Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2008 17:38

Napiš Addamovi - viz jeho nabídka viewtopic.php?f=34&t=17&st=0&sk=t&sd=a&start=338 a přijeď na sraz, nebo se mrkni na http://www.entershop.cz, na jehož fóru se vlastně dokonce vyskytujeme ;) .
Mají dobré ceny a kvalitní zboží (neboj, procenta neberu, jen mám s nimi dobré zkušenosti ;) )
Co takhle toto http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=247806 :?:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Rnoel v 22 zář 2008 17:48

Dík za nabídku, o srazu uvažuji, ale nevím jak mi vyjde volno. Jinak asi kuchnu ten můj adaptér a dám do něj 1A stabilizátor a bude vyřešeno.
Mio C520, 8GB SDHC, iGO8 v. 8.3.1.53228 (Sep 3 2008),
spouštěno kompletně z My Flash disk, Unlock MioPocket 2.0 (Release 46)
Rnoel

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2008 06:38

No než kuchat nabíječku, není lepší za pár desetikorun pořídit novou? Aniž bych podceňoval tvoje schopnosti, navigace je přeci jen citlivý přístroj a nemá pojistku :lol: (ani jistič :lol: :lol: )
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 15:54

Dneska odpoledne, když jsem přijel z práce, a doma probudil MIO, měl tam 58 stran dopravních událostí (MIO byl v držáku cca 30 minut).
Buď se dneska probudili všichni stavbaři naráz, nebo jsou všude jízdy autoškol, nebo je všude náledí, kalamita nebo povodně, nebo to TMC začalo fungovat :?: Ještě aby tak byly ty události aktuální ;)
Nejde totiž ani tak o kvantitu, jako o kvalitu.

Stihl jsem to "nafotit, až už tam bylo "jen" 53 stran.
display_1.jpg
display1.jpg

Edit: pátek večer 19.15 bylo 65 stran událostí (4 strany = 16 záznamů je o havárkách).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 27 zář 2008 15:41

laro píše: včera jsem jel s navigací a chtěl jsem změnit trasu, tak jsem si vyndal navigaci z držáku a po navrácení zpět bylo po signálu TMC a už jsem to nerozchodil, jako by úplně přestal fungovat držák s TMC. Přijel jsem domů, smáznul celé iGO8 z přístroje a nahrál přesně to samé ze zálohy a světe div se... vše opět OK! :lol:

Dnes jsem udělal stejnou zkušenost. Když jsem MIO vyndal z držáku, po navrácení zpět se TMC ne a ne naladit samo, musel jsem na rádiu zjistit na místě frekvenci ČRo1 nebo ČRo3 a napevno ji tam šipkama navolit, pak se chytl, ale při zakliknutí šipky autoladění se to zas nechytalo.
Silně mi to připomíná chování při MioMapu, kdy se MIO muselo kvůli TMC vkládat a vyndávat do a z držáku uspané. Tak jsem to udělal a funguje to. Když MIO probudíš až v držáku pod napětím,najde frekvenci svižně.

Taky jsem zjistil toto:
měl jsem na displayi obrazovku stanic, která ladila. Zapalování bylo v "pohotovostním" režimu (budíky nesvítí, ale hraje rádio a jde proud do MIO). Při otočení klíčku pro startování se to ladění zastavilo, ikdyž nenašlo signál TMC (v zapalování je mezi tím pohotovostním režimem a startování mezipoloha bez proudu) a aby to začalo zase ladit, musel jsem odkliknout a zase zaklinout to autoladění.

Myslím, že to potvzuje to co píši výše. Přístroj dávat kvůli korektnímu chování do držáku uspaný a probudit až když je držák pod "trvalým" napětím, tzn. nejlépe až po nastartování. Stejně tak při vytahování z držáku - ještě při zapnutém zapalování uspat, než vypneš zapalování. Je to sice krkolomné, ale spolehlivé.

EDIT: Jinak si myslím, že laro nemusel měnit celé iGO8, ale že by stačilo vymazat system.ini ve složce save, a nebo v tomto souboru smazat všechny zápisy kolem TMC, hlavně ty frekvence.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 27 zář 2008 19:34

Dnes během asi 150km jsem Navigaci vyndaval zhruba 6x, vrtal jsem se v tom hodně. Do držáku uspanou, puštěnou ani nevím. Vždy se to chytlo a zprávy chodily dokonce dřív než v rádiu. (diMka 1.5.0. a 49366) ;)
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 06:03

Myslim si, ze nekde na Drobeckove foru o Miopmapu se uz v davne minulosti resilo, ze se ma mio poustet az v TMC drzaku, jinak nemusi nabehnout hledani stanic nebo muze ohlasit, ze nema TMC hardware. Taky se velmi nedoporucovalo nechat navigaci v drzaku pri startovani, protoze muze dostat "pecku" a odebrat se do vecnych lovist. Ja na to obcas taky zapomenu a nezridka to skonci tim, ze tou peckou pri startovani se vypne automaticke ladeni a ja cekam, cekam,..., az mi to dojde a zapnu ho rucne. Taky se mi totez obcas stane, kdyz zapnutou navigaci dam do zapnuteho drzaku, to vestsinou doma, pri testovani.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 06:06

Přesně tak. U mně sice při startování pecku nedostává, bo při startování poklesne všude napětí, zmlkne rádio,.. ale to autoladění se stopně spolehnlivě a nenaběhne a nenaběhne.
Opravdu dávat uspané a probudit až když motor běží - opravdu postupujte jak u MioMapu.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 29 zář 2008 10:13

SvoDa píše:Přesně tak. U mně sice při startování pecku nedostává, bo při startování poklesne všude napětí, zmlkne rádio,.. ale to autoladění se stopně spolehnlivě a nenaběhne a nenaběhne.
Opravdu dávat uspané a probudit až když motor běží - opravdu postupujte jak u MioMapu.

100% potvrzuji. Pokud to MIO zapnu před nastartováním, musím zrušit automat.ladění a naladit Čr 1 nebo Čr3 ručně.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 10:44

No a pak, při ručným nastavení stanice a nefunkčním autoladění nastane problém po cestě, kdy jsi již mimo dosah ručně naladěné stanice. Pak pomůže jen Mio uspat, vyndat, vložit a probudit a mnohdy program ukončit a znovu spustit.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC