Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

SYS.TXT pro verze 8.0.0.xxxxx

Re: SYS.TXT pro iGo8

Příspěvekod sstopar v 03 črc 2008 13:07

Mam nastaveno:

[warning]
approach_beep_distances=200 ; vzdálenost pro varování při přiblížení
approach_beep_sound="!sectionbeepB" ; zvuk při přiblížení
max_section_time=100 ; max. doba pobytu v úseku
overspeed_sound= "!alert3" ; varovný zvuk u radarů
pedestrian_warning=1 ; varování v režimu chodce - když zůstane zapnutý pěší režim a jede to rychle, tak řve
section_beep_distance=200 ; vzdálenost (interval), po kterém to pípá v úsekovém měření
section_beep_sound= "!sectionbeepA" ; zvuk pro úsekový radar (při překročení???) -NEFUNGUJE :(
section_end_sound= "!sectionend" ; zvuk při konci úseku
section_start_sound="!sectionstartA" ; zvuk při začátku úseku
speedcam_max_angle=30 ; omezení měřícího úhlu radaru (asi má význam pro křižovatky, křížení nebo souběh silnic)
speedcam_max_lookahead=400 ; max. hledání radaru směrem vpřed
speedcam_maxdistance_from_road=20 ; max. vzdálenost radaru od silnice
speedcam_snap_distance=200 ; ??? měřící dosah radaru???
speedcam_soundtype=2 ; radar - zvukové varování: 0=VYP, 1=Prosté, 2=Při přiblížení -NEFUNGUJE U USEKU:(
speedcam_warning=1 ; varování před radary (0=VYP, 1=ZAP)
speedcam_visualtype=1 ; radar - vizuální varování: 0=VYP, 1=ZAP
speedwarn_tolerance=101 ; tolerance překročení rychlosti (u radaru???)
speedlimit_warning=1 ; varování při překročení rychlosti (0=VYP, 1=ZAP)
speedlimit_warning_visual=1 ; překročení rychlosti - vizuální varování ... značka vlevo dole (0=VYP, 1=ZAP)
speedlimit_warning_voice=1 ; překročení rychlosti - hlasové varování (0=VYP, 1=ZAP)
warn_distances=100 ; vzdálenost (interval), po kterém to pípá

a radary mi behaji primo sametove ... Mozna by to pomohlo i v MioMapu 3.3, kde to nejake vynechavalo ...
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod amatér v 06 črc 2008 19:30

Pánové, nějak mi nedochází co přesně nastavují příkazy

show_signpost=1 ; zobrazit "cedule"
a
traincrossing=1 ; zobrazit přejezdy trati

v nastavení sys.txt v položce [debug] . Prosím o nějaké upřesnění.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 06 črc 2008 20:01

SvoDa Chlape,tak jsem konečně zjistil,proč ty mp3 nehrály.Přikůpil jsem novou kartu,abych mohl experimentovat,nahrál několik málo uchu lahodících melodií a nejen,že přehrávač byl v popředí,ale aji muziku to vyloudilo.Takže to,co jsme testovali na srazu a nechodilo,bylo "špatnou" kartou. :roll: Nebo špatnej soubor :(
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 06 črc 2008 20:26

No někdy stačí kartu vyjmout a provést hard reset a vložit ji znovu. Když tam teď vrazíš tu starou, je to tak 50/50, ale třeba to pojede i na ní.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 črc 2008 20:45

@amatér:
Dobrá otázka :D Sám bych to rád věděl. To, že jsem zkompiloval obrovský SYS.TXT a opatřil komentářem, neznamená, že jsem všechny položky pochopil. To se bohužel týká i těchhle dvou:
- traincrossing je pouze otrocky přeloženo, nepřišel jsem zatím na nic, co by to ovlivnilo. Mám za to, že půjde o nějakou tu fíčuru související s vykreslováním železnic, možná nadjezdy, podjezdy??? Kdo ví!
- show signpost ... tady jsem na tom podobně. Stejná položka byla i pro staré iGo/Miomap, tam to povolovalo vykreslovat názvy ulic ve 3D mapě v podobně "cedulí na tyči". Zdá se, že v iGO8 to takhle nefunguje - otázka je, zda tato položka byla přáním dotyčného autora, nebo zda to skutečně "něco" dělá.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 06 črc 2008 21:01

@SvoDa Nechodilo,dokonce to ani při vložení do čtečky neřvalo,že to chce něco opravovat,jak se mě často stávalo.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 06 črc 2008 21:15

@Vovi, díky já pořád hledal nějakou značku žlezničního přejezdu apod., a o té ceduli jsem si myslel že jde o toto:

To by mě zajímalo jak toho autor dosáhl. Na můj dotaz mi odpověděl pouze toto:

"1) V nastaveni iGO v menu "Vzhled mapy" se musi zaskrtnout "Info o dialogu"

2) Klikne se do praveho dolniho rohu, jak je ta zelena "0" (nadmorska vyska),
cimz se zobrazi ten panel

3) Pak uz se klika na jednotlive POI a udaje v panelu se meni.

4) Panel se zase schova kliknutim na tu nadmorskou vysku, nebo vyskocenim z mapy

Bohuzel se to takto asi moc nelibilo, ale kdyby se panel zobrazoval sam pouhym klikanim do mapy (jako uz jsem to videl), tak mi to dost prekazelo (stejne jako to obcasne nechtene vyskakovani zoomovacich tlacitek), takze jsem to udelal radeji takto ..."
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 07 črc 2008 06:10

show signpost v kombinaci s signpost_coloring znamená, že se ti při navigaci v horním a spodním proužku neukáže jen číslo silnice D 35, nebo exit 412, ale barevné čísloD 35, nebo exit 412 na barevném podkladě, čili grafika návěští. Tzn. ne cedule, ale návěští.

info dialogu se nastavuje v menu a umožňuje ti kliknutím do mapy dostat údaje z mapy - buď seznam POI, pokud v místě kurzoru a v jeho bezprostřední blízkosti jsou, nebo minimálně údaj číslu silnice - např. 13 22/50 Brněnská 779 00 (13=popisné číslo; 50 za lomítkem= max.povol.rychlost, pak název ulice a PSČ. Zajímavá je ale to číslo před lomítkem povol.rychlosti - na mém příkladu 22. Jde o rychlost v km/h, kterou navigace bere v úvahu, když počítá délku trasy - jistě jste si všimli, že kdybys jel po dálnici stále 130, budeš na jejím konci dřív, než v čase, který ti spočítala navigace. Běžně dálnice májí v tomto info 100/130, někde 110/130 a pro délku trvání trasy bere navigace hodnotu před lomítkem (rychlost, kterou se na tomto úseku v průmeru jezdí a ne za lomítkem, což je max.povol.rychlost. Je to tím, že 130 nepojedeš stále. Navíc je to pro každého řidiče dobrá informace o tom, jak "rychle" se tou či onou ulicí dá ve skutečnosti jet, i když je tam povolená 50ka. Zkuste kliknout do úzkých ulic v centru s mnoha semafory - bude tam 17/50 a tam, kde je provoz v pohodě, tak tam bude třeba 40/50

traincrossing jsem taky ještě neobjevil

inertia_on_map_move máme popsáno v sysu jako ??? setrvačnost při pohybu mapy ... že by extrapolace při ztrátě signálu ???, ale jde o to, že když máš =1, tak při posunutí mapy prstem, se mapa pohybuje setrvačností dál, jako když cvrnkeš do globusu a on se chviličku otáčí dál setvačností. Rozhodně ale nejkde o extrapolaci ve smyslu podržení signálu při jízdě tunelem. Je to celkem praktické, máš-li cit v rukou :D :D

Když už jsme u té extrapolace, zkoušeli jste někdo dát do sys no_extrapolation=0 jak v MioMap? Jak se vám teď chová navigace při jízdě v tunelu - já jsem ještě tunelem nejel. Ti kdo jezdíte, dejte vědět a šoupněte tam i no_extrapolation=0, jestli bude nějaká změna.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 07 črc 2008 07:47

Vím o jednom tunelu v Liberci, takže až se vrátím z dovolené dám vědět. Zatím děkuju za upřesnění. Jenže mám jeden prodlém každý tady i na ostaních fórech píše kliknout na mapu a zobrazí se ..., já kliknu na mapu a vyběhnou zoomací tlačítka, kliknu na POI v mapě a zase zoomavací tlačítka, tak nevím, kde jsem co nastavil blbě.
amatér
Moderátor

Příspěvekod jaho v 07 črc 2008 08:17

Mám sys.txt v úparvě od SvoDa, jak je prezentován na webu TomasII, jen s úpravou topmost=0, snížením hlasitosti kláves a hlasu "Adama" a při průjezdu tunelem v Liberci mě navigace překvapila tímto: těsně před vjezdem do tunelu se přepne na noční režim, ve druhé půlce tunelu zahlásí ztrátu signálu GPS, ale normálně inteligentně naviguje dál...jako by trasu nějak dopočítávala. Já jsem spokojen.
Jarda, Mio C520 TM+,
Miomap 3.3, skin J&T 4.3 na My Flash Disk,
iGO8 v.8.3.2.64873, skin Plus2 v0.8 tS na SD, spouštěno kalkulačkou
jaho

PředchozíDalší

Zpět na Úpravy SYS.TXT