Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 13:42

Pánové zajímalo by mne, jestli Vám u iGO8 zůstávají události TMC na displeyi a v seznamu událostí i po vytažení z kolíbky.
Včera jsem kličkoval po Moravě jak myš v labyrintu (na každé druhé křižovatce zákazy vjezdu kvůli opravám na min. dvou směrech Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) a ikdyž mně navigace dokázala navigovat mimo ty uzavírky, chtěl jsem se na ně v mapě podívat i mimo auto.
V Miomapu jsem i po vytažení z kolíbky to v Miu stále zůstávalo i po uspání Mia, klidně do 2.dne (dokud jsi Miomap neukončil).
Myslím, že by se to hodilo i u iGO8 - v klidu a mimo kolíbku si prohlídnout ty zatracený uzavírky na mapě.
Něco se mi plete, že by mohl existovat v sys.txt příkaz jako save_tmc_events, ale nemůžu to nikde najít, ale přísahal bych, že jsem to někde četl.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 02 črc 2008 14:05

Na nějakej takovej příkaz pro TMC si nevzpomínám, ale v adresáři iGO8 vzniká soubor tmceventlist.csv, ve kterém jsou (aspoň pro mě) jakási záhadná čísla. Nenapadlo mě dívat se, jestli tam ty události jsou vidět furt - já byl před 14 dny v Krkonoších a to "zk..vený" TMC mě honilo sem a tam jak veverku. Tak jsem to vypnul, příslušný soubor vymazal, a od té doby jsem TMC anténu nepřipojil. Až se uklidním, tak se na to mrknu ;) :lol:
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 18:41

Já TMC používám pravidelně a to nejen při naplánovaných trasách. je sice fakt, že ne vždy nahlášená a v seznamu TMC existující kolona nebo havárka je na silnici skutečností, bo mezitím se doprava už zklidnila, ale mnohokrát už mne to vyvedlo z uzavírek. Záleží to samozřejmě především na nastavení v sys.txt, má-li navigace tvou trasu odklonit automaticky, nebo, zdali se rozhodneš zareagovat až na hlášku "na plánované trase je silniční brajgl".
MioMap ale "uměl" "modré silnice" studovat i po vyjmutí kolíbky, což by se mi zrovna včera hodilo, bo do Kroměříže jsem jel 40 Km celkem 2 hodiny a najel 65 km (dělají na několika místech napojováky na nově stavěnou dálnici), tak jsem se chtěl z ptačí perspektivy (mimo kolíbku v klidu kroměřížské kavárničky) podívat, kde všude ten bragl je a případně zvolit jinou trasu s průjezdními body úplně mimo ty problémy.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 02 črc 2008 21:57

No jo, já jsem - blbec - chtěl otestovat, co se bude dít, když se nechám navigovat automaticky s využitím TMC. Teď už vím, že to není zrovna můj šálek čaje - a honem zpátky k ručnímu rozhodování!!
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod mahud v 03 črc 2008 00:17

Ano vřele doporučuji všem tu ruční rozhodování, když TMC "zamkne" silnici o délce 10km kvůli jednomu výkopu okolo kanálu, který se velice slušně objíží, není to zcela ideální. :?
MIO C520FT R02+3+9911+1018... iGo8 8.3.2.93112
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mahud
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1100
Registrován: 02 črc 2008 15:46
Bydliště: Praha 4

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 09 črc 2008 20:17

Ruční rozhodování je fajn kvůli chybám lidských faktorů vstupujících do zadávaná dat do VKV, ale pozapomněli jsme tu vyřešit to, proč u MioMap události TMC zůstaly na mapě i v sezmanu událostí i po vytažení z držáku a proč to u iGO8 nejde. Není špatné dopředu, při plánování trasy zpáteční cesty v případě jednodenního výletu zakázat ručně průjezd silnicemi, o kterých víš, že jsi je musel objíždět a ještě vhodnější u trvalejších uzavírek či rozestavěných cest.
Jinými slovy, jak už jsem na začátku tohoto vlákna, myslím, že by se to hodilo i u iGO8 - v klidu a mimo kolíbku si prohlídnout ty zatracený uzavírky na mapě. :D :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 12 črc 2008 17:41

Asi by tento dotaz měl být ve vlákně "reset nastavení", ale týká se TMC, tak jsem ho dal sem. Když moderátoři usoudí jinak, tak jej přesuňte.

Rád bych si nastavil v TMC na trvalo přepočítávání trasy u silničních uzavírek. Ty jsou, na rozdíl od kolon či nehod, trvalejšího charakteru a není nutno se obávat případných chyb lidského faktoru při jejich aktuálnosti. Zvlášť teď v létě, kdy je zavřená každá desátá silnice, by se to vyplatilo.
Vím, že by to mělo jít záznamem do sys.txt:
[settings]
closed_recalc=1 ; silnice uzavřena
closures_recalc=1 ; uzavírky

ale v praxi se to bohužel nepřepočítává. Naplánuji trasu doma a po vložení do TMC držáku to tam vklidu navede a trasu nepřepočítá (hlášku před vámi je silniční brajgl to hlásí, ale trasu to nepřepočítá).

Zjistil jsem, že i v souvoru system.ini ve složce SAVE je spoutu záznamů odpovídajících nejen sys.txt, ale i nastavení programu igo. Jsou tam i záznamy o TMC:
[settings]
accident_recalc="0"
closed_recalc="0"
heavy_recalc="0"
congestion_recalc="0"
roadworks_recalc="0"
closures_recalc="0"
danger_recalc="0"
weather_recalc="0"
police_recalc="0"
invalid_recalc="0"

Ikdyž to i v tom system.ini změním na jedničky, zas to nepřepočítává a navím po opětovném otevření souboru system.ini jsou tam zas nuly.
Lze tedy nějak "natvrdo" nastavit automatické přepočítávání trasy u silničních uzavírek?
Nebo se pořád musím počkat až se mi v držáku načte v seznamu TMC události dopravní brajgl, zalistovat si v něm, který se týká mé trasy a ručně kliknout u uzavírek na "objet"?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 12 črc 2008 20:56

Já myslím, že těmhle všem volbám ze [settings] je nadřazena položka v sekci [tmc]:
auto_detour_calc=1

Pokud tam je jednička, tak to přepočítávalo - musel jsem si to vypnout, abych měl pokoj.
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 12 črc 2008 21:00

v sekci [tmc]: auto_detour_calc=1 mám a nepřepočítává, jen upozorňuje hlasem.
Vovi, ty jsi na sys.txt expert, nevíš jaktože jsou rozdíly mezi sys,txt a system,ini a proč se to v tom system.ini resetuje do nul, ikdyž to tam natvrdo změním a v sys.txt mám ty jedničky??
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 08:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 12 črc 2008 21:13

Nad těmi rozdíly u toho .INI už jsem taky bádal a nějak nejsem schopen objevit, jak to dokázat sjednotit. Zkusím na to ještě mrknout ;)
vovi
Huawei P smart (Android 9)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7419
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Další

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník