Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 30 zář 2008 06:21

To je pravda, že menu má přednost. Ale po vypnutí iGo8 a novém startu se zase načtou hodnoty ze SYS.TXT a pokud si to znovu ručně nepřepneš, pojede to podle SYS.TXT. Je proto dobré mít v SYS.TXT "svoje oblíbené default nastavení" - a změny přes menu pak musíš dělat, jen když něco potřebuješ chvilku mít jinak. 8-)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mkb v 30 zář 2008 07:29

vovi: Samozřejmě platí to co píšeš. Já mluvím o tom problému proto, že žáný restart, ani vypnutí te den nebylo. Jen uspávám. (teď mě napadá, že možná vypnutí, nebo reset být na zkoušku mělo). A ať mám v Sys.txt cokoli, volba z menu by to měla změnit. No důležitá informace je, že to ostatním funguje. Něco tam mám špatně. Dík.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod TomášF v 30 zář 2008 07:32

vovi: To se mi moc nezdá, že by změny v menu byly jen na chvilku. Že má sys.txt přednost je jasné, ale proč by si potom iGO zapisovalo system.ini? Já si myslím, že to při spuštění načte data.zip (default skin), system.ini (tam si nastaví třeba můj zvolený skin a řadu dalších nastavení jako třeba typ výpočtu trasy, nastavení polí v kokpitu, vybrané pozadí, barevné schéma, nastavené limity pro varování atd., která jsem měl při posledním spuštění), a nakonec sys.txt podle kterého nastaví nebo přepíše další parametry. Při ukončení předpokládám, že hodnoty, které se liší od default zapisuje do system.ini.

Je to ale jen můj odhad, možná to pracuje jinak, ale aniž mám cokoli v sys.txt tak v system.ini je řada záznamů...

Nicméně je pravda, že to asi není úplně dokonalé a řadu nastavení si to "samo" nezapíše a nepamatuje ;) a je tedy lepší si je zapsat do sys.txt.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod vovi v 30 zář 2008 07:48

Tak si to schválně zkus - typický příklad je třeba v SYS.TXT položka "Overview" - vypíná/zapíná režim náhledu (2D mapa při dlouhém úseku bez manévru). Pokud tam dáš v SYS.TXT jedničku, tak se ti to tvrdošíjně bude při restartu iGo8 vracet zatržené, i když to pokaždé zrušíš.
Já se teď zase peru s tím, že nejsem schopen odhalit v SYS.TXT položku, která nastavuje hlasitost tlačítek. Po každém novém startu mi jde zvuk kláves na plný pecky ...
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 07:57

To je divny, zkusils ulozit vlastni nastaveni ve Sprave dat? Ja mam v system.ini
[sound]
dynamic_volume_voicemaxspeed="50"
dynamic_volume_minspeed="50"
dynamic_volume_maxspeed="150"
os_volume="74"
sound_volume="17"
dynamic_volume_os_volume_max="255"
dynamic_volume_type="1"
os_muted="0"
voice_volume="63"
a myslim si, ze pokud to, co ti vyhovuje, prepises do sys.txt bez tech uvozovek, tak by to mohlo fungovat. Ale stoprocentne nezarucuji, mne funguje vyse popsane ulozeni.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 30 zář 2008 08:41

vovi píše:Tak si to schválně zkus...

To přesně odpovídá tomu co jsem psal: po startu 1. default hodnoty, 2. hodnoty ze system.ini, 3. hodnoty ze sys.txt; když si něco v menu změním, tak se to na konci (nebo možná hned, nevím) uloží do system.ini, pokud ale mám tu samou položku nastavenou jinak v sys.txt tak jí to samozřejmě při startu změní podle sys.txt...

Ale některé věci asi takhle neplatí nebo popis sys.txt není úplný, třeba language_key, voice_key a další...

Ale asi by to mohlo fungovat pro jakýkoli záznam v system.ini přesunutý do sys.txt.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 08:58

Taky už mne napadlo, co by to udělalo, kdybych všechny položky se system.ini nakopčil (přidal) do příslušných sekcí v sys.txt.
ještě jsem neměl čas to realizovat.
Pak by se, dle vašich předpokladů "napevno" uchovávali ta nastavení, ke kterým jsme v sys.txt ještě nedospěli.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 30 zář 2008 08:59

No já si taky myslím, že je to to "sound_volume" - ale ono je to v tom SYS.TXT nějaké podivné s hodnotama - zatímco celková hlasitost i hlas jsou tam 0-255, tady to zřejmě neplatí a je tam jen 0-100. Teď jsem si s tím zase hrál a zdá se, že je to ono - jen je to zkrátka v procentech.
Každej Maďar může za to, že je Maďar! :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 30 zář 2008 11:42

SvoDa píše:Taky už mne napadlo, co by to udělalo, kdybych všechny položky se system.ini nakopčil (přidal) do příslušných sekcí v sys.txt.
ještě jsem neměl čas to realizovat.
Pak by se, dle vašich předpokladů "napevno" uchovávali ta nastavení, ke kterým jsme v sys.txt ještě nedospěli.

Dělej to velice opatrně, pokud to chceš zkusit, já už to mám za sebou, včetně přeinstalace a následné kontroly chyb :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil amatér dne 30 zář 2008 15:01, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 30 zář 2008 11:52

Pak by se uchovávali ta nastavení.

Takový malý jazykový kviz - má tam být:
A/ uchovávali
B/ uchovávaly

C je správně!! :lol: :lol:
vovi