Mám jedno iGO8 na SD a jedno iGO8 na My Flash Disk (HDD).
Včera jsem si hrál se skinama a ladil m.j. i grafické zobrazování TMC.
Při spuštění iGO8 na HDD se mi TMC naladilo okamžitě a narůstal seznam údajů velice rychle. Při spuštění iGO8 na SD kartě to však nemohlo naladit stanici a co víc, ani to neladilo. Sys.txt mám stejný jak na HDD tak na SD. Přehrál jsem soubor system.ini z iGO8 na HDD do iGO8 na SD a po spuštění iGO8 na SD už TMC šlapalo taky okamžitě.
Co z toho plyne? - Že TMC si zapisuje do system.ini dost důležitých údajů, ikdyž ty příkazy nemáš v sys.txt a že se vyplatí system.ini smazat, aby tyto "staré" příkazy v system.ini negativně neovlivňovaly funkčnost TMC, nebo system.ini nahrát ze zálohy.
V
sys.txt lze co se týče TMC lze nastavit spoustu věcí:
[route] ; plánování trasy
tmc_weight=6 ; váha zohlednění události TMC
[interface]
show_tmc_config=1 ; ukaž konfiguraci TMC
[3d]
3d_tmc_road_extra_width=200 ; viditelnost TMC ve 3D
[debug]
tmc_all_stations=1 ; všechny stanice
replay_tmc=1 ; opakováni TMC ??
[tmc]
port="COM,1"
baud=38400
source="GNS"
gps_source=1
auto_detour_calc=0
announce_total_route=0
ignore_all_events=0
[feature]
tmc_event_coloring=1
tmc_traffic_side=1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
já osobně mám všechny výše uvedené řádky v sys.txt vystředníkované, tzn. neaktivní, jelikož mi TMC házelo chybu - viz
viewtopic.php?f=10&t=15&st=0&sk=t&sd=a&start=34 Když jsem všechny řádky v sys.txt vystředníkoval, TMC běží jak po másle.
V
system.ini, které se tvoří z nastavení v jednotlivých menu iGO8 a z sys.txt pak moje sekce TMC vypadá takto
[tmc]
saved_last_tuning_mode="0"
saved_config_available="0"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
saved_last_frequency="960" ; uložená poslední frekvence
ignore_all_events="0"
Když system.ini smažeš, nebo alespoň tuto sekci týkající se TMC, mělo se hledání TMC proběšhnout korektně.
Mj. mi opravdu TMC události zůstávají v iGO8 i dnes, ikdyž je již navigace víc jak 24 hodin mimo držák TMC, z toho bylo MIO cca 10 hodin uspané a zbytek normálně zaplé. Když iGO8 opustíš (vypneš), o tyto data přijdeš.