Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC na EVOLVE

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod vlasta v 12 čer 2009 11:22

SvoDa píše:Jednoduchá otázka, kterou ti kladl již vovi - kolik tam máš napájecích konektorů ? V každém takovémto zařízení je jen jeden napájecí konektor a pravděpodobně ten miniUSB (lichoběžník). Další konektor tam bude na anténu TMC (Jack) a možná ještě další Jack na připojení sluchátek. Předpokládám, že to máš všechno popsáno a nakresleno v návodu k přístroji ;)


v evolve je pouze mini USB. na TMC pro Evolve je další konektor miniUSB, kam se připojí napájení a na TMC je JACK pro připojení antény, na Evolvu je už jen sluchátkový výstup. Já osobně jsem to zkoušel nejdřív bez napájení a pak jsem to napájel doma z 220 nabíječkou pro mobil (400 mA), originál USB nabíječka do sítě i auta je 1A a tu jsem prostě nevyzkoušel :oops:
vlasta
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 kvě 2009 08:00

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod SvoDa v 12 čer 2009 11:33

Tak to je tedy pěkně nepraktické - mít v autozásuvce rozbočku a napájet jedním kabelem zvlášť přístroj a druhým TMC :shock:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod vlasta v 12 čer 2009 11:37

asi jsem se blbě vyjádřil, ale není potřeba dvě napájení. Ta cesta je : zásuvka - miniUSB do TMC (v TMC je jack na anténu) - z TMC vede přímo (pevný) kabel s miniUSB do Evolva a v evolvovi je už klasika miniUSB a jack na sluchátka .
vlasta
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 kvě 2009 08:00

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod vovi v 12 čer 2009 11:59

No tak pak ti stačí jakákoliv síťová miniUSB nabíječka - všechny mají 5V, netřeba se bát nějaké neoriginální. Jen pozor, aby to nebyla Motorola - ty mají jinak zapojený konektor. Nic se sice nezničí, ale nenabíjí to.

MiniUSB nabíječku mají třeba stroje MIO, HTC a řada dalších. A u většiny univerzálních to miniUSB najdeš taky. Cena je obvykle pár stovek, ale stojí to za to.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7363
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod pavel1tu v 19 čer 2009 13:08

TAK TMC funguje
bohužel jsem ponechal nastavení na aut.ladění stanic
po prvním vyp a zap navigace to už TMC nenaladilo

začínám být tak trochu skeptický, pořád se mi ztrácí nastavení přiblížení ve 3D, aut. přepnutí na 2D když není potřeba navigovat a mnoho dalších drobností

ale jinak je to SUPER, dnes jsem jel cestou, kam bych v životě nezabloudil :-D
EVOLVE MultiTraxx V2.0.0.9.18
iGO8: ver. 8.0.0.51053 (už jen záloha)
iGO8: ver. 8.3.2.87762, mapy 2009/02, návrat ke skinu PlusPlus 07a_tS(nejpřehlednější)
Uživatelský avatar
pavel1tu
 
Příspěvky: 25
Registrován: 12 led 2009 13:23

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod Ivo K v 19 čer 2009 13:11

pavel1tu píše:.....dnes jsem jel cestou, kam bych v životě nezabloudil :-D


No, a na to je právě navigace! ;) :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod vovi v 19 čer 2009 13:16

@pavel1tu: to "ztrácející se" nastavení se dá nejlépe vyřešit pomocí SYS.TXT - nastav si vše tak, jak to chceš mít, a pak si ve složce SAVE otevři soubor SYSTEM.INI, položky a jejich hodnoty z něj použij do odpovídajících položek v SYS.TXT a pak by to při každém zapnutí mělo nabíhat tak, jak potřebuješ.
A tento postup pravděpodobně spraví i to chování TMC.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7363
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod pavel1tu v 22 čer 2009 21:56

vovi: dík, otestuji

jen pro pobavení :

Notebook kolegovi hlásí po zapnutí "Veselý error" - Fan Error :-D (fan čti FUN) lol:
EVOLVE MultiTraxx V2.0.0.9.18
iGO8: ver. 8.0.0.51053 (už jen záloha)
iGO8: ver. 8.3.2.87762, mapy 2009/02, návrat ke skinu PlusPlus 07a_tS(nejpřehlednější)
Uživatelský avatar
pavel1tu
 
Příspěvky: 25
Registrován: 12 led 2009 13:23

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod Ivo K v 22 čer 2009 22:07

Je to sice zábavné, ale raději bych ten ventilátor nechal opravit, ať se "neodkouří" něco dalšího. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: TMC na EVOLVE

Příspěvekod vlasta v 26 čer 2009 20:49

Tak vážení dnes jsem si přinesl z "reklamace" TMC-GXEV od Evolva ( jak jsem psal výše ). Odnesl jsem ji tam proto, že mi ji Evolve Multitraxx s 1GB nenašlo. Pak jsem se dočetl že se musí napájet a 14 dní jsem čekal až si to ověřím. Dnes mohu potvrdit, že TMC-GXEV opravdu s Multiraxxem funguje ! :P Musí být ale opravdu napájená - 1A zdoj. Dopravní situace to chytá jak zběsilý. Takže můžu doporučit - časem ještě ověřím aktuálnost informací. Zkusil jsem nechat zařízení automaticky vyhledat - ze stavu protokol-AUTO, port -AUTO, rychlost-AUTO. Pak jsem nechal automaticky ladit stanice - TMC vysílá Regina v Praze, ČRO1-Radiožurnál a ČRO3-Vltava. V Praze jednoznačně preferuju Reginu - maximum informací (proti ostatním). Liška mi při simulaci cesty každých 20 sekund hlásil novou dopravní situaci - vrchol byl 35 stránek po cca 6 událostech. Doporučuji v Praze nechat nastavení na ruční ladění a nechat si naladit Reginu, mimo Prahu asi Radiožurnál. Jestli jsem to pochopil správně, tak automatické ladění nemá vliv na příjem zpráv - ty to příjmá stále - jako nový RDS - i kdž je nastavení na ruční ladění. To ladění souvisí určitě s průjezdem po cestách - jako automatické přelaďování stanice. Krásně to umí přepočítat tzrasu - na mé trase byla ucpaná magistrála - bouračka a už mně to hnalo jinudy. Tak šťastnou cestu s navigací.
vlasta
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 kvě 2009 08:00

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků