>
vAutoReplan.SET 1

a vyměň tu jedničku za SET za nulu.

Ale pak se ti touhle úpravou zase při každém potvrzení, že nechceš navigovat z uložené, ale z aktuální pozice (a k tomu stačí, když stojíš třeba i na stejném místě jako obvykle a GPS si tě vypočítá o dva metry vedle), vypne volba automatického přepočítávání mimo trasu. Tak zvaž, jestli to za to stojí - to se pak musí do menu a zapnout to ručně; jinak celou cestu při sebemenším vybočení (někdy i bez něj) se přestane mapa posouvat, v monoklu svítí dvě statické zelené šipky a musí se na ně vždy ťuknout, aby se trasa přepočítala.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu