Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 19:38

Musím tě zklamat, ale mapy s TMC nesouvisí.
Co se týče stanic, blokovat můžeš až tu, co naladíš.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 02 zář 2008 10:33

Tak tedy nevím, jak to dopravní info na TMC funguje.

Byl jsem minulý týden v Luhačovicích a při cestě tam(Brno-Luhačovice) při zadámí trasy v iGO8 se mi vůbec neukázala uzavírka v Bučovicích(plánovaná od 6./2008 do 6./2009) a přitom jiných omezení tam bylo několik stránek. Přepnul jsem na MioMap a uzavírka tam najednou byla. Vrátil jsem se do iGO8 a a po naplánování trasy znovu tam ta uzavírka byla také. Tak tedy nevím... :?

Při zpáteční cestě z Luhčovic v neděli(31.8.2008), jsem zadal cestu(Luhačovice-Brno) a TMC stále jen ladilo a ladilo a při nalezení stanice s TMC nakočila hláška, že TMC informace nejsou k dispozici a ladilo to stále dokola a nic. Tak jsem ten "obchvat" Bučovic zadal ručně. Dopravní hlášení "naskočilo" při cestě až někde před buchlovskými kopci. :o Možná se v neděli dopravní hlášení nevysílá! :? :lol: :lol:

Nyní už chápu uživatele, kteří tvrdí, že TMC nemůže naladit žádnou stanici. Pro mě z toho plyne: TMC prostě někdy a někde nechodí a to dost dlouho nechodí.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2008 13:16

Je to fakt otázka kombibnace síly signálu a polohy antény ve vozidle. Já jezdím se zaplým TMC stále kamkoli jedu i při nenaplánované trase (furt něco testuju - nejen TMC) a můžu to potvrdit. Signál ČRo ikdyž ho máš na autorádiu může být pro TMC slabé, že události našte až po několika km jízdy, kdy už jsi mezitím narazil na uzavírku.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jajo v 02 zář 2008 17:52

Tu pomoze len jedno-dodat MIU kvalitnejsi signal- cestu ,ako to dosiahnut ,najdes tu http://forum.mio4u.cz/viewtopic.php?t=2571 Rozdiel je velmi dobre zretelny najma v miestach slabsieho prijmu a obzvlast u tzv. aktivnych auto- anten, teda anten so zabudovanym zosilovacom.Ale aj u anteny pasivnej bude signal z vonkajsej anteny na tom vzdy lepsie- nie je zatienený karoseriou vozidla.
(1)MIO C 520 FT+ , TMC
(2)MIO C 520 FT+ , TMC
(3)HTC TyTN II Kaiser
jajo
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2008 19:10

Jajo, vzpomínám si, že jsem tam tu přílohu kdysi dávno viděl, a reagoval na to, ale ta příloha už tam není. Nemohl by jsi ji šoupnout se, prosím,prosím :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jajo v 02 zář 2008 20:22

asi nie si prihlaseny, lebo mne sa tam presne teraz ta priloha zobrazila :-) ale nemam problem to supnut aj sem
(1)MIO C 520 FT+ , TMC
(2)MIO C 520 FT+ , TMC
(3)HTC TyTN II Kaiser
jajo
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod jajo v 02 zář 2008 20:25

Po častom montovaní a demontovaní /nenechávam MIO ani držiak v aute/ prišlo vďaka menej kvalitnému materiálu izolácie originálnej TMC antény k jej polámaniu na niekoľkých miestach. Stál som pred otázkou kúpy novej, alebo možnosti vyrobiť si vlastnú podľa svojich predstáv. Na nete som narazil na rozbočovač FM antény montovanej na vozidle, ale jeho cena s poštovným okolo 60 Eur ma odradila. Napadlo ma však riešenie, ktoré splnilo všetky moje požiadavky a pri tom cena bola ozaj ľudová-rovných 55 Sk. Nakoľkosa mi množia žiadosti o návod , tak som si povedal, že to bude takto jednoduchšie.V prílohe je hrubý /ospravedlňujem sa zaň/ návod, ako to celé realizovať .Výsledok ma milo prekvapil. Navyše sa mi nepovaľuje na palubovke žiadny kábel a signál je kvalitnejší,nakoľko je zosilnený zosilovačom strešnej anténky a nie je naviac odtienený karosériou vozidla. Použiť môžte smelo aj inú hodnotu kondenzátora,keďže som mal doma po ruke práve 10pF, tak som použil ten a všetko chodí k naprostej spokojnosti.
(1)MIO C 520 FT+ , TMC
(2)MIO C 520 FT+ , TMC
(3)HTC TyTN II Kaiser
jajo
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2008 20:39

No jo, já vůl se nepřihlásil, omlouvám se, ale je fajn, že je to teť (i) tady :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jajo v 02 zář 2008 22:50

Rádo se stalo a ani to nebolelo :D
(1)MIO C 520 FT+ , TMC
(2)MIO C 520 FT+ , TMC
(3)HTC TyTN II Kaiser
jajo
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 03 zář 2008 08:25

Kdo nechce "kuchat" přímo koaxiální kabel od zabudované autoantény, může si vyrobit jen rozbočovací krátkou prodlužku.
Dobrej návod je zde: http://www.jirasek-cz.eu/TMC/navod_antena_TMC.htm
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC