Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod marsl1988 v 20 lis 2009 18:22

Chci se zeptat, jestlisi musím nějak v mojí navigaci nastavit příjímaní zpráv a nebo se to aktivuje samo. koupil jsem si Garmin GTM 12
marsl1988
 
Příspěvky: 4
Registrován: 11 lis 2009 19:14

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 20 lis 2009 18:24

Vše potřebné ohledně nastavení TMC v iGO8 najdeš zde http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1098 (pokud se tedy bavíme o iGO8).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod Lakva v 20 lis 2009 18:35

Zdá se že se bavíme spíš o Garminu... A tam opravdu nevím, doporučil bych návod.
Pokud je to PND a umí TMC, tak to bude asi nastavené defaultně na zapnuté a je potřeba akorát připojit anténu a zajistit dobrej příjem.
Pokud to má TMC přijímač jako externí příslušenství, bude asi třeba něco nastavit ( :arrow: návod)
V obou těchto případech asi bude dobré nastavit ještě v aplikaci, co se s přijatými událostmi má dělat.
No a pokud to neumí příjem (a pokud v návodu není zmínka, tak asi neumí), tak to prostě neumí a máš šmoulu.

Pokud to má umět, je to nové a zatím se Ti nedaří nic naladit, pak to může být problém s příjmem. TMC data jsou extrémně choulostivá na kvalitu signálu a samotná skutečnost, že na stejném místě chytáš rádiem RDS, ještě zdaleka nemusí znamenat, že je signál dost kvalit pro rozkódování TMC dat. Doporučuju pročíst víc témat o TMC, psalo se tu o tom dost.
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 23:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod amatér v 20 lis 2009 18:51

Přesně jak píše Lakva, k tomuto přístroji je potřeba Garmin GTM 12 RDS/TMC přijímač Nüvi 3xx / Zümo 550, 660
Obrázek
ZDEObrázek
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 09:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod hladik2 v 11 úno 2010 11:10

Při průletu dojede k místu události TMC a skočí do menu TRASA a musím se vrátit na obrazovku ručně????.Má s tím někdo zkušenost,já TMC mám chvíli a tak se učím :mrgreen: :mrgreen: :D
Sony Xperia ARC,iGo Primo2 Android ICS 4.0.4/Root
PRESTIGIO GV 7777
Obrázek
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1841
Registrován: 05 zář 2008 22:04
Bydliště: Stará Boleslav

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod hladik2 v 12 úno 2010 18:17

Asi se picnu ale po změně sys.txt při naplánované trase a průletu spadne díky TMC z mapy opět do menu trasa.????Odpojím kolíbku a vše ok. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sony Xperia ARC,iGo Primo2 Android ICS 4.0.4/Root
PRESTIGIO GV 7777
Obrázek
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1841
Registrován: 05 zář 2008 22:04
Bydliště: Stará Boleslav

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod belabela v 20 úno 2010 10:02

Zdravím všetkých chytrých tohto, používam už cez rok mio 520 no nemal som kolisku na TMC, včera som si ju zakúpil nakoľko sa má konečne aj u nas ,,rozbehnúť,, táto služba pre šoférov. Pri spustení autodetekcie mi vôbec nenašlo TMC prijímač, prosím Vás o radu alebo pomoc čo by malo byť v navigačke doplnené resp. nastavené ???
Ďakujem
Mio 520
iGO 8 v.8.3.1.53558 iGO 8 MFD, Content in card
Skin Micsan Trans 07 +themechanger
belabela
 
Příspěvky: 83
Registrován: 03 zář 2008 20:29

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod tomasii v 20 úno 2010 10:44

Zkus pro jistotu restartovat Mio (vyp/zap), třeba se pak TMC chytne.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.

(od 1. ledna 2016 není web dále rozvíjen...)
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3419
Registrován: 16 čer 2008 19:47
Bydliště: Praha 4

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod belabela v 20 úno 2010 15:17

vymazané SAVE, tvrdy restart, nový štart mia a nič, ikonka tmc v spodnom pravom rohu je prečiarknutá červeným križikom.
Neviem presne čo by malo byť v sys.txt aby to fachčilo ??? a skin micsan podporuje TMC ?? ďakujem
Mio 520
iGO 8 v.8.3.1.53558 iGO 8 MFD, Content in card
Skin Micsan Trans 07 +themechanger
belabela
 
Příspěvky: 83
Registrován: 03 zář 2008 20:29

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod deusexx v 20 úno 2010 15:37

A dal si s menu naladit TMC.Vše na auto a proskenovat to?Před tím ještě jednou vymaž SAVE.Pokud se ti chytne,tak se podívej,co máš v SAVE v system.ini.A to pak dej do sys.txt.
Já to mám pro MIO720 takto:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
saved_last_frequency="1020"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 2126
Registrován: 16 čer 2008 21:23
Bydliště: Přerov

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron