Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Úhel pohledu, přiblížení

Re: Úhel pohledu, přiblížení

Příspěvekod SvoDa v 23 srp 2008 14:53

V sys.txt v [smartzoom] se dá nastavit i ta vzdálenost k příští změně směru, ve které se má začít zoomovat, tzn. totéž jako při dlouhém stisknutí pravé ikonky u spodního okraje hlavního displaye - Limit přiblížení a Limit oddálení (Nastavení 3D auto měřítka). Už se tu tu také řešilo v tom vlákně viewtopic.php?f=11&t=9&start=11 , zkus to pročíst
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 23 srp 2008 15:12

Četl jsem, ale to řeší hodnoty priblížení, oddálení. Schází hodnota jak daleko (kdy) před se mapa začne zvedat. Zkusil jsem kde co metodou pokus-omyl, výsledek = 0.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 23 srp 2008 15:28

No to je právě to samé - limit oddálení je ten, jak daleko od příštího manévru má začít pohled pozvolna zoomovat a měnit úhel.
Ty limity se dají nastavit tím dlouhým stisknutím ikonky nastavení a nebo natvrdo v sys.txt, aby to nemusel po resetu stále dokola nastavovat.

Když použiješ ty inzerované hodnoty sys.txt:
[smartzoom]
auto_follow_on=0
;auto_follow_time=10
;auto_smartzoom_time=8 ;
maxangle=80 ; maximální úhel naklonění
maxzoom=200 ; největší oddálení
minangle=80 ; minimální úhel naklonění
minzoom=120 ; největší přiblížení
restore_smartzoom_on=0 ; vrať chytrý náhled do původního stavu
default_visibility_altitude=1000

tak ti to bude fungovat a pak si to zkus upravovat podle sebe
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 23 srp 2008 18:07

Chvilku jsem se odmlčel, musel jsem vozit vnučky. Ale k tématu. Ty hodnoty o kterých píšeš jsou jasné. Ovlivnit zoomy, uhle, se dá. Ale to o čem mluvím to neřeší. Prostě ten 1km je tam nějak natvrdo.
Ono snad ani nejde o to změnit to, Ta navigace normálně funguje, ale spíš to že člověk neví jak to změnit. No hrajeme si.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 25 srp 2008 19:18

Nejsem si jistý o jakém jednom km mluvíš a co to je za vzdálenost. Já se na mapu dívám z té vzdálenosti,kterou si zafixuji dlouhými stisky těch oušek u spodního okraje a tam si +/- zoomem může nastavit vzdálenost k mapě jakou chceš. Totéž lte zafixovat v výše popsaných údajích v sys.txt.
Možná, ale asi nevím, který 1km myslíš.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 25 srp 2008 20:19

V režimu navigace (3d pohled) jsou 4 možnosti. 1-3 pevné náhledy a 4(pravé tl.) které využívá právě ten smartzoom. Mapa se prostě před navigovanou události zvedne do polohy nastavené v minangle. A začne se zvedat 1km před tou událostí (odbočením). Samozřejmě to nejde vyzkoušet ve městě, ale na rovném úseku to lze nasimulovat. Prostě jde o to, lze-li nastavit vzálenost od maxangle do minangle.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 25 srp 2008 20:24

Mám pocit, že už vím, o čem mluvíš. Zkus si stáhnout můj sys.txt z viewtopic.php?f=11&t=3&st=0&sk=t&sd=a&start=50 a vyzkoušet to na něm. Pokud to bude tak jak potřebuješ, porovnej svůj a můj a uviodíš, v čem to může být.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 25 srp 2008 20:35

Znám tvůj Sys.txt. Zaujal mě tam parametr "default_visibility_altitude=1000" (1000m = 1km), ale neřeší to. Parametr není nikde popsán tak, že jsem zkoušel metodou "pokus-omyl."
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tonda65 v 16 lis 2008 14:10

Ahoj .Může mi prosím někdo poradit jestli se dá nastavit ,aby když přepnu do "3D" byla mapa co nejvíce položena . Musím to vždy nastavovat .Díky.Prosím podrobně. :D
tonda65

Příspěvekod mkb v 16 lis 2008 14:19

1. dokážeš mapu položit (nastavit) do té polohy, kde jí chceš mít ?
2. 3dpohled má 4pozice, ty vysouvací tl. dole, když klikneš na mapu. 1.,2., a 3.tl. stačí v nastavené poloze podržet a vyskočí ti dotaz jestli to chceš uložit.
3. 4. tl. (aut.náhled) se na staví v sys.txt v sekci "smartzoom", parametr maxangle= (hodnota 90= vodorovně), ve skinu miscan to jde jako u tl. 1-3.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Úpravy SYS.TXT