Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 11:03

Tak zase takovy problem nemam. Proste jen odfajfkuju vypnute atomaticke ladeni, igo zacne ladit a neco najde.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 11:42

No právěže mnohdy, zvláště za jízdy pak ladí autoladění dost dlouho, než něco najde, kdežto po probuzenív držáku najde hned. Zase to souvisí se souborem system.ini. Když se do něj podíváš, najdeš tam dokonce i frekvenci stanice, na které jsi naposledy TMC chytal.
výpis ze system.ini - 960 znamená frekvenci 96,0 ;)
[tmc]
saved_last_tuning_mode="0"
saved_config_available="0"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
saved_last_frequency="960"
ignore_all_events="0"

Proto se frekvence najde pak při autoladění rychleji, jelikož si ji system.ini pamatuje
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 12:00

Jo, ja vim. to je perfektni, protoze stanice nabehne prakticky okamzite. Jenze vzdycky jsem v tomto pripade mel vypnuty automaticky ladeni, takze kdyz se mi na Vysocine ztrati signal te jedne stanice na dane frekvenci, tak jsem v pytli. Taky se mi stalo, ze posledni naladena stanice byla z Rakouska, pri nastartovani se mi vyplo automaticky ladeni a ja jsem jel ze Znojma az do Jihlavy s dobrym pocitem, ze TMC bezi a zadny problem na ceste.
Potom jsem zjistil, kolik problemu maji sousede v Rakousku, ale nejak me to nedojalo a zase jsem zapnul automaticke ladeni. Pozdeji jsem chtel ty rakusaky zakazat, ale oni to tusi a uz se nenaladili ;) Takze radeji skousnu delsi ladeni.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 12:29

No já přitom "delším" autoladění dojel k uzavírce (dopravní značení jsem buď přehlédl, nebo bylo mizerné, nebo nebylo, nebo jsem fakt slepejš :lol: a když jsem zastavil a dal tam stanici natvrdo, během chviličky jsem hned viděl, že tudy jsem jet neměl :x
Proto jsem raději, když mám naladěno dopředu a ne natvrdo, ale s funkčním autodolaďováním a ne že nechám běžet už při vyjetí autoladění, které se "možná" chytne až kdovíkdy za jízdy, pokud vůbec.
Jinak, ty Rakušáky, pokud se pohybuješ často kolem hranic zakazovat nedoporučuji (nedoporučuji zakazovat žádnou stanici), bo až pak pojedeš do Rakouska, nemusíš si pamatovat, žes je "kdysi" zakázal a mrška system.ini si to pamatovat bude. V paměti máš i při automaticky naladěné rakouské stanici stále i události z předchozí české stanice, takže ti rakouské TMC nevadí a když vjedeš víc do vnitrozemí, stejně se ti automaticky naladí ČRo, bo bude silnejší než rakouská stanice a české TMC aktualizuje.

Jinak trpělivě zkouším výdrž TMC událostí v MIO po odpojení z držáku. Pokud je MIO uspané, drží se dobře (po 24 hodinách z původních 35 stran zůstalo 15).
Pokud je MIO stále zaplé, události mizí rychleji (po 24 hodinách z původních 28 stran zůstaly sice jen 9).
Pravděpodobně má každá událost nejak předurčeno, jak dlouho má "viset" než "přijde" po vlnách její aktualizace, jinak si tu selekci neumím vysvětlit, protože mezi "zbylými" událostmi nikdy nejsou krátkodobé události typu kolon, havárií, porouchaných vozidel, ale poctivě zůstávají uzavírky, práce na silnici, a jiné nebezpečí (omezení).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 13:35

Ja to porad testuju, ale rozumim tomu cim dal min. Havarky a kolony zmizi jako prvni, to naprosto potvrzuju. Ale ruzne uzavirky mizi zcela bez nejak logiky, nekdy za hodinu, nekdy vydrzi cely den. Zkousel jsem objevit nejake prikazy, ktere by to odmazavani ridily, ale sedlaci u Chlumce jsou proti mne vitezove :( .
Zdenek C

Příspěvekod mkb v 29 zář 2008 16:00

Dnes asi 350km, diMka 150 na 366, o.k. Atomatické lazení (většinou CR1), zpráv jak máku.
V nastavení TMC je volba události "události-vše", nebo "podél trasy". Když navolím tu druhou možnost tak tam je <0 dopravních informací>.
Při té první volbě opět plno. Přitom jsem určitě jel po "modrém", t.j. hlášeném úseku.
Nikde se o tom na tomto vláknu nemluvilo (alespoň jsem to nenašel). Je to vlastnost, nebo je něco špatně. Má někdo stejnou zkušenost ?
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 16:13

Záleží, jestli jsi jel naplánovanou trasu a zdali byly události před tebou nebo již za tebou. Sám píšeš, že jsi "po modré" určitě jel.
V sys.txt se dá totiž nastavit, že chceš právě v tomto menu tady ("podél trasy") ukazovat události jen před tebou - mrkni na tomasII web na komentovaný sys.txt. pokud už jsi nahlášené události projel, pak na zbylé trase už další prolém nemusel být a <0 dopravních informací>. bylo v pořádku.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 29 zář 2008 16:26

Asi jsem se špatně vyjádřil. Prohlédl jsem mapu, kde jsou hlášené úseky a plánoval jsem trasu tak, aby vedla po těch úsecích. Hlášený úsek byl přede mnou asi 30km a celých 30km <0 dopravních informací>. Zkoušel jsem to cca každé 3min. Logicky bych předpokládal, že volba ("podél trasy"), vybere pouze úseky, které jsou pro naplánovanou trasu důležité. Jinak tam je zbytečná.
Zobrazují se prosím někomu události při volbě "podél trasy" :?:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 17:28

Tak to je nestandartní chování.
Mám teď zrovna držák doma, tak jsem to testnul.
Pokus č. 1. Nastavil jsem v TMC volba události "události-vše"
Naplánoval jsem křížem krážem po ČR trasu a během chvilky začaly nabíhat TMC události.
Některé události v seznamu měly ten vykřičník, tzn,. že jsou v kolizi s naplánovanou trasou.
Přepnul jsem v menu na "podél trasy" a mám tam seznam jen těch s vykřičníkem, tzn. těch, které jsou v kolizi s naplánovanou trasou.

Pokus č. 2 smazal jsem trasu, restaroval iGO8, aby se vyčistily události a v menu TMC jsem ponechal nastavení "podél trasy"
Naplánoval jsem opět křížem krážem po ČR trasu a v seznamu se objevovaly jen ty události, které mělyy ten vykřičník, tzn,. že jsou v kolizi s naplánovanou trasou.
Já běžně používám variantu pouze na trase, bo mne při jízdě z Olomouce na západ pochopitelně nezajímá, že silnice z Vratislavic na Ještěd je zúžená.

Přesně takto se to má chovat a bohužel pro tebe, se to tak i chová.
display1.jpg

Než jsem stihl udělat screen tohoto menu událostí podél trasy, událost,kterou velká ikona vlevo nahoře na displayi ukazovala nekbližší událost na D1 ve vzdálenosti 134km, byla tato událost překonána dvěma bližšími událostmi

display_1.jpg

Mrkni se do sys.txt jestli tam máš:
[itiner]
show_only_ahead_of_car=1 ; ukaž pouze události před autem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 29 zář 2008 22:54

Dane, děkuji za pokus.
show_only_ahead_of_car=1 ; ukaž pouze události před autem v [itiner] určitě nemám. Myslel jsem, že rozhodující je nastavení v menu Igo8. Jinak by to menu nemělo pro normálního uživatele význam. Vyzkouším to. Ještě jednou dík.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC