Dovolím si pár malých upřesnění:
Nekompatibilní čip? To slyším poprvé - vysílání RDS/TMC signálu probíhá v klasickém pásmu FM (88 - 108 MHz), takže pokud vyrobím čip pro příjem tohoto signálu, tak zde není prostor pro nějakou nekompatibilitu
Jediným problémem tak je pouze nekompatibilita mezi čipem nebo přijímačem jako takovým (nebo komunikačním protokolem, který tento čip nebo přijímač používá) a vlastním navigačním programem. S tím se setkáváme například u některých navigačních mašinek Navigon, kdy v originálním softu běží RDS/TMC bez problémů a třeba iGO nedokáže vestavěný přijímač detekovat a využít (tuto situaci i sám popisuješ u mašinky Navigon 31 Canada). Ovšem i tento problém se u některých Navigonů podařilo několika koumákům vyřešit doplněním potřebných souborů, zápisů do registrů a podobně
Ne všechny navigace s integroraným čipem GPS potřebují nějaké speciální nabíječky
Například takový Medion GoPal P4445 má klasickou miniUSB nabíječku a pouze pro zlepšení příjmu je možno připojit externí TMC anténu, což je však jen pouhý drát s izolací bez potřeb nějakého napájení a podobně a příjem dopravního zpravodajství je možný i bez této antény, i když v omezené míře (v místech se silným signálem)
Žádná zásuvka COM a podobně není vůbec nutná
Setkal jsem se s několika čínskými navigacemi, které nic takového neměly (pouze klasický miniUSB konektor pro nabíjení a spojení s PC a klasický jack 2.5 nebo 3.5 mm pro sluchátka) a přesto se na nich TMC podařilo rozchodit
Jeden problematiky znalý maník mi upravil RDS-TMC přijímač s miniUSB konektorem (jsem v této problematice laik, ale jednalo se o přepájení vodičů v miniUSB konektoru a napájení dalšího konektoru pro připojení nabíječky) a příjem dopravního zpravodajství fungoval
Ovšem oproti uvedeným čínám s COM portem měly takto upravené mašinky jednu nepatrnou nevýhodu - TMC funguje pouze při zapojené nabíječce
Ani klasické iGO a ani Primo do sys.txt žádné hodnoty nezapisují
. Uvedené zápisy se ukládají do souboru
system.ini, který u klasického iGO najdete ve složce
save v adresáři aplikace, u Prima je pak ve složce
save\profiles\01\