Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 04 úno 2009 09:54

Toto není věc skinu, ale verze iGO8 - psal tu o tom pojednání tomasII hned nad vašima příspěvkama :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 04 úno 2009 10:26

Abych řekl pravdu,tak ta nejnovější verze GJ bude asi citlivější na signál.Nikdy jsem anténu nerozmotával.Takže ju mám dost krátkou.Ale problém s tím nikdy nebyl.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 04 úno 2009 10:31

No, já si svorně se SvoDou a Tomasem myslím, že skin na to nebude mít naprosto žádnej vliv, protože o ladění a dekódování TMC kanálu se stará výhradně HW a jádro iGO.
Skin může maximálně ovlivnit výpis událostí, případně může zbabrat jejich zpracování když bude špatně napsanej (vylepšit sotva, myslím že vývojáři v této věci dělali co mohli).
Ale do ladění a dekódování nemá jak zasáhnout.
Lakva

Příspěvekod deusexx v 04 úno 2009 10:35

Dobrá,ale proč mě teda 5.11 ladí a ladí celou cestu z Přerova do Hluboček a nenaladí nic a 5.10 to naladí hned?Je problém v železe???Tak tomu nevěřím.A pokud se toto objeví u vícero soudruhů současně a mají stejný problém,tak to odhaduju na soft.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 04 úno 2009 10:44

Může být problém v signálu na konkrétním místě. Už základní RDS info (jako jméno stanice) se při horším signálu špatně získává, s TMC je to ještě horší.
Pokud to tedy chceš posuzovat, měl bys stát na jednom místě, ideálně ještě bez dopadu dalších vlivů jako jsou třeba i blízcí kolemjdoucí nebo prolétající letadla (možná si řekneš co to pindám, ale stačí se podívat do užebnice fyziky tuším pro 3. ročník gymnázia a zjistíš, že to MŮŽE MÍT vliv). A měl bys měřit v co možná nejkratším časovém rozpětí, protože vliv má i stav atmosféry a aktuální vytížení mobilních sítí v místě...
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 04 úno 2009 10:50

Na srazu můžem vyzkoušet na parkovišti příjem TMC s různými skiny a verzemi a teprve pak by mohlo připadat v úvahu alespoň částečné vyxhodnocení, co má na co vliv.
Ale jinak souhlasím s Lakvou. Stačí, abys při GJ 11 projížděl alejí stromů nebo vesnicí, mezi kopci a bylo pod mrakem a při GJ10 jsi měl čistý horizont a okolí.
Já jezdím taky často stejhné trasy a jeden den mi to načte za pár vteřin a jiný den na té samé trase za pár minut, takže hraje vliv i momentální počasí a samozřejmě i aktuální síla toho či onoho vysílače, odkud si to bere data.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 04 úno 2009 10:59

To už zacházíme hodně daleko,ale jinak:GJ5.10...Přerov-Hlubočky...Vždy bez problémů. Max do dvou minut obálka.GJ5.11 Přerov-Hlubočky Poprvé žádná obálka.Což mě zaráželo,ale říkal jsem si asi slabej signál.Podruhé to samo a to už bylo na pováženou a měl jsem za to,že se podělal modul.Včera Přerov-Olomouc GJ5.11 Nic :!: A po přepnutí na GJ5.10 to naskočilo.Po opětovném přepnutí do 5.11 to skočilo do obálky asi po 3 minutách.Cesta zpět Olomouc-Přerov GJ 5.11 po 9 hodinách vypnutý GPS to naskočilo až po 10 minutách(obálka).5.10 mě naskakovala hned.Jenom jsem zapnul GPS.Párkrát jsem tu trasu absolvoval.Takže se dá "říct" trasa stejná,teplota skoro stejná no a ostatní bohužel nezjistím..rosný bod a podobný ;) Ale počkáme na 5.12 a uvidíme,co se bude dít.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 04 úno 2009 11:48

A proč chteš čekat na 5.prosinec :?: :lol: :lol:
Jinak máš ty GJ 10 a 11 originál, neto ty mnou předělávané?
Já jezdím ne ty své a tyto problémy, s tak dlouhým načítáním nemám. Pravda ale je, že kolem TMC už tam nic needituju.

Problém je taky v tom, že jakmile už ti to obálku najde, tak už to má v system.ini zaznamenanou poslední naladěnou stanici a když přepneš na jiný skin, tak si tu stanici nakde rychleji, jelikož ji začne hkledat tam, kde ji přetím měl a co je v záznamu v system ini.
Taky z tebe ještě nevypadlo, na jaké verzi jezdíš a jestli bys tudíž neměl stejné chování "potvrdit" i u jiných verzí, protože pokud pominu různá stínění, tak právě verze, na to vliv příjmu má největší.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 04 úno 2009 11:59

SvoDa píše:Problém je taky v tom, že jakmile už ti to obálku najde, tak už to má v system.ini zaznamenanou poslední naladěnou stanici a když přepneš na jiný skin, tak si tu stanici nakde rychleji, jelikož ji začne hkledat tam, kde ji přetím měl a co je v záznamu v system ini.

Že jo... Taky mě napadlo, jestli ještě třeba nemůžou bejt události ve frontě, ale ta by (aspoň pokud vím) restart iGO přežít neměla.
Lakva

Příspěvekod deusexx v 04 úno 2009 12:01

Tak jezdím tady na tu kartu iGo8 8.3.2.64873 8GB SD Skin GJ5..a verzi GJ mám origoš.A nechcu čekat do vánoc,ale na novou verziu :lol: :lol: :lol: Heh,ano,obálku ukázala,ale verze 5.10 :!: :!: :!: Při přepnutí.Samotná 5.11 to kolikrát ani neukázala.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC