Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Příspěvekod paett v 22 črc 2010 08:36

Zdravim, nevi nekdo prosím jak zajistit, aby kdyz se zada nova destinace iGo započal navigování ve 2D rezimu mapy? Vzdycky automaticky zacne navigovat ve 3D a musi se to do 2D prepnout.
Zkousel jsem

[config] ; konfigurace
autoset2donmap=0 ; samotnou mapu ve 2D

nebo

[map] ; volby pro mapu ;
map_mode="2D" ; (2D) default zobrazení mapy

ale nic z toho nezabralo

Dekuji
paett
 
Příspěvky: 8
Registrován: 13 črc 2010 15:55

Re: Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Příspěvekod vovi v 22 črc 2010 09:27

Spíš bych zkusil toto:

[config]
autoset3doncockpit=0 ; režim navigace ve 3D <0=ne, 1=ano>
autoset2donmap=1 ; samotnou mapu ve 2D <0=ne, 1=ano>

V obou položkách jsou defaultně jedničky - měla by tedy stačit ta první (...3d...) a přiřadit jí nulu.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7357
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Příspěvekod paett v 22 črc 2010 14:31

Diky za odpoved,
vyzkousel jsem, ale bohuzel to nezabralo.
paett
 
Příspěvky: 8
Registrován: 13 črc 2010 15:55

Re: Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Příspěvekod dipol100 v 02 srp 2010 10:09

Myslím, že paett to špatně popsal. Mám iGO8.3 v142975 (dělá to i iGO8.3 v117940) a skin Ultra Skin 6.22. Pokud v panelu Mapa (ne v panelu Navigace) plánuji trasu a v pravé nabídkové liště s ikonkami zvolím další nabídku (ikona kroužku s tečkou uvnitř, kde se dá přidat radar, zablokovat silnice, přidat do oblíbených..) a z této nabídky se vrátím zpět do panelu Mapa jsem stále v pohledu 2D, což je správně, pak se ale přepnu do panelu Navigace a i tam to zůstává přepnuto do pohledu 2D, což nechci, chci 3D. Pokud ale při plánování v panelu Mapa ve 2D nezvolím další nabídku (ikona kroužku s tečkou uvnitř), jen využiju jiných tlačítek a pak se přepnu do panelu Navigace, tak je ve 3D, což je správně. Prosím o pomoc při vyřešení tohoto problému. Dále bych uvítal radu, kde se ve skinu, nebo data.zip dá upravit nějaké ui nastavení, abych při rozlišení 320x240 mohl posunout navigační šipku (autíčko) trošku více vpravo - aby se drželo při navigaci více vpravo a ne uprostřed osy X. Předem dík za odpovědi.
dipol100
 
Příspěvky: 20
Registrován: 17 čer 2010 17:22
Bydliště: Litoměřicko

Re: Zacatek navigovani ve 2d pohledu

Příspěvekod tomasii v 15 srp 2010 20:19

Nevím, jestli jsem ti už neodpovídal mailem, ale je to info i pro druhé.

ad 1. s prvou vlastností (návrat do 3D, pokud není už zvolený průjezdní bod) jsem se setkal u všech skinů, které jsem testoval.

ad 2. Ve skinech bývá v souboru scripts_320_240.ui na konci bývají přidané dva skripty. Prvý
<script sc_Car_Pos1>
runif vFullScreenCockpit 0 'map.SETCARPOSITION 60 75'
else_run 'map.SETCARPOSITION 50 75'
</script>

posunuje šipku i s mapou doprava - to je to, co v dotazu hledáš. Musíš nejspíš připsat do nějakého skriptu jen
'map.SETCARPOSITION 60 75'
popř. jinou hodnotu za x (teď je 60) a šipka s mapou se posune. Není to ale proporcionální, když jsem použil 80, tak je šipka až u pravých tlačítek.
Když je FullScreenCockpit, je x=50 a šipka je víc vlevo.

Druhý skript
<script sc_Car_Pos2>
runif vFullScreenCockpit 0 'map.SETCARPOSITION 60 50'
else_run 'map.SETCARPOSITION 50 50'
</script>

je použitý pro autíčko, takže ho umisťuje jen trochu výš, aby zakrylo šipku.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4


Zpět na Úpravy SYS.TXT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník