Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

tmc fungovanie

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod plechovka v 15 bře 2009 18:13

Zdravím všechny, mám problém s TMC, používám PDA FS LOOX 560, pro TMC kabel od navilocku, vše mi fungovalo. Po přechodu na ver. 8.3.2.64873 inkonka TMC nereaguje - je šedá. Nevíte někdo jak to zprovoznit? Děkuji za pomoc.
plechovka
 
Příspěvky: 6
Registrován: 11 srp 2008 09:14

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod amatér v 15 bře 2009 18:33

Nastavení > TMC > Spustit autodetekci. Pokud to nepomůže návrat k verzi, která fungovala.

Popř. úprava sys.txt

[tmc]
port="COM,1" ; port pro TMC přijímač
baud=38400 ; přenosová rychlost pro TMC
source="gns" ; použitý HW <harman eten galik opentmc2 opentmc1 hyundai samsung amaryllo royaltek gns>

hodnoty dle tvého zařízení, toto nastavení je pro iGO8 na MIO C720.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod tomasii v 16 bře 2009 00:04

Předělával jsem kolegovi LOOX 560 z iGO6 na iGO8 a měl jsem problém s TMC. Začalo fungovat, až když jsem odstranil všechny zbytky z iGO6 a pak udělal tvrdý reset.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.

(od 1. ledna 2016 není web dále rozvíjen...)
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3426
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mkb v 27 bře 2009 09:01

Mám takový dotaz pro ty, co ladí TMC na 93,1 (CR1). Přestalo mi to fungovat předevčírem. A protože jsem laboroval s novou verzí Micsana, směroval jsem problém tam. Ukázalo se však, že to neřeší ani týden stará záloha, kdy mi TMC určitě běželo.
Najde si zařízení, "kanál TNC dostupný", ale žádná zpráva z toho nevypadne. Má někdo stejný problém ?
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1210
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod vovi v 27 bře 2009 09:40

To, že je naladěná stanice a kanál TMC dostupný, ještě neznamená, že se data TMC skutečně vysílají - může jít o nějakou chybku nebo výpadek na konkrétním vysílači. Už se mi jednou něco podobného stalo, zhruba po týdnu "TO" zase začalo fungovat.
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mkb v 27 bře 2009 09:52

Vovi dik za info. Alespoň kapka naděje. Začínám si myslet, že mi z nějakého důvodu "došel" přijímač (držák). :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1210
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mkb v 27 bře 2009 14:30

Tak jsem si oddych, TMC zase běží. Ještě se mi to nestalo. Přesněji řečeno, ještě jsem si toho nevšiml. :?
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1210
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod mkb v 27 bře 2009 15:35

Ještě něco k TMC. U 64583, jsou v iGO8 soubory, které jaksi názvem spadají do TMC. Tmcgps.dll, tmceventlist.csv, gpstmc.dll.
Nasadil jsem 80621 tak jak jsem ji stáhnul. Je tam pouze "gpstmc.dll" a TMC funguje !! Vytvořil se ještě soubor gpstmc.pil s dnešním datem.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1210
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod chucky v 14 kvě 2009 11:15

Mám TMC přímač mezi autorádiem a anténou Navilock NL-322BTR TMC a zajímalo by mě, jestli by tenhle zesilovač nějak ovlivnil příjem TMC?
http://cartuning.cz/zbozi/produkt-1264/zesilovac-do-automobilu-pro-jednu-autoantenu-nebo-dve-autoanteny.html
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
Uživatelský avatar
chucky
 
Příspěvky: 378
Registrován: 11 lis 2008 18:57
Bydliště: Damnice

Re: tmc fungovanie

Příspěvekod Lakva v 14 kvě 2009 11:59

Problém většiny zesilovačů (některé mají filtr, ale i tak to není spolehlivé a většinou tam filtry nejsou) je v tom, že zesilují nejen signál, ale i šum. Takže se rádio líp chytne i na slabém signálu, dokáže najít stanici, ale přehrává jí s ruchy a šumy. Takže pro TMC to pak může být i horší...
Spíš by pomohla lepší anténa - hlavně delší (nebo lépe připojená, což ale většinou neovlivníš, protože kabely jsou součástí elektroinstalace auta)
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků