Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod klausz v 29 led 2011 08:09

mohl by mi nekdo poradit, jak zprovoznit TMC v primu? Navigace dreimgo dg100bt, igo na karte. Igo8 mam se skinem choup a tam to funguje bezvadne, u prima pouzivam skin sbertaud 2.0 v nastaveni mam odfajfkovanou moznost prijimac dopravniho zpravodajstvi, ale nefunguje to, dalsi policka pro nastaveni objizdek a tak, co to ma delat, pri nejake udalosti jsou neaktivni a fakt to nefunguje. prijimac tmc je externi, pres usb. dik predem
IGO Primo 8.5.9.142948
Sbertaud 13v.2.0EUR+
Dreimgo DG100BT
Simvalley SP-100, Android 4.0.4
klausz
 
Příspěvky: 105
Registrován: 31 kvě 2009 07:41

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2011 08:49

asi nemáš detekovaný přijímač. Tomu můžou pomoct zápisy pro tmc v sys.txt
podstatné je ovšem vědět, na jaké portu a baudu (polopatisticky napsáno na jakém kanálu a frekvenci) se signál TMC chytá (detekuje) na tvém přístroji. Mrkni se do Primo data.zip/config/devices/přístoj.ini, jak vypadají zápisy pro tmc u různých zařízení a zkoušej.
Pokud na tvém přístroji běhalo TMC na iGO8, zkus použít jeho hodnoty (tam byly v menu TMC dokonce vidět a šla tam nastavovat i ručně, takže se dali zjistit, popř. se objevily a dají se přečíst z igo8/save/system.ini). Pro Primo to však nemusí být tytéž hodnoty (zápisy) jako pro iGO8, jak se u některých typů přístrojů zjistilo. proto musíš hledat a zkoušet.
Toto je např. z navonu 560
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Kód: Vybrat vše
[tmc]
source="royaltek"
port="COM,1"
internal_tmc_name="royaltek"
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=10000
tuneralg_rds_packet_timeout=6000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=20000
tuneralg_last_8a_packet_timeout=10000

a např.toto se vykrystalizovalo pro MIOCx20 jelikož mezi devices není
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Kód: Vybrat vše
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
saved_config_available="1"
auto_tuning="1"


a to + to, že přístroj tmc podporuje, by mělo stačit.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod klausz v 29 led 2011 11:57

diky, zabralo nastaveni na mio, ktere jsi poslal. tak a jde s zkouset a nastavovat. jeste jednou diky. :D
IGO Primo 8.5.9.142948
Sbertaud 13v.2.0EUR+
Dreimgo DG100BT
Simvalley SP-100, Android 4.0.4
klausz
 
Příspěvky: 105
Registrován: 31 kvě 2009 07:41

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod JirkaToksa v 25 bře 2011 22:09

No a mně to nepomohlo :-(

Na iGO 8 mi TMC funguje - a v SYS.TXT nemam ohledne TMC nic.

Na Primo mi nefunguje i kdyz tu sekci do SYS.TXT pridam....
JirkaToksa
 
Příspěvky: 4
Registrován: 26 zář 2010 21:27

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod janmanas v 17 bře 2013 22:24

Nevíte jak rozchodit TMC? Nikdy se mi v zařízení nezobrazí ladění, je to zašedlé a neaktivní.

Device type mi v DATA.zip píše wasabi :roll:

Jedná se jinak o Navigon N70 live
janmanas
 
Příspěvky: 26
Registrován: 25 srp 2010 17:49

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod Ládís v 12 črc 2013 21:37

Zdarec
chtěl bych se zeptat proč mi na Igo Primo 2 nefachá TMC jen to furt přejíždí frekvence a nic nenačte.Mám Mio C 710.
Ládís
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 čer 2013 07:26

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod Mio-Treo.info v 12 črc 2013 22:01

2 Ládís:

Zkus zadat parametry TMC přijímače do sys.txt natvrdo ;-) Nevím, jak je tomu u C710, ale u C520 jsem používal toto:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Kód: Vybrat vše
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
Sony Xperia Z5 Dual & Sony SmartWatch SW3 | Epad Chuwi Hi8 Pro Dualboot | Asus Fonepad | GoClever TAB R104 | Mio C720 | Mio H610 | Navon N490 Plus Lifetime | Prestigio GEOVISION 4500TMC | Blaupunkt TravelPilot 700 | Medion GoPal P4445 | Sencor SCD 9304GPS | Palm Centro
Uživatelský avatar Administrátor
Mio-Treo.info
Administrátor
 
Příspěvky: 1011
Registrován: 29 led 2009 23:26

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod Ládís v 13 črc 2013 07:32

Tak jsem to zkusil a taky to nic nedělá.Jen to najde frekvenci např.102.9 a tam to chvilku čeká a nic to nenačte a pak to načte zaz jinou frekvenci.Ale mam takovej pocit že jsem mě na starém Primu vždy napsaného poskytovatele a teď tam nic nemam. :sad:
Ládís
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 čer 2013 07:26

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod mddmirek v 16 črc 2013 11:54

no nevím na C520 používám primo v1.2, skin GJ a TMC chodí v pohodě...
MIO C520 R02+3+9911+1018 Verze programu Mio Map: Mio Map v3.3 1/2008, jnkorp & tomasII v3.2a cs TMC.Unlock Plug & Play TomasII, 8GB SDHC, video Player v 0.81RC1, IGO Primo 1.2 _ 9.2.0.191493, skin gj_AK v3.10.0_920
mddmirek
 
Příspěvky: 45
Registrován: 15 dub 2009 13:47

Re: TMC v Igo8 funguje, v Igo Primo ne

Příspěvekod amatér v 16 črc 2013 12:02

Ono taky PRIMO 2 a MioC710 je vražedná kombinace.

OT,:
A jen tak mimochodem, od doby co používám PRIMO pro Android, jsem si na TMC tak odvykl, že mi nějak ani neschází. Tím neříkám, že až to bude možné ho testovat nebudu.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Další

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník