Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

tmc fungovanie

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod SvoDa v 14 kvě 2009 13:44

Mnozí z nás mají TMC anténu omotanou kolem držáku na sklo, já osobně 15 cm z držáku volně trčící dvojlinku ze starých sluchátek a signál je OK, ale někde tu visí návod petko556 na propojení antény TMC s autoanténou, což jistě síle signálu pomáhá, ale v tom, co píše Lakva - zesilují nejen signál, ale i šum - autoři těchto úprav nepsali, spíš psali, že se jim příjem zlepšil.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod petko556 v 18 kvě 2009 19:22

Já som to nebol, myslím, že to bol JAJO na susednom fóre. Bola to jednoduchá výhybka s keramickým kondenzátorom.
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc
Uživatelský avatar
petko556
 
Příspěvky: 32
Registrován: 02 črc 2008 20:57
Bydliště: Svätý Jur

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod Jarouš v 18 kvě 2009 20:30

Přesně tak,byl to Pavel a někde i tam byl velmi podrobný schématický plánek.Pokud s ním budu mluvit v nejbližší době,tak ho poprosím,aby ho dal i sem.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Cubot P20
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor
 
Příspěvky: 5720
Registrován: 01 črc 2008 15:14
Bydliště: Liberec 30 - Vratislavice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod SvoDa v 19 kvě 2009 06:51

IvoK už věšel v sousedním vlákně kde probíhá hlavní diskuse o TMC toto: viewtopic.php?f=10&t=15&p=2956&hilit=autoant%C3%A9n*#p2956

Co se týče sbastlení antény TMC do autoantény, tak to byl opravdu jajo - snad se nebude zlobit, ale překopírovávám sem bez jeho svolení jeho návod:
Po častom montovaní a demontovaní /nenechávam MIO ani držiak v aute/ prišlo vďaka menej kvalitnému materiálu izolácie originálnej TMC antény k jej polámaniu na niekoľkých miestach. Stál som pred otázkou kúpy novej, alebo možnosti vyrobiť si vlastnú podľa svojich predstáv. Na nete som narazil na rozbočovač FM antény montovanej na vozidle, ale jeho cena s poštovným okolo 60 Eur ma odradila. Napadlo ma však riešenie, ktoré splnilo všetky moje požiadavky a pri tom cena bola ozaj ľudová-rovných 55 Sk. Nakoľkosa mi množia žiadosti o návod , tak som si povedal, že to bude takto jednoduchšie.V prílohe je hrubý /ospravedlňujem sa zaň/ návod, ako to celé realizovať .Výsledok ma milo prekvapil. Navyše sa mi nepovaľuje na palubovke žiadny kábel a signál je kvalitnejší,nakoľko je zosilnený zosilovačom strešnej anténky a nie je naviac odtienený karosériou vozidla. Použiť môžte smelo aj inú hodnotu kondenzátora,keďže som mal doma po ruke práve 10pF, tak som použil ten a všetko chodí k naprostej spokojnosti.
odbocka FM anteny pre TMC.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod vovi v 08 črc 2009 06:27

"Objevil" jsem postup, spolehlivě vedoucí k pokažení funkčnosti TMC na MIO Cx20:

Jedna ze síťových nabíječek, které mám (trafo se síťovou vidlící a USB konektorem od Hamy) se začala chovat nestandartně - i když byla zapojena do TMC kolébky, tak se mi MIO přepínalo do datového režimu (a bylo to opravdu tou nabíječkou - i telefon hlásil chybu nabíjení). To vše se bohužel stalo ve chvíli, kdy jsem si hrál s nastavením TMC - a ten datový režim naskočil ve chvíli, kdy jsem zrovna spustil autodetekci TMC. TMC přestalo úplně fungovat. Ani při ruční detekci to nenašlo zařízení, nepomáhaly ani úpravy portu, baudů a zdroje v SYS.TXT.
MIO totiž stihlo zapsat nějaký "blbý" stav do SYSTEM.INI v SAVE - a nejhorší na tom je, že vypadá skoro stejně, jako ten "normální". Jen to TMC se poté přestane detekovat. Poznáte to podle toho, že při ručním spuštění autodetekce je "nenalezeno" okamžitě a ne až za cca minutu po obvyklém projetí všech protokolů a portů. Naštěstí stačí smazat v SYSTEM.INI sekci [tmc] a po restartu všechno zase fachá, jak má.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7414
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mddmirek v 17 črc 2009 22:51

Zdravím všechny, můžete mi někdo helpnout s TMC příjmem, konečně jsem schrastil aktivní držák s TMC přímačem + kusem kábliku jako antena zapojím a nic nenaladím - zkoušeno na trase Benátky n.J. - Ml.Bol - Mn.Hradiště - Igo i Miomap ladí,ladí a nic nenaladí - máte někdo zkušenosti na téhle trase jestli to vůbec fungluje ? Zkoušel jsem úpryvy v .sys i system.ini a nic...díky za každou radu
MIO C520 R02+3+9911+1018 Verze programu Mio Map: Mio Map v3.3 1/2008, jnkorp & tomasII v3.2a cs TMC.Unlock Plug & Play TomasII, 8GB SDHC, video Player v 0.81RC1, IGO Primo 1.2 _ 9.2.0.191493, skin gj_AK v3.10.0_920
mddmirek
 
Příspěvky: 45
Registrován: 15 dub 2009 14:47

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mkb v 17 črc 2009 22:56

V těchto místech to určitě funguje. Nevím už která stanice. Což takhle Nastavení - TMC - Spustit autodetekci. :?: ;)
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1208
Registrován: 14 srp 2008 20:20
Bydliště: Benešov

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod Jarouš v 18 črc 2009 08:13

V těch místech to opravdu zlobí(vím to, protože když jsem svého času najížděl na dálnici směrem od Mělníka,tak TMC nemohlo žádnou stanici najít).Vzhledem k tomu,že tu trasu jezdím každý den a ještě asi do čtvrtka budu,tak to schválně vyzkouším na své šochtli a potom sem dám vědět,jak jsem dopadl.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Cubot P20
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor
 
Příspěvky: 5720
Registrován: 01 črc 2008 15:14
Bydliště: Liberec 30 - Vratislavice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod Jarouš v 20 črc 2009 21:02

Tak jsem to dnes skoušel v obou směrech:Liberec - Benátky nad Jizerou.TMC fungovalo po celou trasu naprosto korektně (CR 1).
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Cubot P20
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor
 
Příspěvky: 5720
Registrován: 01 črc 2008 15:14
Bydliště: Liberec 30 - Vratislavice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod Wiper2 v 20 črc 2009 22:01

myslis...jako ze sedeli i useky? ...ja musim kopat za nase...co na to cro3 ?:) ...zatim jsem dlouho nejel zadnou delsi trasu..tak nevim jestli je to lepsi/horsi...
MIO C720, FW:R02.3.9913.1018,
http://portal.dopravniinfo.cz
Wiper2
 
Příspěvky: 62
Registrován: 05 srp 2008 09:21

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron