Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 09 čer 2009 11:37

Zdravim vas tu vsechny

Uz dlouho resim problem s nefunkcnim TMC. Mam unlockle Mio Moov 310 CEU, pouzivam MioPocket 3.0 (r48). Vyzkousel jsem vsechny mozne verze iGO 8.3.2 (napr. 64873, 79297, 80621) i 8.0.0 se stale stejnym vysledkem - neni mozno nalezt TMC zarizeni, at uz pri autodetekci nebo pri rucnim nastaveni parametru do SYS.TXT - zkousel jsem GNS, port 1 a 57600 i ruzne dalsi. Mozna ma tenhle Moov neco specialniho, ale slysel jsem, ze pry cela rada Moov pouziva 1 typ receiveru.
Zkousel jsem to i na nabijecce v aute, i na klasicke nabijecce do elektriky (500mA)...

Bohuzel, do dneska se mi ani nepodarilo zjistit parametry toho vestaveneho TMCcka, jenom to, ze je na COM1. Prosel jsem uz spoustu for, uz si fakt nevim rady...

diky moc za jakoukoli pomoc...
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 09 čer 2009 12:13

Jeste jsem zapomel dodat ze pri pouzivani origos MioMap 2008 se TMC normalne chyta a funguje spravne, nepotrebuju k tomu mit ani pripojenou antenu, ani jakekoli napajeni...
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod SvoDa v 09 čer 2009 14:55

Zkoušel jsi všechno správně (různé verze iGO8, zápisy do sys.txt,.., tak mne toho moc nenapadá.
Jestli to jede OK v MioMap 2008, je v MioMap 2008 něco jako system.ini v iGO8 ( :?: MioMap.ini :?: ) kam se zapisuje nastavení :?: a nejsou tam ty baudy, porty a frekvence někde vypsány :?:
Jinak asi nezbývá ta zdlouhavá cesta ručního zadávání GNS, port 1 a frekvence v různých kombinacích přímo v menu TMC ve skinu, možná ti ta automatika nějak blbne, ale přístroj musí být na nabíječce (auto nebo síťová, nikoli USB) a s připojenou anténou.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 09 čer 2009 15:18

MioMap.ini jsem prosel, to je prave ten zakopany pes, ze tam neni o TMC ani tuk.

Zvlastni je jeste jedna vec. Zkousel jsem taky Mireo ViaGPS v3.0 (pekny navigacni soft imho), existuje TMC plugin, ktery se tam da nainstalovat. Toto mi v Moovu TAKY funguje, a dokonce je k tomu pluginu popis, kde jasne rikaji, ze je to GNS, baudy 38400. V Mireu se nic nenastavuje, je tam soubor cardinale.ini, ktery TAKY v sobe nema zadnou zminku o TMC, krome specifikace com portu.

Kdyz to nastavim v iGO (a tentokrat jsem zkousel jen ten posledni build - 8.3.2.91972), opet stejny vysledek, TMC nenalezeno.

Dalsi pokus byl, vzit ty knihovny TMCcka z ViaGPS a podstrcit je iGO. Vysledek stale stejny :(
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod vovi v 09 čer 2009 23:30

Není divu, že to MIREO podporuje TMC v Moovkách - Miomap 2008 je od stejné chorvatské firmy.

A někde jsem četl, že mají pro TMC svůj speciální protokol, který bohužel iGo nepodporuje. Tohle ber ovšem bez záruky. Ale snad by mohl pomoci amatér (čteš to, Mirku?), protože v Dejvidovi je taky origo SW MIREO a TMC s tím běhá. A jestli se nepletu, tak tam rozchodil i TMC v iGo.
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 23 čer 2009 15:36

Jeste pridam par svych poslednich poznatku:

Nastaveni TMC se zrejme provadi v system.ini, zatim nikdy mi nepomohlo pridat cokoli do sys.txt

V system.ini se daji doplnit nasledujici radky:

[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"

COM port je 1, to jsem si uz overil v registrech WinCE. Nicmene baud rate i protokol zustava neznamy (stejne nevim kam bych nastavil baud rate). Ty radky dokonce zpusobi, ze se v Igo ukaze ze TMC ladi, nicmene frekvence je stale 0,0 a je bez signalu, rucni ladeni taky nefunguje.

Igo8 verze 8.0.0.5400 najde TMC prijimac jako Silicon Labs, nicmene se opakuje problem popsany vyse - nic nenaladi.

Ted si rikam, v nejhorsim dokoupit externi TMC prijimac, ale jaky, aby se nebil s tim co uz je vestaveny uvnitr ..?
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 23 čer 2009 16:49

Oprava, spravny radek je saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"

jinak se TMC panel vubec nezobrazi

Kdybych tak aspon vedel jaky je mezi temi 2ma radky rozdil :|
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod vovi v 23 čer 2009 17:02

Na Moov 330 fungovalo TMC na portu COM2 a baud 57600. Zkus to dát do SYS.TXT, restartuj iGo8 a mělo by se to chytit.
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod reddie007 v 23 čer 2009 19:13

OK vyzkouseno:
sys.txt:
[tmc]
port="COM,2"
baud=57600
source="gns"

system.ini:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="2"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"

zkusil jsem to, i kdyz jsem si skoro jisty ze gps je na com2 a tmc na com1. Zkusil jsem tedy i toto.
Oboji bez uspechu :cry:
Mio MOOV 310 CEU, MioMap2008 2.4.4, Mireo ViaGPS 3.0, iGO 8.3.2 - TMC stale nefunkcni :-(
reddie007
 
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 18:37
Bydliště: Okoli Prahy

Re: TMC na Mio Moov 310 s iGO 8.3.2

Příspěvekod vovi v 23 čer 2009 19:33

Zkus ještě ten system.ini smazat (nebo lépe přejmenovat, aby se případně dalo vrátit k původnímu stavu), případně si přejmenuj celou složku SAVE, aby iGo nabíhalo bez zátěže předchozích nastavení, pouze podle SYS.TXT.
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Další

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron